reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartys - no to jest straszne !!!! a ja jeszcze mam 2 dodatkowe tygodnie, bo mam 18 !!!! a potem ide na wychowawczy jak sie da !!!! i w tym czasie zamierzam nowej pracy szukac :)

reklama
Dziewczynki, jak to jest z piciem bawarek? Ile dziennie mozna? W koncu to herbata. Moj maz sie okropnie przejal jak mu powiedzialam, ze pije ok 5 dziennie. Twierdzi ze to za duzo i boi sie, ze jakos zaszkodze Malemu... Chce sie lekarza zapytac. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Paula, a moze porozmawiaj ze swoim dyrektorem na temat wychowawczego. Moze nie bedzie robił problemu. Z tego co wiem to u nas w pracy nigdy nie było problemu z powrotem po wychowawczym. Wiesz, ja rozmawiałam z moja dyrektorka jeszcze jak byłam w ciazy i uprzedziłam ją, że chce do końca tego roku posiedziec z dzieckiem. I powiedziała ze podpisze mi zgode. U nas w dep. dziewczyny to nawet 3 lata były na wychowawczym i spokojnie wróciły.

Pati
, moja kolezanka pije dziennie 3 bawarki. Wiesz generalnie to u nas teraz nie pozwalaja pic mleka w ogóle, bo ponoć uczula. Ale skoro malemu nic nie jest po mleczku, to znaczy mozesz je pić. Moja kumpela piła mleko z miodem jak jej synek słabo przybierał i nic mu nie jest, a mówia ze najbardziej uczula własnie mleko i miód. Wszytsko zalezy od dziecka.

ja do pracy wracam dopiero w październiku najpier urlop wypoczynkowy (mam prwaie 45dni zaległego) a potem wychowawczy

Pati - ja akurat bawarek nie pije w ogole bo nie przepadam, ale i mleko i herbaty zawsze pilam w duzych ilosciach :) Raczej nic zlego sie nie powinno stac :)

Znam ten ból dziewczyny :( ja mam macierzyński do połowy kwietnia i jeszcze zaległy urlopy i powrtót do pracy w połowie maja :( Też się boję, że mało czasu będę z dzieckiem i będzie wolała byc z babcia jak z mamą :(

Dlatego ja sie postaram isc jednak na dluzszy wychowawczy - juz teraz zbieramy kaske na ten czas, zeby moc spokojnie z jednej pensji zyc... chociaz co to za oszczedzanie jak ja ciagle cos on-line kupuje ;D ;D ;D

a jak to jest z tym wychowawczym kto może i na jakich warunkach bo jam zielona a maciezyński tylko do 2 kwietnia buuu :( ale ne wracam napewno tak szybko

Gabi - na wychowawczy kazdy moze jesli pracodawca sie zgodzi... problem w tym ze jak masz zbyt wysokie zarobki na lebka w rodzinie to nie dostajesz kaski z wychowawczego... tylko nie wiem jaki jest ten prog zarobkowy i czy netto czy brutto podaja - bo mam zawsze z tym problem :(

reklama
Dochód nie może przekraczać 504 zł netto na osobę w rodzinie. Jeśli nie przekracza wypłacają 400 zł miesięcznie + rodzinne.

Do góry