reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

no mój też szczypiorek niedługo skończy 4miesiąc a waży koło 6kg ;D

mam pytanie materiał "cotton" to jest jak bawełna?Bo chce kupic Piotrusiowi ogrodniczki ale nie lubie sztucznych i nie przewiewnych materiałów ::) a nie mam pojecia co to jest ???

i jeszcze jedno Kupiłam Piotrusiowi szampon bo wyczytałam że nawet na taka ilośc włosów jaką on ma (tzn nie ma ;D) powinno się stosować juz szampon bo to je wzmacnia. I nie wiem czy myc mu je codziennie? Jak wy myjecie włoski swoim szkrabom?

reklama
aOla dokładnie cotton to bawełna

jeśli chodzi o włoski to my nie myliśmy wcześniej codziennie a odkąd myjemy przy każdej kompieli to faktycznie widać że zaczynają mu rosnąć więc coś w tym jest tak że warto codziennie
Olcia Piotruś taki szkrabik nie za grubaśny i ty mu aplikujesz pampersy 4 ? nie za wielkie? my ledwo co 2 skończyliśmy i 3 wydają mi sie takie duuuuże........ ;)

aOLA moja okoła miesiąca temu ważyła 5800 g a jutro konczy 3 miesiace i jestem ciekawa ile wazy :p ::)
włoski myje małej codziennie przy kąpieli szamponem Nivea i małej rojasniały wloski, ma blondi ;D ;D

Ketsa dzięki ;D Piotrus duzo nie wazy ale ma pulchniutkie nozki i juz sie zle zapinało pampersy 3 ;D
Agnes ja tez kupiłam szampon Nivea-nadający połysk Będzie mu łysinka błyszczeć ;) ;D

to jeszcze jedno pytanie ;D
czy wychodzicie juz z kombinezonów? Od kiedy można zakładać kurteczke? I czy rajstopki+spodnie dresowe+skarpetki+buciki na spacer to nie za mało (oczywiście jeszcze kocyk wózku)

heheheh kurcze nie wiem skąd ;D coś mi sie wydawało widocznie ..... ale gdzieś mi sie przewineło że ktoś coś o 4 pisał ........ a ja widocznie do mojej teściowej zaczynam sie upodabniać jak czegoś nie dosłyszę albo nie wiem.... to sobie dopowiem heheheheheh

Ola wszystko zalezy od temperatury. Jak dla mnie spoko starcza, ale mi po prostu wygdniej w kombinezonie. Pomimo ze mamy chyba z 5 szalowych kurtek! ;) Ale najwyzej opchne je na allegro potem. sa nowki nierdzewki!

Co do mycia glowki to my cale cialko glowke rowniez myjemy woda z oilatum ktore do wanienki wlewamy. Nie uzywam szamponu bo po co dodatkowa chemia. A oilatum ladnie jej cale cialko natluszcza i skore glowki tez. a wloski coraz bujniejsze u nas.....

reklama
Ja używam szamponu, bo Nadia ma tak bujną czuprynkę, że jest to już konieczne. Na spacerki chodzimy już w dużo cieńszym kombinezonku, bo bałam się, że ją przegrzeję.

Do góry