reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Magdus, mnie też sie wydaje, ze na godzinkę mozesz wyjśc spokojnie, zwłaszcza ze w taką pogodę aż żal dzieciaczki w domu trzymać.

To ja też zapisuje moja Kluseczkę do klubu "maniuńkich". Gabrysia waży ok 6 kg, a za tydzień będzie miała 4 miesiace. Tylko ja się specjalnie nie martwie, bo po pierwsze od drugiego miesiąca trzyma się tego samego centyla (25) a po drugie to dziewczynka i nawet woleżeby była drobniejsza, a wiadomo tkanka tłuszczowa nie zanika tylko się zmniejsza.

I chciałam się pochwalić, bo my od tygodnia jesteśmy znów tylko na piersi. Pisałam kiedyś, że chyba mamy skok wzrostowy, bo Gabrysia non stop ciumka i od tego czasu odmawia butelki. Zrobiłam eksperyment i dałam jej sztuczne przed piersią i chętnie jadła, dlatego myśle, ze skoro nie chce butelki po piersi to znaczy ze się najdła.

Natalia, mam nadzieję, ze to jednak soja jest powodem tych kupek. A jeśli nie, to zanim odstawisz zrób może badanie pokarmu i posiew kupki Ingusi, bo często lekarze zbyt łatwo namawiaja nas na przejście na sztuczne. Trzymam kciuki.

Martulka - tak sie ciesze ze Nadulka tak ślicznie zaczęła przybierac!!jutro przyjde do Ciebie zważyć Karolka ;D

chyba zaczyna m sie martwic bo Hania przybrala w ciągu tygodnia zaledwie 50gr,chyba ze to tylko dlatego ,ze dzie indziej ją wazylam,ale pani pediatra nic ie powiedziala w tej sprawie.A wydawalo mi sie duzo nawet je.Zobaczymy jak to bedzie,a ona nawet nie placze,ze jej brakuje jedzenia.Nie wiem,w przyszlym tygodniu tez ją zważe i wtedy albo sie pomartwie albo uspokoje!!! ;)

Magdus mój Kamil od urodzenia nie daje znać, kiedy jest głodny :( A co do małego przyrostu to się nie martw, bo wcześniej ( jak karmiłam z cyca ) Kamil przybrał tylko 300 gram za 5 tygodni ! a wyniki z krwi i moczu miał super :)

reklama
Zdanka jak już pisałam na grudniu Ewa ładnie przybrała :) i jak to mówią kawał baby z niej ;)

Martula super, że Nadia ładnie przybiera :) oby tak dalej! :)

Magdus nie martw się na zapas, skoro Hania nie płacze to widocznie się najada a teraz już tak szybko nasze dzieciaczki nie będa przybierać jak na początku, napewno wszystko się unormuje, ale obserwuj :)

Do góry