reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartyś ja sama nie lubię chodzić z mokrą głową, bo jest mi zimno, dlatego Emilce zakładam czapkę. Moja mała jest strasznym zmarźluchem, ma to po mnie :)

reklama
Bartyś ja nadal zakładam Kacperkowi czapkę po kąpieli, ale już po jedzonku jak zaśnie mu zdejmuje, bo jak nie zdejmę to mu się główka poci.
A smoczka mu nie wyjmuje, sam go wypluwa jak dobrze zaśnie, a nieraz zasypia wogóle bez smoczka, tak jak dzisiaj :)

Bartys ja juz od niepamietnych czasow czapeczki nie zakladam Lence, ale ja ja w ogole bardzo chartuje.

Co do smoczka to Lenka sama wypluwa a szkoda bo w kilku zrodlach czytalam i slyszalam ze ssanie smoczka przez sen w jakims tam stopniu zmniejsza ryzyko wystapienia smierci lozeczkowej. Wiec nie wyciagajmalemu we snie. Ja wrecz Lenke mecze i jej wpycam jak spi i wypluje ale ona nie da sobie wepchnac prawie nigdy....

Laski karmie ja teraz tylko butelka, niczym innym nie daje rady (strzykawka trwa jedno karmienie 70 ml czyli polowa tego co powinna dostac - poltorej godziny) myslicie ze ona jeszcze kiedys zechce piers pociagnac....? troche mi zal ze nie cianie piersi (a tak wzorowo od poczatku to robila!) ale najwazniejsze ze cokolwiek zjada...

bartys a ile Ty pokarmu odciagasz i dajesz na jedno karmienie? W nocy tez co 3 gogi? bardzo to wazne dla mnie info! Z gory dziekuje!

my przemywamy buzke solo fizjologiczna tzn nasaczam nia wiacik i ogrzewam na swoim przedramieniu na wewnetrznej stronie zeby sie ucieplilo i przemywam buziaczka i potem juz jej nie smaruje buzki jezeli juz to nivea baby
kiedys uzywalysmy OLIATUM SOFT KREM ale ja strasznie uczulil - miala caly czerwony pysiaczek takze ostrzegam przed tym gownem - strasznie drogim zreszta (19 pln)

kiedys jej wyskakiwaly takie czerwone potowki jak z nami spala w lozku podejrzewam ze od przescieradla
maz wpadl na pomysl zeby jej podlozyc pod glowke pieluszke tetrowa i juz jej sie podraznia i buzka jest cala gladka
takze sprobujcie dziewczyny podkladac dzidziulka pod glowki pieluszki a nie klasc na innych materialach - u nas poprawa byla znaczna i natychmiastowa!!!! ;D ;D

Ewunia sama wyplówa smoczek jak zaśnie
a po kąpieli zakładamy czapeczke dokuki główka nie wyschnie max do 0,5h

z ta czapeczka to tez zalezy czy dziecko ma wloski czy nie. Lenka nie ma, wiec po co czapka....:) ale zgodze sie ze jak wloski sa to poki nie wyschna warto na chwile czapeczke zalozyc.

Pamciaw rozumiem ze ta fryzura to brak fryzury ;D ;D ;D chociaż na czubku głowy zaczyna mu się robić coraz większy jeżyk ;D

reklama
No Lenusi miesiac temu zaczal sie robic jezyk na calej glowce (z tylu obowiazkowy wytarty placek) a teraz jezyk juz jest calkiem spory i z brunetki powoli przekrztalcamy sie w blondynke...No i w ogole coraz bardziej do mniej est podobna ku rozpaczy tatulka do ktorego byla bardzo podobna na poczatku. Ale to sie jeszcze 1200 razy moze zmienic....

Do góry