reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

bartys masz racje z tym pediatrą na telefon.Kazdy z każda znas miałby przerypane,a rachunki za telefon??Nie wspomne.Ja mam ciocie pielegniarke i jest u mnie co dwa dni,a jak mam jakies pytaia,a ona nie ie to pyta pediatry.

Paula ja tez jeszce mama plamienia.Tzn teraz juz raz mam raz ie mam.Ale tak strasznie mnie to nie denerwuje,bo nic juz nie boli,wole to niż okres.

reklama
Wioluś mój Kamilek po 3 godzinach od ostatniego karmienia jest budzony na siłę ( to ma się nazywać karmienie na żądanie ??? ) po czym ssie tylko 5 minut i wręcz wypluwa brodawkę, a nie płacze i nie upomina się o cyca. Nie mogę uwierzyć w to, że on się najada :( Już mi wszyscy mówią, że najwyraźniej tyle mu wystarcza, a ja ciągle jestem niespokojna :( No i jeszcze te zielone kupki od wczoraj :( Sorry, że tak przynudzam ciągle o jednym, ale mnie to tak martwi :(

Dziękuję za sugestie mamusie  ;) strasznie fajnie że mam Was normalnie zawsze coś się ożna poradzić jesteście kochane  :)
Paula z tym krwawieniem to u mnie różńie już mi się wydawało że się skończyło i wyzbyłam się podpaski i założyłam wkładkę a tu na drugi dzień wróciło ehhh no ale jest już go mniej tak jak w końcówce okresu ale ta krewka już jest taka wodnista bardziej
A co do tego ile wypija maluszek to nie wiem mój mały dostajej NAN tylko na noc jak idzie spać wcześniej cycusia i z butli wydoi różńie raz 30 raz 50 (ale to jest w ramach dokarmiania więc się nie sugeruj absolutnie)
A co do długości ssania to mój facet jest cwaniak possie pożądnie z 15 min a wisi mi jeszce na cycku z pół godziny a za pół godziny sobie przypomina że mamusia ma dwa cyce i drugim też by się pobawił no i drugiego jeszcze na dokładkę ssie 5-10 minut Wasze dzieciątka też tak długo jedzą ???
A oczko przemyłam tym rumiankiem na razie nie widzę nic co by było uczuleniem ale i tak chyba to nie pomaga, dlatego będę przemywać solą fizjologiczną mam nadzieję że to pomoże bo mnie to oko strasznie drażni że nie powiem o moim Ptysiu  :(
Bartyś ja też piję tego hippa i nie mam zielonych kupek a czekulady jeszcze nie jadłam boję się  ::)
A szwy te z dupki to się wyciąga ??? ;D czy się same jakoś rozpuszczają ??? BO ja jak zwykle zielona :-[

Chciałam jeszce zapytać jaką temperaturę macie w domkach ??? Bo w szpitalu było tak gorąco że nie wytrzymywałam a w domciu mam 20-23 stopnie nie wiem czy to nie za ciepło bo jak dla mnie za ciepło ale dla małego może za zimno ??? nie wiem ale nie marznie chyba
NO i chciałam jeszcze zapytać o to werandowanie może już czas na Oskara ??? Tylko jak to robiłyście siup na balkon czy przy otwartym oknie najpierw w pokoju ???

Bartys co do karmienia to niby kazde dziecko jest inne i inaczej je wiesz te 5 minut to chyba malo ale ja sie nie znam na tym :( ja werandowalam 10, potem 15 minut i wyszlam na nastepny dzien na 20 min spacer

Wioluś ale jak na balkonie ??? A może powinnam się wstrzymaćbo mróz na polu 4 stopnie ??? Jak myślisz ??? Choć chciałabym na święta pospacerować ;D

Gabi - ostatnio slyszalam ze optymalna temperatura w domku powinna byc od 17,18 do 23 stopni, takze chyba dobrze :) Ja mam okolo 22 stopni i mi jest dobrze - na krotki rekawek jak dla mnie :)

Tempetatura powinna byc od 18-24.My niestety mamy 23 stopnie no ale za to grubo malenstwo nie ubieram.Temperatura do kapieli powinna byc 24 stopnie.Co do werandowania to zapakowalam mala do fotelika i dalam przed okno na osciez, mi polozna tez mowila ze ubrac dzieciatku czape, przykryc w lozeczku i otworzyc okno na 10 minut,ja tak nie robilam bo wydalo mi sie glupie.

reklama
Właśnie, miałam Was pytać jak ubieracie Wasze Maleństwa w domciu ? U nas jest 22 stopnie i ubieram Kamilkowi 2 długie rękawki ( 1 wersja to: koszulka + kaftanik obydwa z długim rekawkiem + śpiochy, 2 wersja : body z długim rękawkiem + pajacyk z długim rękawkiem ). Nie wiem, czy nie za grubo go ubieram ???
Co do werandowania, to jeszcze nie zaczęłam i pediatra powiedział, że jeszcze nie trzeba, nie wiem dlaczego w sumie. Jak narazie Kamilek był na powietrzu w drodze do domu ze szpitala no i jak byliśmy u lekarza.

Do góry