reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

martula a kto to płci zus czy miasto czy pracodawca ???
mój szef się zgodził więc problem jeden z głowy ale e zarobki to za który rok 2005 czy 2004 jak w tym dodatku do zasiłku ???

reklama
2004 r, tak jak do zasiłku rodzinnego, bo to jest jeden z dodatków do tego zasiłku. U nas płaci MOPS.

Martula no to extra ;D cieszę sie niezmiernie bo ja jak i mój mąż w 2004r byliśmy jeszcze studentami i nasze zarobki wtedy były maciupkie ;D

Martula - jestes pewna ze za 2005 ??? to juz bedzie w moim przypadku maj i juz pewnie bede mogla za 2005 wziasc z US ???

wandzia w tym samym czasie nacisnęłysm enter ja na grudniu Ty tutaj ;D
no właśnie nie za 2005 ??? bo wtedy już będzie w US :( a wtyedy już nie będzie tak extra ::)

Gabi - no wlasnie u nas tez to jest kluczowa sprawa, bo jak za 2004 to sie lapie a jak za 2005 to moge zapomniec !!! nawet jak sie kurna na 4 podzieli no :(

Czesc!
Dziewczyny, pracodawca MUSI sie zgodzic na wychowawczy. Kazda matka ma prawo do urlopu wychowawczego. Trzeba tylko spelnic wszystkie formalnosci, tzn. zlozyc w odpowiednim czasie wniosek. Inny fakt - ze po wychowawczym pracodawca moze podziekowac za dalsza chec wspolpracy :)

Osobiscie bardzo chce byc z Kubusiem przynajmniej do ukonczenia przez niego roku, i mam nadzieje, ze bedzie to realne. Niezaleznie od tego co bedzie pozniej...

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Agnesa - mam dokladnie taki sam poglad na ta sprawe !!! ide na wychowawczy i juz - potem i tak juz do tej pracy nie wroce bo bede przeciez w Poznaniu a praca w Bydgoszczy ;D takze mi to wisi :)

Do góry