reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartys - no to jest straszne !!!! a ja jeszcze mam 2 dodatkowe tygodnie, bo mam 18 !!!! a potem ide na wychowawczy jak sie da !!!! i w tym czasie zamierzam nowej pracy szukac :)

reklama
Dziewczynki, jak to jest z piciem bawarek? Ile dziennie mozna? W koncu to herbata. Moj maz sie okropnie przejal jak mu powiedzialam, ze pije ok 5 dziennie. Twierdzi ze to za duzo i boi sie, ze jakos zaszkodze Malemu... Chce sie lekarza zapytac. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Paula, a moze porozmawiaj ze swoim dyrektorem na temat wychowawczego. Moze nie bedzie robił problemu. Z tego co wiem to u nas w pracy nigdy nie było problemu z powrotem po wychowawczym. Wiesz, ja rozmawiałam z moja dyrektorka jeszcze jak byłam w ciazy i uprzedziłam ją, że chce do końca tego roku posiedziec z dzieckiem. I powiedziała ze podpisze mi zgode. U nas w dep. dziewczyny to nawet 3 lata były na wychowawczym i spokojnie wróciły.

Pati
, moja kolezanka pije dziennie 3 bawarki. Wiesz generalnie to u nas teraz nie pozwalaja pic mleka w ogóle, bo ponoć uczula. Ale skoro malemu nic nie jest po mleczku, to znaczy mozesz je pić. Moja kumpela piła mleko z miodem jak jej synek słabo przybierał i nic mu nie jest, a mówia ze najbardziej uczula własnie mleko i miód. Wszytsko zalezy od dziecka.

ja do pracy wracam dopiero w październiku najpier urlop wypoczynkowy (mam prwaie 45dni zaległego) a potem wychowawczy

Pati - ja akurat bawarek nie pije w ogole bo nie przepadam, ale i mleko i herbaty zawsze pilam w duzych ilosciach :) Raczej nic zlego sie nie powinno stac :)

Znam ten ból dziewczyny :( ja mam macierzyński do połowy kwietnia i jeszcze zaległy urlopy i powrtót do pracy w połowie maja :( Też się boję, że mało czasu będę z dzieckiem i będzie wolała byc z babcia jak z mamą :(

Dlatego ja sie postaram isc jednak na dluzszy wychowawczy - juz teraz zbieramy kaske na ten czas, zeby moc spokojnie z jednej pensji zyc... chociaz co to za oszczedzanie jak ja ciagle cos on-line kupuje ;D ;D ;D

a jak to jest z tym wychowawczym kto może i na jakich warunkach bo jam zielona a maciezyński tylko do 2 kwietnia buuu :( ale ne wracam napewno tak szybko

Gabi - na wychowawczy kazdy moze jesli pracodawca sie zgodzi... problem w tym ze jak masz zbyt wysokie zarobki na lebka w rodzinie to nie dostajesz kaski z wychowawczego... tylko nie wiem jaki jest ten prog zarobkowy i czy netto czy brutto podaja - bo mam zawsze z tym problem :(

reklama
Dochód nie może przekraczać 504 zł netto na osobę w rodzinie. Jeśli nie przekracza wypłacają 400 zł miesięcznie + rodzinne.

Do góry