reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Moja mala w dzień nie śpi prawie wcale chyba że po spacerku ją położę i nie rozbieram:-) to się daj w konia zrobić i śpi bo chyba myśli że dalej na spacerku jest:tak:

reklama
hmm to u mnie jest dziwnie.. Mój Tymek spałby co chwilę :) godzinkę - dwie jest aktywny i już mu oczy lecą.. tyle że ma problem z zaśnieciem i się męczy aż padnie.. Ale ogólnie śpi w ciągu dnia dość długo, w tym jedna długa drzemka (zwykle przypada na spacer). - o ile nic mu nie przeszkadza, to trwa ok 3 godziny

dzieczyny ile w dzień spią wasze dzieciaczki?
moja spi na spacerze ok 1h a przez resztę dnia jest aktywna!!! no moze czasem zaśnie na 20-30 min ale to góra. cos jej sie pozmienialo ostatnio:tak:

Starsza córa spała bardzo mało w ciągu dnia - spała tylko podczas spaceru (ok.2 h) no i jakieś 20 - 30 minut w ciągu dnia. Natomiast Laura śpi dużo - podczas spaceru (2 h) i jakieś 5 h w ciągu dnia

Strasznie dziecko mi się ślini, pod smoczkiem ma takie czerwone wypryski od tego właśnie, i nie wiem czym to posmarować. Zamówiłam sobie nivea sos. Czy któraś z Was tak miała?

U mojego Stasia to kazdy dzień inny, ale zazwyczaj po dniu pełnym aktywności następuje dzień senny - i tak na zmianę.

Najadłam się wczoraj czosnku - chciałam sprawdzić czy maluch zaakceptuje jego smak w mleku - i nie zauwazyłam by mu nie smakowało - zatem mogę sobie wcinać czosneczek, który uwielbiam, zwłaszcza podsmazony na oliwie i z makaronem...

U mojego Stasia to kazdy dzień inny, ale zazwyczaj po dniu pełnym aktywności następuje dzień senny - i tak na zmianę.

Najadłam się wczoraj czosnku - chciałam sprawdzić czy maluch zaakceptuje jego smak w mleku - i nie zauwazyłam by mu nie smakowało - zatem mogę sobie wcinać czosneczek, który uwielbiam, zwłaszcza podsmazony na oliwie i z makaronem...

Moj maz uwielbia makaron z oliwa i czosnkiem, do tego dodaje piccante, czyli papryczyki peperoni:-) a ja potem cierpie przez zapach

Strasznie dziecko mi się ślini, pod smoczkiem ma takie czerwone wypryski od tego właśnie, i nie wiem czym to posmarować. Zamówiłam sobie nivea sos. Czy któraś z Was tak miała?

yol_a,mój synuś tak się ślinił i wypryskiwał pod smokiem a potem na policzkach.Nie wiem jak u Was to wygląda ale u nas to była egzema dziecięca,która z czasem mija.Nie smarowałam niczym szczególnym a jedynie maścią witaminową,która jest bardzo tłusta,więc chroni skórę.Żadne drogie i bardzo drogie kremy nie pomagały (jeden to nawet koło 100zł mnie kosztował jak byłam w Polsce u lekarza)a tu,na Islandii każą to jedynie natłuszczać.Teraz mojemu prawie czterolatkowi czerwienią się te poliki czasem,podczas mrozu...skóra jest wtedy troszkę bardziej szorstka w tych miejscach.

moja mała też bardzo dużo śpi...leń z niej chyba straszny.W nocy śpi dobrze od 23 do 9 rano z jedną przerwą na cyca.W dzień potrafi czuwac jednorazowo od 0,5 do 1 godziny,nie dłużej.Jak ją przetrzymam to złośc jest niesamowita.Widac każdy maluszek jest inny.Mój synek już w tym wieku miał uregulowane spanie...dwa razy na dzień po 3 godz. a mała śpi prawie cały dzień...a potem całą noc :)

yol_a,mój synuś tak się ślinił i wypryskiwał pod smokiem a potem na policzkach.Nie wiem jak u Was to wygląda ale u nas to była egzema dziecięca,która z czasem mija.Nie smarowałam niczym szczególnym a jedynie maścią witaminową,która jest bardzo tłusta,więc chroni skórę.Żadne drogie i bardzo drogie kremy nie pomagały (jeden to nawet koło 100zł mnie kosztował jak byłam w Polsce u lekarza)a tu,na Islandii każą to jedynie natłuszczać.Teraz mojemu prawie czterolatkowi czerwienią się te poliki czasem,podczas mrozu...skóra jest wtedy troszkę bardziej szorstka w tych miejscach.

moja mała też bardzo dużo śpi...leń z niej chyba straszny.W nocy śpi dobrze od 23 do 9 rano z jedną przerwą na cyca.W dzień potrafi czuwac jednorazowo od 0,5 do 1 godziny,nie dłużej.Jak ją przetrzymam to złośc jest niesamowita.Widac każdy maluszek jest inny.Mój synek już w tym wieku miał uregulowane spanie...dwa razy na dzień po 3 godz. a mała śpi prawie cały dzień...a potem całą noc :)
kupiłam krem nivea sos zobaczymy czy podziała, bo paskudne te wypryski, a maść natłuszczająca witaminowa to jest jakaś specjalna, możesz podać mi nazwę? a co do spania to powinnaś się chyba cieszyć;-)

reklama
Do góry