reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
U mojej starszej córy się odparzało tak jak miała jakieś 3 miechy i zapominała że ślinę trzeba połykać. Śliniła się tak bardzo że zakładaliśmy jej śliniaki i musieliśmy pamiętać o wysuszaniu tych miejsc.

Ponieważ moje dziecie ma szyję a właściwie jej brak, tylko same fałdki i doczyszczenie tego z np. resztek mleka czy śliny to gimnastyka neisłychana. Staram się miejsce myć dokładnie podczas kąpieli a potem w ciągu dnia przemywam przegotowaną wogą bo inaczej to syfek się zbiera i robi się zaczerwienienie..

Ostatnia edycja:
Ponieważ moje dziecie ma szyję a właściwie brak szyi a same fałdki i doczyszczenie tego z np. resztek mleka czy śliny to gimnastyka neisłychana. Staram się miejsce myć dokładnie podczas kąpieli a potem w ciągu dnia przemywam przegotowaną wogą bo inaczej to syfek się zbiera i robi się zaczerwienienie..

Moja też zaczyna mieć 2-gi podbródek i też go czyszczę - najczęściej pokazuje jej coś powyżej głowy i wtedy ją odchyla ale i tak zawsze znajdę coś nowego tam - nie wiem jak niektóre brudki się tam znajdują ale zawsze coś tam jest.

Moje dziecko dziś tylko śpi - chyba wpadła w jakiś sen zimowy - dziś aktywna była całą godzinę tak tylko śpi i je... normalnie się nudzę... nawet drugie dziecko mnie dziś nie potrzebuje.... lubię takie dni :-)

U nas tez pod brodka a raczej pod faldkami bo brodka tego nazwac tego nie mozna sie odparza na te miejsca najleprza maka.

reklama
Kupiłam ciekłą parafinę. Na opakowaniu jest napisane, że sposób użycia jest oralny (to tak w skrócie) i nie używać w ciąży i czasie karmienia. Złupiałam.
Kto z was używa ciekłej parafiny i czy pediatra to zaaprobował?

Do góry