reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

Wprawa - to jest odpowiedz na dobre zciaganie. A do wprawy dojdziesz po jednym udanym zciagnieciu, tylko cierpliwosci. Mleko pewnie masz, tylko nie wyplywa, jezeli sie niecierpliwisz-na pewno nie wyplynie. Trzeba sobie wygodnie usiasc, zrobic fajna atmosferke (na pierwszy raz zeby zaczelo leciec, potem to juz rutynka!), wziac cos do picia, nawet moze byc np mala lampka wina-rozluzni i cierpliwie pompowac. Tylko musisz miec czas, nie spieszyc sie nigdzie i juz. ALe sa tez przypadki ze nie da sie "sztucznie" wydusic. Tylko dzidzia moze. Mam taka kolezanka. Miala pelno mleka, dziecko zarlo i tylo a ona nigdy ani kropli nie wycisnela. Nawet laktacyjnej sie nie udalo bo byla po porade! to raczej rzadkosc ale moze Ty do tych nalezysz!

Spadam spac!

Papa!

Witaj Pati, pewnie zaraz sie obudzisz....:)

reklama
Pamcia u Ciebie z Ta woda jak u mnie z ziolkami na laktacje...tyle sie mowi o diecie a o takich pierdach sie nie mowi, a mozna tym bardziej zaszkodzic niz glupia kapucha na przyklad....Moja Oliwcia od soboty po paru minutach jedzenia zaczyna plakac i przestaje jak ja odstawiam od piersi, kiedys - w styczniu tez juz tak bylo-u niej jest to dziwne bo ona jak Lenka wielka fanka cyca jest. No ale wczoraj pdstawila mi numer po poludniu-nie chciala jesc!!Siadlam z nia normalnie do karmienia a ta wrzask podniosla ze hej, regularna histeria, kiedy w koncu z trudem ja uspokoilam i proboalam znow przystawic w innej pozycji zaczelo sie to samo...od razu mialam wizje Pamci z zakraplaczem karmiaca Lenke i pomyslalam ze chyba czeka mnie to samo...ale wieczorem ladnie mi zjadla z obu cycow...i rano tez (w nocy sie nie budzi).
A Pamcia skad Ty wiesz ile Lenka z cyca zjadla? ::) ::) ::) Heh intryguje mnie to :)

O Magi, widze, że przytrafiło ci sie to co mi tzn histeria przy cycku. Gaba z jedneh piersi nie chciała jesc tylko się awanturowala. Trwało to tylko jeden dzien i jest juz dobrze, moze nasze dzidzie miały gorszy dzień.

Pamcia, to świetnie, ze Lenka znów zaczęła jesc. Najważniejsze to w pore uchwycic problem.

Napiłam się wczoraj bawarki dla pobudzenia laktacji, i juz wiem ze nie moge - wynik śluz i pasemka krwi w kupce Gabrysi. Pierwszy raz piłam mleko w czystej postaci. Lekarzyca zakazała nowych mlecznych eksperymentów i kazała podac Gabie Lacidofil. Mam nadzieje wszysko wróci do normy i rzeczywiscie to bawarka jest przyczyna problemów. Ale o tym chyba powinnam napisac na zdrowiu dzieciaczków. Sorki.

PYTANIE DO SZTUCZNIE KARMIĄCYCH:
ile teraz Wasze pociechy jedzą i co ile, bo ja mam wrażenie że KAcper rośnie a niewiele więcej je... a teoretycznie powinien zwiększyć ilość jedzonego mleka! do tej pory ładnie mi przybierał i teraz pewnie też jest ok bo czuje cięzar na rękach - jak jest naprawde dowiem się początkiem kwietnia na wizycie... ale ciekawi mnie jak to jest u Was i czy mam się czym niepokoić i bardziej uważnie obserwować.

Magi a co z tymi ziolkami na laktacje??? Pije je 3xdziennie! Moze to zle!!! O rany!!! A Lenka dzisiaj znowu strasznie kiepsko je.....:( ALe juz w czwartek do CZD....

Magi wiem ile zjada bo wage kupilam, waze ja przed jedzeniem, po jedzeniu i tyle ile gram przybylo tyle Lenka ml wypila. W CZD mnie piguly tego nauczyly, a ja nieufna przetetowalam dajac jej porcje z butli i wazac przed i po i to faktycznie jest tak 1gr=1ml (+/- oczywiscie).

a ja mam pytanie odnośnie jedzenia w nocy, raczej do mamus karmiących naturalnie bo to chyba też ma tu znaczenie, ile razy Wasze dzieciaczki jedzą w ciągu nocy, a może w ogóle już nie jedzą?
i jaką mają najdłuższą przerwe. Ida od dawna juz je tylko raz w nocy ok. 3, wieczorem ok. 20-21 i rano o 7, ale ja mam ochote zlikwidowac jej to nocne karmienie bo mnie to wykańcza, w języku niemowląt przeczytałam ze trzymiesieczne niemowle nie musi juz jeść w nocy ale troche sie boje zebym czegoś nie zepsuła niepotrzebnie, napiszcie jak to u Was wygląda

Gochna - ja karmie z cyca... wlasnie teraz karmie juz po kapieli i na noc... takze mam karmienie o 19, potem przerwa najdluzsza bo az do kolo 24 - wtedy to sama ja budze na karmienie, bo podejrzewam ze gdybym jej nie budzila, to by sie obudzila kolo 1 - 2... takze rarmie ja przed pojsciem moim spac czyli miedz 23 a 0:30 i wtedy spi zazwyczaj do 4 (ma zegarek w tyleczku) a potem roznie bywa, zazwyczaj sie budzi o 6 albo 7 :)

reklama
Gochna, ja teraz nakarmiłam Gabe piersia, potem karmie ok 1.00 - 2.00 w nocy i potem to juz co dwie godziny. Dlatego chodze spac o 21.00 bo to moja jedyna okazja zeby pospac troche dłuzej.

Do góry