reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

U mnie w szpitalu wręcz nakłaniali by dzieci spały raz na jednym boczku raz na drugim.... tak więc jak zawsze są 2 szkoły... i bądź mądry człowieku

reklama
Co do czapy - my nie ubieramy w domu. Nie wieje, jak kiedys Kaja powiedziala. Zreszta przyznam, ze bym nie pomyslala - jako wyrodna matka. :p Na zewnatrz - owszem, ale bez szalenstwa. Zimowa nam sie zgubila, wiec stwierdzilam, ze inwestycja w nowa jest bez sensu, kiedy wiosna nadciaga. Przy bardzo zimnych dniach - dwie bawelniane. Przy cieplejszych - od 5 st. wzwyz jedna. I czekam, az sie zrobi cieplo, to czapa idzie w odstawke. U nas wspaniale przy synku sie chustki na glowe sprawdzaly w cieple, ale wietrzne dni. Z tylu wentylacja, a uszy pod ochrona.

A u mnie zimówka się nie zgubiła, sama ją do szafy schowałam - ale miałam z tzw. darów - więc była polarowa i moja niunia się tak pociła, że całe włosy mokre. Przy kombinezonie mam futrzany kaptur, więc czapa i w kapturze to było za dużo. Zmieniłam na taka podwójna bawełniana (jak na zdjęciu co dzis wstawiłam na zamknietym) i gites jest - jak zimniej to dwie zakładam jak ty!

Ja bym ja z checia wyzwolila z czapy ale ona wtedy bezwiednie rwie sobie wlosy z glowy. Oczywiscie nie wie, ze sama sobie to robi i ryczy strasznie a nie puszcza...

Ja czapeczke bawełnianą tylko ubieram bo i kombinezon ma ciepły kaptur i tak z synkiem jade gdziekolwiek bo stwierdziłam że taka typowa zimowa i kaptur to za dużo:tak:po kąpieli jak pisałam na chwile bawełnianą ubieram:tak:mam taką fajną smieszną czapeczke z uszkami(akurat fotke dzisiaj wkleiłam w niej)ale ona to tylko tak bardziej w domku np.tez po kąpieli bo jednak uszka niezakrywa:sorry2:to jest taka hmm na cieplejsze dni ale i tak dziwna bo jednak uszka zaktute powinny być bynajmiej z początku(nie wiem po co ją kupiłam ale nie wiedziałam że uszka niezakryje):dry:

Zakupiłam w sklepie pampersy 3. Powiem wam, że huggisy 2 to to samo co pampers 3. Ostatnie dni wiecznie mi z pampersow 2 kupy na plecy uciekały :-p
Kupilam pampers active baby 3 i sleep & play 3 a myślałam, ze nie są dostępne. Zobaczymy, będziemy testować, muszę jeszcze wykończyć pampers 2.
Korciły mnie też bella 3 ale ostatecznie przy półce w sklepie sobie powiedziałam do siebie dość głośno, że przecież Tymek ma bioderka ok, przypominając sobie, że mieszkam w Anglii i nie kupiłam :-D:-D

A powiedział niby dlaczego nie powinno dziecko spać na boku, bo mój Bartosz tylko tak śpi:baffled:
no właśnie ze względu na bioderka...teraz ktoś doszedł do takiego wniosku widocznie.... bo z córą 3 lata temu nikt mi tego nie mówił a teraz trąbią o tym i trąbią

Zakupiłam w sklepie pampersy 3. Powiem wam, że huggisy 2 to to samo co pampers 3. Ostatnie dni wiecznie mi z pampersow 2 kupy na plecy uciekały :-p
Kupilam pampers active baby 3 i sleep & play 3 a myślałam, ze nie są dostępne. Zobaczymy, będziemy testować, muszę jeszcze wykończyć pampers 2.
Korciły mnie też bella 3 ale ostatecznie przy półce w sklepie sobie powiedziałam do siebie dość głośno, że przecież Tymek ma bioderka ok, przypominając sobie, że mieszkam w Anglii i nie kupiłam :-D:-D
:-D:-D Nam tez kupy notorycznie uciekaja, ale bardziej te huggiesy nieszczesne puszczaja, bo sa sztywne. Teraz sie na pampersy przerzucilysmy. I przyznam, ze te kupe trzymaja niezle. Kupilam pake pampersow newborn 3 i dry 3. I bedziemy trzaskac kupska!;-):-D
no właśnie ze względu na bioderka...teraz ktoś doszedł do takiego wniosku widocznie.... bo z córą 3 lata temu nikt mi tego nie mówił a teraz trąbią o tym i trąbią
Ja po tych Waszych postach tez zaczelam klasc tylko na plecach. Za kilka lat uznaja, ze to tez zle i na rzesach trzeba dziecko klasc.:confused:

ja kłade w różnych pozycjach i myślę, że logika tak nakazuje, że wszystkiego po trochu... ewentualnie na rzęsach bym nie próbowała :)

My czapkę zakładamy tylko na dwór i przy wietrzeniu. W domu nie bo mały ma skłonności do potówek.

Nam Huggisy przestały się podobać, nam to znaczy mojemu maluchowi. Zrobi raz siku i krzyk, a w Happy to aż pielucha ciężka tak nasiusiane.

U nas włoski wycieraj się stopniowo wiec łyska nie będzie.

reklama
J ana rzęśach jeszcze te z nie próbowałam - ale to tylko dlatego że jeszcze krótkie ma :D

ja Amelkę kłade na pleckach, na boczku czasem , bo i tak mała szybko się na plerki przekręca ! :tak:

Do góry