reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Pamcia trzymam kciuki żeby Lenka ładnie jadła :) dobrze, że pogadałaś z tą babeczką laktacyjną :)
A skąd wiesz że wypiła 120 czy 160ml??? przeciez jak karmisz piersią to nie wiadomo ile zje???
Napewno w CZD wszystko będzie dobrze :)

reklama
No to super Pamciu że tak gładko poszło :) Będę 3 -mać kciuki, bo my już chyba do końca na butelkę skazani :(

Paula - PAmcia ma wage i wazy Lenke przed i po karmieniu. Okazuje sie ze 1gr=1ml mleka. :D

Wanda - no niby tez myslalam, ze jak zmieszac mleczko z mikrofali to bedzie ok, ale tak mnie ze wszystkich stron przestrzegaja przed tym, ze wole jednak odgrzewac w wodzie. Tym bardziej, ze my mamy baardzo mocna mikrofale. To w sumie nie zajmuje tyle dluzej a przynajmniej mam spokojna glowe. No ale Wiktorek duzy chlopczyk - dowod, ze mikrofala nie taka zla! ;)

Pamciaw - jestem pod wrazeniem jak kompetentna i pomocna jest Twoja pani laktacyjna! No i badz tu czlowieku madry z tym smoczkiem... Mi konkretnie pediatra polecala smoczek, ze ma pomoc w reflux'sie, no tyle, ze Maly tylko czasem lubi smoka - kiedy krzyczy a ja Go tak przytule do siebie, ze nie ma jak wypluc smoka ;D. Brzmi to okrutnie, ale dziala - Maly zaraz sie uspokaja i zasypia. ;D

Pamcia to dobrze ze Lenka juz lepiej je.Moja Ola nawet nie sni zeby wziasc smoka do buzi za to ssa kciuk i zauwazylam ze z tego powodu nie chce piersi do spania zlapac >:D musze ja tego oduczyc

Pamcia super, że powolutku zmierzasz do sukcesu. :laugh: Nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam Ci, żebyś smoczka wywaliła... ::) ;) Poza tym jak dokarmiasz to najlepiej cewnikiem do karmienia, a nie z butli. Zapytaj o to i gdzie ten cewniczek możesz dostać. Strzykawką zarobisz się na śmierć, a cewniczkiem idzie raz dwa i do tego ma cycka w buźce. :)

Gochna nie martw się, wcale nie masz wygórowanych ambicji. Ja nie karmię w nocy w ogóle. Kąpię Ingusię o 21.30 i ok. 22.00 zaczynam karmić. Ostatnie karmienie jest z obu piersi, po ok. 15-20 minut z każdej. Potem wkładam ją do łóżeczka - czasem już śpi, a czasem jeszcze muszę ją usypiać (smoczek + głaskanie + pozytywka). O 23.00 już na 100% śpi. Budzi się ok. 5.30-6.30, czasem nawet o 7.30. Bywa, że się przebudza w nocy, ale nie płacze. Wtedy nawet do niej nie wstaję, trochę postęka i dalej zasypia. Czasem zdarza się jej pojęczeć, ale jak wkładam smoczka, zasypia natychmiast. ;D

Chyba przechodzimy kolejny skok wzrostowy. Gaba wczoraj jadła co godzinę i w nocy to samo. Na spacerze urzadzila koncert, bo tez chyba się zrobiła głodna. I prawie wcale nie spała, bo tylko 40 min na spacerze i po południu jakies 15 minut. Za to najlepiej jej było przy piersi. Pojadła trochę, wypuścia, usmiechneła się do mnie i dalej za piers. Wykończona jestem dzisiaj. Stwierdziłam nawet ze podam jej w dzień butelke, tak jak kiedyś, ale nie chciała. Wieczorem wypiła jak zwykle. Ale obudziła sie o 23.00 i znów ja karmiłam i tak co godzine. SŁyszałam ze miedzy 3 a 4 miesiacem znów jest skok i mam nadzieje ze po kilku dniach Gaba i moja laktacja znów sie unormuje, bo wczoraj to nawet obiadu nie mogłam zrobić i wyjsc do toalety, bo zaraz płakała. No chyba ze zaczynamy ząbkowac - slinotok, łapki cały czas w buzi, sluzowate kupki, marudzenie i ciumkanie, czasami to trwa nawet dwa miesiace. :(

reklama
Wiolus Kacperek też zaczął ssać, może nie kciuki ale piąstki, całe paluchy sobie wpycha do buzi ::) i nie wiem czy mam mu tego zabraniać czy nie ??? Póki co jak za długo ssie a wiem że nie jest głodny to daje mu smoka.

Klucha myslisz że Gaba zaczyna już ząbkowac???

Do góry