reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

1. te luszczaca sie skore za uszami traktuj oliwka, tak jak ciemieniuche.
2. mozesz cale zycie, jak chcesz. ;-) a tak powaznie, sama zdecyduj. mozesz przemywac oczka woda przegotowana. nie radze rumianku stosowac, bo moze uczulac.
3. witamine d do skonczenia pierwszego roku zycia. chyba, ze wczesniej przejdziesz na butelke. czasami lekarz powie Tobie, ze masz odstawic wit. lub zwiekszyc dawke.

reklama
Co osoba to inna teoria..:-) dorzucę swoją będzie weselej :-D:-D
Nie daje w ogóle wit D - biore sama i to co drugi dzień i mały ma ją w pokarmie:tak:

to teraz ja: hehe moja lekarka twierdzi że D3 nalezy podawać do ukończenia drugiego roku życia :)

moja doktor mowiła ze wit D podawac do 1 roku zycia , ale jesli jest chociazby dokarminae butlą to nie podawać bo w mieszankach jest wit D i mozna przedawkowac a to gorsze niz brak wit d!
aaaaa i tak jak kaama mówi - jak duzo będzie na słońcu - wiosną latem ton ie trzeba podawać bo sama się wytworzy :)

a tak naprawde to podaje jak nie zapomne czyli tak co 2-3 dni hihih
a wit K wogóle nie podaje ! dałam tylko na poczatki 2 kapsułki i przextałam i na pokrzywdzona nie wygląda

Hej!podczytuję i chciałam się skromnie do Was wprosić,mogę?
co do wit d mi mówili,że trzeba podawać tak długo aż ciemiączko jest nie zarośnięte,potem się odstawia.Tak samo z wit k my mieliśmy podawać do skończenia 3 mies,jeśli dziecko jest tylko na piersi,a kuzynka zapisana do innej przychodni wogóle o czymś takim nie słyszała,mimo,że też karmi tylko cycem.
także rozbieżności są takie,że ho,ho i bądż tu babo mądra,kto ma rację,przecież żadna sobie tego z palca nie wyssała-ale ma takie info od lekarza pediatry

reklama
Hej!podczytuję i chciałam się skromnie do Was wprosić,mogę?
co do wit d mi mówili,że trzeba podawać tak długo aż ciemiączko jest nie zarośnięte,potem się odstawia.Tak samo z wit k my mieliśmy podawać do skończenia 3 mies,jeśli dziecko jest tylko na piersi,a kuzynka zapisana do innej przychodni wogóle o czymś takim nie słyszała,mimo,że też karmi tylko cycem.
także rozbieżności są takie,że ho,ho i bądż tu babo mądra,kto ma rację,przecież żadna sobie tego z palca nie wyssała-ale ma takie info od lekarza pediatry
witamy w gronie a jakieś wkupne?;-)
żartuję oczywiście :-D

Do góry