reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Bartyś Idunia bardzo długo spała w rożku ale juz sie w niego nie mieści a poza tym wierzga okropnie i był cały rozkopany wiec bez sensu, śpi pod kołderką chociaż podobno nie powinna, śpiworek ma ale wydaje mi sie jeszcze za duzy (podobno 0-12 m-cy) Na materacu ma taką płaską podusię, a pod nogami łóżeczka deseczke zeby jednak główka była wyżej. Ja ją dośc sporo trzymam w foteliku bo ona bardzo lubi chociaz ostatnio po komentarzu Pamci i za radą aOli w dzień głównie leży w wózeczku albo w łóżeczku bo też sie tam bardzo ładnie bawi tyle ze ja jej wtedy nie widze jak jestem w kuchni albo w drugim pokoju. A o ten fotelik pytałam i pediatrę i ortopedę i zgodnie stwierdzili ze moze w nim leżeć, fakt ze mam taki raczej płaski ten fotelik.

Bartys Lenka caly czas spi na poduszeczce klin, klade ja tez wysoko, przy samym szczycie lozeczka, tak ze prawie do pupy jest na podusi. Spi w spiworku od czasu kiedy wyrosla z rozka.

W dzien albo jest n amacie edukacyjnej, ale na podlodze, zeby podloze bylo twarde, albo w lozeczku szaleje ze swoimi zabawkami ktore po prostu uwielbia, no a zawsze jakies pol godziny klade ja tez do lezaczka. I jak ja klade to tylko prawie na zupelnie plasko, ale to nawet nie w tym rzecz W lezaczku dziecko sila rzeczy lezy jakby zgarbone, bo podloze nie jest idealnie plaskie, ramionka ida "do srodka" jakby. I to tez jest bardzo niedobre.

Gochna niby zgodnie z prawda Ci powiedzial i pediatra i ortopeda, ze Idunia moze w lezaczku lezec, no bo to przeca dla dzieci robione, tylko dziwie sie ze nie ostrzegli ze nie jest to dobre na dluzsza mete.

Bartyś moja mała często leży w leżaczku ale ja mam go na płasko ustawiony i robie jej wałeczki z dwuch stron co by główki nie przekrzywiała ;)
a śpi na takiej płaskiej podusi i przykryta kołderka ja wkładam rogi kołderki między materacyk a ł€żeczko wtedy nie ma szans aby naciągneła ją na siebie (wiecie o co chodzi ???)

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi :) Nasz rożek też już jest trochę ciasny, ale raz czy dwa położyłam Kamila w śpiworku ( a mam taki bezrękawnik ) i kiedy obudził się w nocy na jedzonko to miał dość zimne rączki i dłonie :( No i sama nie wiem co myśleć o tym śpiworku, bo jednak w rożku dziecko ma rączki bardziej przy ciele ..

Bartys - mi pediatra powiedziala ze raczki moga byc chlodne - jak jest na przyklad taki jak ja to bedzie mial prawie zawsze rece zimne - Paulinka tez ma czasami, nawet dosyc czesto chlodne raczki... to nic nie znaczy - najwazniejsze zeby stopki mial cieple ;D

reklama
Do góry