reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

Pamcia trzymam kciuki żeby Lenka ładnie jadła :) dobrze, że pogadałaś z tą babeczką laktacyjną :)
A skąd wiesz że wypiła 120 czy 160ml??? przeciez jak karmisz piersią to nie wiadomo ile zje???
Napewno w CZD wszystko będzie dobrze :)

reklama
No to super Pamciu że tak gładko poszło :) Będę 3 -mać kciuki, bo my już chyba do końca na butelkę skazani :(

Paula - PAmcia ma wage i wazy Lenke przed i po karmieniu. Okazuje sie ze 1gr=1ml mleka. :D

Wanda - no niby tez myslalam, ze jak zmieszac mleczko z mikrofali to bedzie ok, ale tak mnie ze wszystkich stron przestrzegaja przed tym, ze wole jednak odgrzewac w wodzie. Tym bardziej, ze my mamy baardzo mocna mikrofale. To w sumie nie zajmuje tyle dluzej a przynajmniej mam spokojna glowe. No ale Wiktorek duzy chlopczyk - dowod, ze mikrofala nie taka zla! ;)

Pamciaw - jestem pod wrazeniem jak kompetentna i pomocna jest Twoja pani laktacyjna! No i badz tu czlowieku madry z tym smoczkiem... Mi konkretnie pediatra polecala smoczek, ze ma pomoc w reflux'sie, no tyle, ze Maly tylko czasem lubi smoka - kiedy krzyczy a ja Go tak przytule do siebie, ze nie ma jak wypluc smoka ;D. Brzmi to okrutnie, ale dziala - Maly zaraz sie uspokaja i zasypia. ;D

Pamcia to dobrze ze Lenka juz lepiej je.Moja Ola nawet nie sni zeby wziasc smoka do buzi za to ssa kciuk i zauwazylam ze z tego powodu nie chce piersi do spania zlapac >:D musze ja tego oduczyc

Pamcia super, że powolutku zmierzasz do sukcesu. :laugh: Nie wiem czy pamiętasz, ale pisałam Ci, żebyś smoczka wywaliła... ::) ;) Poza tym jak dokarmiasz to najlepiej cewnikiem do karmienia, a nie z butli. Zapytaj o to i gdzie ten cewniczek możesz dostać. Strzykawką zarobisz się na śmierć, a cewniczkiem idzie raz dwa i do tego ma cycka w buźce. :)

Gochna nie martw się, wcale nie masz wygórowanych ambicji. Ja nie karmię w nocy w ogóle. Kąpię Ingusię o 21.30 i ok. 22.00 zaczynam karmić. Ostatnie karmienie jest z obu piersi, po ok. 15-20 minut z każdej. Potem wkładam ją do łóżeczka - czasem już śpi, a czasem jeszcze muszę ją usypiać (smoczek + głaskanie + pozytywka). O 23.00 już na 100% śpi. Budzi się ok. 5.30-6.30, czasem nawet o 7.30. Bywa, że się przebudza w nocy, ale nie płacze. Wtedy nawet do niej nie wstaję, trochę postęka i dalej zasypia. Czasem zdarza się jej pojęczeć, ale jak wkładam smoczka, zasypia natychmiast. ;D

Chyba przechodzimy kolejny skok wzrostowy. Gaba wczoraj jadła co godzinę i w nocy to samo. Na spacerze urzadzila koncert, bo tez chyba się zrobiła głodna. I prawie wcale nie spała, bo tylko 40 min na spacerze i po południu jakies 15 minut. Za to najlepiej jej było przy piersi. Pojadła trochę, wypuścia, usmiechneła się do mnie i dalej za piers. Wykończona jestem dzisiaj. Stwierdziłam nawet ze podam jej w dzień butelke, tak jak kiedyś, ale nie chciała. Wieczorem wypiła jak zwykle. Ale obudziła sie o 23.00 i znów ja karmiłam i tak co godzine. SŁyszałam ze miedzy 3 a 4 miesiacem znów jest skok i mam nadzieje ze po kilku dniach Gaba i moja laktacja znów sie unormuje, bo wczoraj to nawet obiadu nie mogłam zrobić i wyjsc do toalety, bo zaraz płakała. No chyba ze zaczynamy ząbkowac - slinotok, łapki cały czas w buzi, sluzowate kupki, marudzenie i ciumkanie, czasami to trwa nawet dwa miesiace. :(

reklama
Wiolus Kacperek też zaczął ssać, może nie kciuki ale piąstki, całe paluchy sobie wpycha do buzi ::) i nie wiem czy mam mu tego zabraniać czy nie ??? Póki co jak za długo ssie a wiem że nie jest głodny to daje mu smoka.

Klucha myslisz że Gaba zaczyna już ząbkowac???

Do góry