reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

No to jeszcze ja się wypowiem na temat kosmetyków.
Do pupy tylko waciki z letnią wodą ,chusteczki chemiczne i zimne co nie jest przyjemne.
Szmponów tez nie uzywamy ,myję główkę tym w czym aktualnie kapie.A jest to na zmianę oilatum płyn do kapieli a co drugi dzień dokładniej mydełkiem tez oilatum.tez nie mamy ciemieniuchy ani zadnym niemiłych niespodzianek.
Kaja jak skończa mi sie aktualne kosmetyki kupię linea bimbi:tak:

reklama
słuchajcie a ja zgłupialam już
chusteczki małego uczulały więc pupę przemywamy gazikiem z wodą. Smarowaliśmy bephanten'em, maścią pośladkową ze szpitala, linomagiem, sudocremem - a ta cały czas odparzona! już wiem co robić :( przy dziurce coraz gorsze zaczerwienienie i cały czas krosteczki. To się pogarsza po niektoych kupkach. Boję się że w końcu sytuacja zrobi się mocno nieciekawa:( Co jeszcze mogę zrobić? ...

ciemieniucha nie odpuszcza, ale wczoraj ją potraktowaliśmy parafiną i jest lepiej :) A buźka po kremie Emolium - wygląda cudnie :)

Lalki,
...jak długo spacerujecie z bobasami w taka pogodę jak dziś? (plus 5 st.)

ja wystawiam małego na balkon i tam śpi godzinę. Zastanawiam sie czy to nie za długo...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
yyy tylko godzinę?
my spacerujemy minimum 1,5 godziny, a jak dalej śpi - to zostawiam na tarasie aż się obudzi. Sprawdzam tylko czy ma wystarczająco ciepło :) U nas śliczne słoneczko, nie ma wiatru - czemu mam go w domu dusić?:)

oki, zatem zostawiam go tam jeszcze....

edit
ivi - spróbuj przcierać mąką ziemniaczaną - ja tak robie, najpierw chusteczka do czysta i potem mąka ziemniaczana wacikiem - lekko tylko własciwie osuszam - nie zostawiam warstwy - tak jak bys sobie nosek pudrowała - dupka Stasia jest piękna

a jaki masz krem do twarzy? bo zastanawiam sie nad kupnem, bo jak mu przemywam wodą przegotowana to mam wrazenie ze mu wysusza się, a nie chce mu smarować Nivea na każda pogodę jesli siedzi w domku...

słuchajcie a ja zgłupialam już
chusteczki małego uczulały więc pupę przemywamy gazikiem z wodą. Smarowaliśmy bephanten'em, maścią pośladkową ze szpitala, linomagiem, sudocremem - a ta cały czas odparzona! już wiem co robić :( przy dziurce coraz gorsze zaczerwienienie i cały czas krosteczki. To się pogarsza po niektoych kupkach. Boję się że w końcu sytuacja zrobi się mocno nieciekawa:( Co jeszcze mogę zrobić? ...

ciemieniucha nie odpuszcza, ale wczoraj ją potraktowaliśmy parafiną i jest lepiej :) A buźka po kremie Emolium - wygląda cudnie :)
kąpiel pupy z dodatkiem mąki ziemniaczanej i okłady lub moczenie pupy w naparze z kory dębu (tu lepiej uważać bo brudzi ale dobrze zasusza odparzenia) , wietrzenie pupy
i może zmienić trzeba pieluszki ???

a jakieś grzybiczne zapalenie pupy to nie jest ?
pediatra coś mówił ? może przepisze Ci specjalnie robione maści:confused::tak:

u nas pojawiło się małe odparzenie przy pampersach :baffled: zmieniłam pieluchy na tanie gaga z tesco i wszystko zeszło a jak wróciłam do pampersów to na nowo się coś zaczęło pojawiać wiec w porę zmieniłam z powrotem pieluszki i sudokrem i 2 dni i znikło a niby takie dobre :baffled: kupiłam teraz z biedronki te co były polecane i zobaczymy jak będzie po nich mam nadzieje ze nic się nie pojawi :tak:

my na pampersach lecimy od początku i nigdy problemów takich nie było..
pupę wietrzę przy każdym przewijaniu.. Spróbuję tą mączką! No i naparem z kory dębu też
Pediatra jeszcze tego nie widziała bo do tej pory udawało mi się zwalczyć bephantenem i wietrzeniem. Ale od trzech dni zaczerwienienie się nie zmniejsza, co już mnie mocno martwi..

PIELUCHY
A mnie zaskoczył bardzo zapach pampersów rozmiar 3. Tzn. 1 i 2 nie miały zapachu (ani zwykłe ani premium care). Kupiłam teraz mega pake w Real i kurcze one pachną !!! a ja strasznie nie lubie zapachowych rzeczy, ani papieru toaletowego, ani podpasek ani pieluszek... i tak sie zastanawiam czy aby nie będzie z nimi problemu.

Póki co używam, jeszcze rozmiaru 2, ale wystarczy mi jeszcze na max 2 dni.

Któraś używała już rozmiaru 3 pampersów? i czy stało sie cos pupę od perfumki? ;-)

WANIENKA
Muszę chyba kupic druga wanienkę - duuuużo większą, bo w tej Stasiu juz ledwo sie mieści, kopie nogami w brzeg i sie odpycha z taka siła, że m. ledwo go może utrzymać....
I zastanawiam sie nad taka na stelaży, co by zadbać o kręgosłup mojego mężusia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki
Huggisy też kupiłam, ale sa większe - rozm 3 od pampersów rozmiar 3, zatem pamperaki pójdą najpierw.

Do góry