reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

pumpkin - nasza lekarka kazała ją stosować na ciemieniuchę. działa rewelacyjnie :) nie martw się tym co napisane :) główkę polej, nałóz czapeczkę i zobaczysz jak szybko zejdzie wszystko :)

reklama
Ivi - my nie mamy problemów z ciemieniuchą. Chcę stosować parafinę zamiast oliwki po kąpieli (linomag w płynie już mi się skończył a tutaj są tylko oliwki J&J dostępne...) Myślisz, że parafina się nadaje czy będzie za mocna?

oj tego to nie wiem... :( my już nawet oliwki po kąpieli nie stosujemy, bo kąpiemy w olilatum..

Pupmkin my stosujemy parafinkę po kąpieli. I mały ma super skórę :-) Tak mi poleciła moja położna :-) Szybko się wchłania, nie brudzi ubranek jak większość żółtych oliwek. ;-) Wydajna i tania.

mi teściowa powiedziała żeby stosować parafinę zamiast normalnej oliwki itd. do pupki też przy przebieraniu i jest ok tylko nie pachnie:baffled:

Nam też położna zalecała parafinkę - ale tyllko jak sucha skóra - żeby nie naduzywać. Smaruję jak małemu sie skóra łuszczy.
Ja uwielbiam oliwke ziajki - jest bezbarwna a pachnie cudownie - sama lubie sie nią smarować....

Zresztą planuję kupić jakąś emulsję do ciała - polecacie krem emolium wiec i emulsję chyba kupię z tej serii.

My używamy emulsji emolium jest bardzo fajna, ma bardzo delikatny zapach, szybko się wchłania i fajna jest po niej skóra, od kiedy ją stosuję Mikiemu nie łuszczy się skóra.

Dziewczyny mam 3 pytania:

1. Julce od uczulenia na mleko za uszami zaczęły łuszczyć się żółte płaty skóry czym to traktować? oliwką?
2. do kiedy trzeba przemywać oczy solą fizjologiczną?
3. Do którego miesiąca podawać wit. D3?

1. za uszami? a może to ulane mleko?
2. nie wiem, przemywaj dalej - na pewno nie zaszkodzi
3. do roku lub do czasu, kiedy lekarz zaleci zaprzestanie podawania.

reklama
Do góry