To tak samo jak ja i u nas tez puka sliczny pozatym super sie sprawdza na smarowanie faldek.A my malujemy bephantenem tylko po kupce, a że kupka jest raz na kilka dni to malujemy rzadko, od urodzenia zużyłam 1,5 tubki i pupcia jest śliczna.
reklama
nadineczka
Fanka BB :)
a czy u Waszych maluchów na szyjce po bródką się troszeczkę odparza i tak troszkę skórka chodzi w fałdce?
Pumpkin
Fanka BB :)
Ponieważ moje dziecie ma szyję a właściwie jej brak, tylko same fałdki i doczyszczenie tego z np. resztek mleka czy śliny to gimnastyka neisłychana. Staram się miejsce myć dokładnie podczas kąpieli a potem w ciągu dnia przemywam przegotowaną wogą bo inaczej to syfek się zbiera i robi się zaczerwienienie..
Ostatnia edycja:
Ponieważ moje dziecie ma szyję a właściwie brak szyi a same fałdki i doczyszczenie tego z np. resztek mleka czy śliny to gimnastyka neisłychana. Staram się miejsce myć dokładnie podczas kąpieli a potem w ciągu dnia przemywam przegotowaną wogą bo inaczej to syfek się zbiera i robi się zaczerwienienie..
Moja też zaczyna mieć 2-gi podbródek i też go czyszczę - najczęściej pokazuje jej coś powyżej głowy i wtedy ją odchyla ale i tak zawsze znajdę coś nowego tam - nie wiem jak niektóre brudki się tam znajdują ale zawsze coś tam jest.
Moje dziecko dziś tylko śpi - chyba wpadła w jakiś sen zimowy - dziś aktywna była całą godzinę tak tylko śpi i je... normalnie się nudzę... nawet drugie dziecko mnie dziś nie potrzebuje.... lubię takie dni :-)
don_pedro
Fan(ka)
a czy u Waszych maluchów na szyjce po bródką się troszeczkę odparza i tak troszkę skórka chodzi w fałdce?
U nas sie tak zdarza,i to samo robi sie pod paszkami.
P
Pająk
Gość
U nas także i na szyi i pod paszkami. Przecieram mąką ziemniaczaną ;-) ;-) ;-) - na wszystko mąka ;-)
reklama
Podziel się: