reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

a wiecie co my też mamy szorstkiego pysia i pytałam o to lekarza a on powiedział że tak się dzieje bo zjadłam coś nieodpowiedniego :(

reklama
A mi położna kazała myć buziaka Lenusi solą fizjologiczną i tak robimy do dziś.

Joeey nic nam sie nie chwalias przebojami z macierzyńskim....o jej....wspolczuje ale dobrze ze sie dobrze skonczylo. A swoja droga to nie widze jak mogloby sie inaczej skonczyc. Pracodawca pracodawca ale Twoje skladki przeciez caly czas byly odprowadzane i obowiazek na zusie a nie na pracodawcy ciazy...Urzedasy pieprzone...

strasznie Wam zazdroszcze wychowawczego....Tak bym chciala....ale ze mnie jest kobita kariery jednoczesnie...i mimo ze Lenusia jest najwazniejsza, praca tez jest wazna. A ta co mam lubie i nie chce jej stracic...rok siedzenia w domu a potem wszystko od nowa zaczynac .... strasznie mnie ta sytuacja boli ale coz...boze....no ale zazdroszcze tym ktore sie zdecydowaly na wychowawczy!

a mnie dziś księgowa zastrzeliła super wiadomościa dla mnie bo dla mojego szefa niezabardzo
Mam zaległy urlop z zeszłego roku 25 dni i niby 26 z tego ale jak się idzie na wychowawczy to podobno cały nie przysługuje Ale ona mi zasugerowała zebym rozpisała go najpierw a potem złożyła wniosek o wychowawczy Takze do 8czerwca mam całą pensyjkę ;D ;D ;D
a i jeszcze mamy 2 płatne dni "opieki"

Ati ma natomiast wysypke na pyszczku. Glownie z lewej strony. Polozna kazala sie nie przejmowac, no ale nie jestem przekonana. :-[

Pati takie wysypki to sa chyba jednak naturalne, a zarazem nieuniknione u naszych maluszkow i rozne moga byc tego przyczyny, Aduli tez sie cos ostatnio pojawilo na lewym policzku i nie wiem czy to potowki czy cos podobnego no ale znika powoli :)

mój Pysio dostał wysypki na brzuszku i lekarka kazała mi smarować brzuszek Tanno-Hermal Lotio to jest maść na różne uczulenia

Kamilek też ma pare krostek malutkich na buzi, ale to na pewno ta wysypka kontaktowa, bo juz raz to przerabialiśmy.
Mam do Was 2 pytanka: czy dalej zakładacie Maluszkom czapeczki po kąpieli ? Ja od jakiegos czasu przestałam, bo to przeciez już duży chłop ;) ale może dalej się powinno ubierać ???
I jeszcze pytanko o smoczek bo mój Szkrabik w końcu nauczył się ciumkać smoczka ;D ( pewnie od tego, że daję mu mleczko przez butelkę ) no i często mu się uśnie z tym smokiem; czy Wy wyjmujecie Maluszkom smoczek, jeśli usną z nim w buźce ???

Bartyś ja małej niewyjmuje smoczka jak zaśnie, bo ona go sama wypluwa jak zapada w głęboki sen i zakładam jej czapeczkę po kapieli, bo niechcę żeby się przeziębiła ;)

reklama
Bartyś czapki to już dawno nie zakładam Mój synek jest ANTY wszystkie czapki zreszta w domu mam bardzo ciepło a smoczka nie lubi malo kiedy go chce (jesli już to na dworze)

Do góry