reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
ja tez se zastanawialam na tym spaniem.Hania tez zwykle zasypia przy piersi,ale czasem jak jak ja połoze na brzuszku zasypia,na łożku tez.A do łóżeczka kłade ją tylko jak juz porządnie zaśnie.Bo boje się,ze sie obudzi(na początku miala alergie na łóżęczko:))A w dzien ma fazy niespania wtedy klade ja na brzuszku :):) i klepę po pupci:)

A Wasze dzieciaczki tez tak"krzyżują" oczka??moja Hania zezuje to lewy m to prawym ponoc to normalane.

No i jeszcze zauwazyłAM COS NOWEGO u Hani,nowe odgłosy.Nazywam to narzekanem.Jka ją przewijam to tak narzeka,to nie plakanie tylko takie kochane biadolenie :):)

Moja Olcia tez na poczatku zasypiala przy cycu teraz tylko w nocy tak zasypia.Mam nadzieje ze to normalne :-[

Moja Oliwcia tez uwielbia zasypianie przy cycu. Na poczatku duzo plakala i ciagle ja nosilismy, bujalismy, stwierdzilam ze tak to my sie pozniej zarzniemy. Po kapaniu i cycu zawsze zasypiala u nas z lozku i w glebokim snie zanosilam ja do lozeczka. W Jezyku niemowlat wyczytalam jak uczyc dzidzie spac w lozeczku, pelna werwy mysle, a ryzyk fizyk, i po wieczornym cycu odlozylam ja do lozeczka...kiedy poplakiwala klepalam po pleckach jak napisano i po paru takich podejsciach zasnela...teraz Mala chetniej zasypia sama w lozeczku. Ale mam leki mowic ze cos nam ladnie wychodzi bo jak tylko wspomne nawet sama do siebie, ze fajnie sie uklada to Oliwci od razu wychodzi na opak :) No juz pare razy tak bylo :) Tak czy siak czasem pieknie sama zasypia, wychodze z pokoju kiedy ma jeszcze otwarte oczka, ale czasem to jest ryk, i musze skapitulowac i ja wyjmuje i przytulam, staram sie juz nie bujac, bo na poczatku to ostro bujalam :)

Misia tez zezuje jak szalona i tez zasypia na rekach lub przy cycku glownie, czasem tylko sama w lozeczku, ale to wynika z tego, ze jak tylko ja odloze to zaraz ja bierze czkawka i biore ja bo boje sie ze sie zakrztusi...

Oj dziewczyny wigilia wigilia a wiecie co mi sie wczoraj przytrafilo? Ole jak o 21 wziela INTENSYWNA powtarza naprawde ostra kolka to plakala a raczej wyla bo nie idzie tego okreslic inaczej do samej 3 w nocy i padla potem spac z wycieczenia chyba :mad: :mad: :mad: :( :( :( :( :( :(
Nie zycze nikomu zeby jego dziecko mialo taka kolke, espumisan, masarze,oklady cieple na brzuszek noszenie na raczkach to wszystko przewalkowalismy :( plakalam razem z corcia
Boze dlaczego malenstwa musza to przechodzic? ::)

Wczoraj Hania tez miala kolke,ale "tylko" do drugiej.Pokusilo mnie zeby zjesc kawaleczek rybki,no i teraz ju z sie nie bede kusic,ciekawa jestem jaka bedie noc dzisiejsza.Juz nic podejrzanego nie zjadlam,ale kolki pzciez nie do konca zalezą od tego co zjemy.Dzisiaj wgladam jak zombie,bo potem jeszcze obudzila sie o piatej na dwie godziny potem o dziesiatej,na 5 i jeszcze z kolką,co prawda to nie to co wczoraj,ale tez mecczące.biedna dzidzia

Chcialam zapytać czy jecie czekoladę ??? Bo ja strasznie tęsknię ale bardzo się boję kolek ::)
A co do zasypiania to mój synek w łóżeczku śpi ale tam nie zasypia bo woli na łóżku przy mamusi albo przy cycusiu ::) a po ostatnim nocnym karmieniu nawet jużgo nie odnoszę do łóżeczka tylko zostaje w naszym wyrku :-[

reklama
Witajcie laseczki!

Gabi pisałaś do mnie prywatną wiadomość. Czy to jest nadal aktualne?

Zaraz nadrobię choć troszkę zaegłości i może coś jeszcze dziś napiszę jak Mała się nie obudzi.

Do góry