reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartyś ja nie raz podgrzewałam moje mleko po dwa razy albo wlewałam wcześniej niedojedzone do świeżego.Nie wiem czy tak można robić ale nic mojej małej nie było.Wiem na pewno że na samym odciągaczu ciężko jest utrzymać laktację.

reklama
Czesc,
my dzis ostro walczymy. Malego przystawiam do piersi co godzine. Wypija to co jest, momentami sie zachlystuje, ale nie trwa to dlugo. Mysle ze jeden naplyw mleka do cyckow to w obu piersiach ok. 40ml. Tyle sciagnelam laktatorem od razu po naplywie mleka. Wiec jak co godzine minimum tyle wypije to na 3 godziny przypada 120, to chyba nie tak zle. Z glodu nie placze, marudny nawet nie jest, ale zjadlby wiecej. Bedziemy walczyc... Przestalam sciagac laktatorem mleko, bo mi maly odmawia picia z butelki. Nie umie ciagnac, albo nie chce bo za wolno mu leci, bo ja mam smoczek jeszcze 1. Takze tylko przystawiam, bo szkoda mi wylewac mleko,ktore sciagne, jak jego taki deficyt.

Bartys, ciesze sie, ze u Was juz lepiej. Mam nadzieje, ze wyniki Synka wyjda dobre. Tak jak Amelka wiem jednak, ze jak bedziesz sciagala pokarm tylko laktatorem to bedzie Ci laktacja zanikac. Wiec moze przystawiaj jak najczesciej Kamilka do piersi, a to czego nie wypije dopiero sciagaj i mu podawaj. Chyba ze tak robisz, a ja nie doczytalam albo nie zrozumialam Cie.

Co do sterylizacji, to kolezanka rozmawiala ze swoim pediatra, podobno po ukonczeniu 3ciego miesiaca przez dziecko nie trzeba juz sterylizowac butelek, itp., tylko myc. Sama nie wiem... CHociaz w sumie moze rzeczywiscie nie ma co przesadzac, bo przeciez takie 3 miesieczne dziecko (a nawet mlodsze) to wklada "brudne" raczki do buzi, lize rozne zabawki, ktore tez nie sa przeciez co dopiero wysterylizowane. Smoczka tez przeciez co chwile sie nie wygotowuje, ani nawet nie myje. Przynajmniej ja tak nie robie.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Witam,
caly dzien niemal Maly mi wisial przy cycku :) Odchodzilam od niego niemal tylko wtedy, gdy musialam odwiedzic kibelek, albo najesc sie :) Jeszcze przewijalismy pupe :) Nie bylo tak zle jednak, a gdy wieczorem ze strachem wlozylam Kubusia na wage nie moglam uwierzyc, bo przybral w ciagu 2 dni 140 gram, kupki w ciagu dnia robil normalnie - z 5 naliczylam. Wiec sama nie wiem jak to jest z tymi kryzysami laktacyjnymi, bo naprawde mleczka nie mam tyle ile by Kubus chcial.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Chyba też mam kryzys laktacyjny, piersi jakieś takie pustawe i dzidzia marudzi. Boję się że pokarm zaniknie mi całkowicie, może to od choroby, bo jestem przecież przeziębiona. Zaraz wypije KARMI, może rano będzie lepiej. Trzymajcie kciuki!!!

Martula jak przestane siedzieć przy kompie obiecuje zacisne mocno kciuki bo teraz to nie bardzo bo pisze ;)

Martula - mi tez ilosc pokarmu sie zmniejszyla wlasnie jak bylam chora, a potem udalo mi sie je odzyskac, wiec glowa do gory! :D

Martula -walcz kobito ,walcz!!!!

No i byliśmy na szczepieniu - Karolek waży(14 tydz) 6100 - więc wcale tak dużo nie przybrał (w 6 tyg 5300),ale wszystko w normie

reklama
Agnesa nie wiedziałam, ze na samym laktatorze trudno utrzymac laktacje. A ja karmie malego piersia tylko w nocy. Nie wiem, czy to wystarczy ... Tak naprawde to mam przed soba jeszcze 2 miesiace karmienia moim mleczkiem, bo mam go za mało, zeby odciagac i mrozic, zeby dawac Kamilkowi jak wroce do pacy, a wracam 4 maja, wiec i tak bede musiała przejsc na sztuczne :(
A Kubus super przybrał, skoro za 2 dni 140 gram ! Oby tak dalej, trzymam kciuki :)

Do góry