reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Dzieki dziewczyny za mile slowa :) Juz jest lepiej, faktem jest ze przepraszam nie uslyszalam, ale w innej formie widze, ze moj slubny zaluje tego co zrobil. Z mleczkiem od razu sie poprawilo :) Chyba zbyt emocjonalnie podchodze do wielu spraw, ale juz tak mam. A ze jeszcze wiem ze stres odbija sie na laktacji to ta swiadomosc pewnie jeszcze bardziej wplywa na jej zahamowanie w takich sytuacjach.

Kubus tez ma czesto raczki zimne gdy spi sam w lozeczku. Sprawdzam jednak ramionka i karczek i poza nadzwyczajnymi sytuacjami ma je odpowiednio cieple, wiec sie nie przejmuje. Ale kiedys mi sie tak wykopal wypelzajac na gore lozeczka ze glowe mial skrecona w bok, bo tak napieral, brzuch mial goly, skarpetki sciagniete... Byl wtedy caaaly potwornie zimny. Bylam niemal pewna ze odchoruje to, ale na szczescie okazal sie malym twardzielem :) A tego dnia w poludnie mamcia jego ukochana wziela go na spacer i tak go ubrala, ze przy rozbieraniu okazalo sie ze chlopak sie niezle spocil :D Taki mielismy jeden fatalny dzien :D Maly wyszedl jednak z tego calo :) Na szczescie! :)

Pozdrawiam,
Agnieszka

www.agnesa.bobasy.pl

reklama
Agnesa piszę tutaj bo Ty chyba na grudzień to mało zaglądasz...jak tam u Ciebie sparwy z mężem??? przeprosił??? mój mnie przeprosił zaraz na drugi dzień :) a jak sparawa z mleczkiem? mam nadzieję, że już lepiej :) w każdym bądź razie trzymam kciuki!!! za mleczko i za pogodzenie się (ach Ci faceci ::))

No i spóźnione życzenia dla Kubusia, spóźnione ale szczere:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDRÓWKA, MIŁOŚCI I MLECZKA!!!! :-*

No ale ten Twój synuś to nieźle już waży :D kawał chłopa z niego, jest młodszy od mojego Kacperka a prawie o kilogram cięższy :o ::)

ooo własnie przeczytałam że już jest lepiej :D to super, ale nie bede już zmieniać :p

Pamiętaj tylko teraz najwazniejszy jest Kubuś. :)

Agnesa dobrze ze juz w porzadku ale gdybys miala kiedys kryzys laktacyjny koniecznie wtedy wypozycz sobie ten elektrycny laktator medeli.Ale ten do uzytku szpitalnego nie taki zwykly jak mozna kupic z malym silniczkiem. Tamta dojara jest po prostu nieoceniona przy probie wzmozenia czy nawrocenia laktacji. WIem co mowie bo testowalam i to z takim skutkiem ze myslalam ze nawal bede miala! :) ale miejmy nadzieje ze nie bedzie Ci juz potrzebny.Laktator, nie nawal....;)

No a moja Lenka wazy dzisiaj (3 i pol miesiaca) 5330. Wiec te Wasze dzidziolki to niezle klocki. Tylko mi Joeey z Adunia zostala w tej samej klasie wagowej - muszej... ;)

Pamciu Ada dla porownania wazy 5080- dane z dzisiejszego szczepienia, jutro konczy rowne 3 miesiace, od urodzenia przybrala 2080 :) nie jest zle bo w ciagu 9 ostatnich dni od kiedy zagescilam troszke mleczko przytylo jej sie 480gr, juz sie nie martwie, taki jej urok, ze chudzina ale za to taka dluga, ze szok ;D ale Lenka tez z tych dlugasnych, no chyba modelki Nam rosna ;) ;D

No to powiem Ci Joey ze biorac pod uwage wiek naszych Krolewien, to Adunia jest ciezsza od Lenki. Lenka konczac 3 miechy miala rowne 5 kg.Mam nadzieje ze Lenka teraz troche nadgoni wagowe zaleglosci, choc wcale az tak mi do tego sie nie pali skoro teraz juz ladnie je. Taki przyrost wagi i apetyt jak ma w pelni mnie zadowalaja. Po co mi spasione dziecko? Tylko na zdrowie jej wyjdzie smukla sylwetka. Bo przeciez to ze ktos ma lub nie tendencje do tycia to sie wlasnie teraz wyksztalca. Teraz tworza sie komorki tluszczowe ktore juz na zawsze w naszych dzieci organizmach zostaja i jezeli potem dorosly chudnie to juz mu nigdy komorki tluszczowe nie zanikaja. One najwyzej sie obkurczaja. A przy tyciu sie powiekszaja. Taki jest mechanizm tycia i tuszy. Wiec mozemy sie tylko cieszyc ze nasze dzieci to chudzinki. Oczywisciei pod warunkiem ze ladnie jedza. A takie sa wlasnie nasze Modelki ;). Lenka niby leciutka ale wcale nie wyglada na chudzine. ma takie ladnie zbite cialko i malenkie faldeczki. Moze miec tez po prostu drobne lekkie kosci po mnie. Bo ja znam wiele dziewczyn ktore ode mnie wygladaja szczuplej a na wadze sa ciezsze. To jest troche mylne, ja po prostu mam wlasnie drobne lekkie kosci. (moze mam puste w srodku i moze powinnam byc ptakiem hihihii......;) ??? )

juz wiemm.Jak myslicie.Werandowalam Hanie po chorobie wczoraj i przedwczoraj a jutro moge isssssssc na 15 min na spacer czy jeszcze werandowac??dzis werandowalam 15 min a jutro ma byc cieplo.

reklama
magduś moim zdaniem możesz iść nawet na 1 h jak będzie słoonko ja tam Ewe teraz mam na dworku łącznie nawet 4 h wychodzimy już na dwa spacerki dzienni i odpukać nic się nie dzieje
jutro idziemy na szczepienie buuuu
dowiem się wreszcie ile waży ;)

Do góry