reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

PIELUCHY
A mnie zaskoczył bardzo zapach pampersów rozmiar 3. Tzn. 1 i 2 nie miały zapachu (ani zwykłe ani premium care). Kupiłam teraz mega pake w Real i kurcze one pachną !!! a ja strasznie nie lubie zapachowych rzeczy, ani papieru toaletowego, ani podpasek ani pieluszek... i tak sie zastanawiam czy aby nie będzie z nimi problemu.

Póki co używam, jeszcze rozmiaru 2, ale wystarczy mi jeszcze na max 2 dni.

Któraś używała już rozmiaru 3 pampersów? i czy stało sie cos pupę od perfumki? ;-)

hej, ja już kończę drugie opakowanie 3 i wszystko jest ok :)
ja za to uwielbiam perfumowane rzeczy :)
pozdrawiam

reklama
Ja właśnie zaczęłam używać pampersów 3 i chyba uczulają Małego, a 2 były ok.
Wczoraj zakładałam Huggis i pupa wygojona, dziś wracam do pampersów i zobaczymy.....

Ja uzywam pamers 3 od kilku dni i walczę sama ze sobą. Małemu nic nie jest ale mnie ten zapach do szału doprowadza.

ivi: u mnie było podobnie - kurcze żaden krem nie działał na krostki - ani sudocrem ani nivea sos, ani bepanten - okazało się, że to gratis do pleśniawek - tak sie może dziać czasem. Spróbuj clotrimazolem - choć u mnie nie działał. Zeszło jak zaczęłam łykać czosnek w kapsułkach. Parę dni i jak ręką odjął.
Teraz znowu linea bimbi i bepanten na zmianę i myjemy tylko wodą i wacikami i pupcia jest cud, miód malina:)

pampersy 3 dopiero kupiłam - dopiero dziś odpakuję, bo wykańczam nieszczęsne 2 happy i tylko na noc jadę pampersem dopoki tej belli nie wykończę w końcu...

a i przy okazji chciałam powiedzieć jak to cudnie mieszkac w stolicy. Wizyta u ortopedy i usg bioderek 220 zł. a zadzwoniłam do polecanego ortopedy w Toruniu i za to samo prywatnie 120zl. No i tym sposobem wybieramy się do dziadków - przy okazji becikowe odbiorę i pesel małej i nareszcie wybiorę się do mojej fryzjerki i zetnę włosy i jakies pasemka sobie zafunduję!! kurczę alez się cieszę!!

Ivi - wybierz sie z pupka do pediatry... u nas bylo to samo - takie czerwone krostki, sudocrem ani bepanthen nie dzialaly, okazalo sie ze to grzybicze zapalenie i potrzebna specjalna masc. Moze u ciebie co innego, ale ja bym poszla do lekarza.

[
a i przy okazji chciałam powiedzieć jak to cudnie mieszkac w stolicy. Wizyta u ortopedy i usg bioderek 220 zł. a zadzwoniłam do polecanego ortopedy w Toruniu i za to samo prywatnie 120zl. No i tym sposobem wybieramy się do dziadków - przy okazji becikowe odbiorę i pesel małej i nareszcie wybiorę się do mojej fryzjerki i zetnę włosy i jakies pasemka sobie zafunduję!! kurczę alez się cieszę!!
To zapraszam do mnie - uboga ściana wschodnia- u nas usg prywatnie 50 złotych:-)( zostanie Ci na pasemka, u mojej fryzjerki jakiś 70 zł.;-))
A ja się załapałam z biodrami na darmoche, bo Wygląda że jest ok, więc pediatra kazała dopiero w 3 miesiącu życia - idziemy w kwietniu;-)Ze starszym też byłam jak miał trzy miesiące:tak:

Yol_a a gdzie ty mieszkasz? 50zł? matko i to za usg+konsultacja ortopedy? zawsze mówiłam, że mieszkanie w stolicy to masakra - zdzierają z ludzi ile wlezie:szok:
notabene ja dopiero pierwszy raz się wybieram do ortopedy z małą - jakoś ze spokojem podchodzę do sprawy;)

agagsm - ja ide dopiero 17 marca, mam nadzieje ze pierwszy i ostatni raz, dopiero sie zarejestrowalismy. Poniewaz wszystkiego odmawiam to jak pediatra starszego zaproponowala ze da skierowanie (mlodego w przychodni nadal nie zglosilam) to wypada iść :-D ale też na luzie.

reklama
moja lekarka też chciała czekać do 3 miesiąca ale się wystraszyłam i zapisałam młodego prywatnie, 19marca mamy wizytę (90zł). Profilaktycznie - to nie boli, a będe mieć czyste sumienie :)

Do góry