reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Beti81 Czystą parafinkę :-D W końcu oliatum jest na bazie parafiny. A buteleczka 100 ml kosztuje 3 zł. Ja smaruje całe ciało i ma super skórkę. Poleciła mi to moja położna środowiskowa.

reklama
A ja myślałam że już na forum się o pieluchach wypowiadałam ale nie widze wiec albo na innym watku albo wcielo posta albo odpowiadanie na BB sni mi sie po nocach...
My eksperymentowaliśmy i skończyło się znów na pampers.... w dzień używamy rozmiar 2, a w nocy 3....
dada nie zdały egzaminu ale nie jestem pewna do konca bo przeszlismy po pampersach na happy i wyszły odparzenia i wtedy postanowilam przejsc na dada, a odparzenia "rosły" ....dopiero rivanol + sudocrem+pampers i znów jest ok.... moze za jakis czas odwaze sie zobaczyc co z dada bo z bella happy na pewno musimy zrezygnować....
a chusteczki dada sa ok!!!! - ale tylko po kupie używamy i na wyjazdach a tak to woda + mydło bambino....

A z kolkami współczuję....

my czasem mamy problem z kupkami....i kurka chyba od probiotyku - bo co odstawie jest git a jak dam nawet 1/2 proszku z kapsułki to nawet do tygodnia zbite bobelki..... a to chyba probiotyk powinien pomagac a nie taki cyrk? hmmm
ale jak długo nie ma probiotyku to znowu takie rzadkie....

edit: Kubiaczka- a na co ta parafinka?
po kapieli zamiast oliwki czy jak....
my emolium używamy i w sumie żadnych kosmetyków....oliwkę czasem do pupy, i glowy i brwi bo ostatnio coś tam zaczelo się łuszczyć....
tak to jeszcze sucdocrem i nivea krem na kazda pogodę przed wyjściem na dwór...

a trzeba jeszcze coś w ogóle stosować?

Ostatnia edycja:
KlaraM tak parafinka jest zamiast oliwki. Do kąpieli używam oliatum, a po parafinkę.
Mi właśnie położna mówiła, że tak do trzech miesięcy dobrze jest stosować oliatum i mimo wszystko jeszcze po kąpieli oliwka bambino lub parafinkę. Inne kosmetyki typu nivea, johnson po 3 miesiącu. Ponieważ taki maluch ma jednak bardzo cieniutką i delikatną skórkę. Póki co problemów ze skórką nie mamy. Po za buźką, ale to już inna historia. Wiem, że mówią, że po oliatum już nie trzeba niczym smarować, ale tak mi kazała i tak stosuje. Rozsądna z niej kobieta, więc się słucham. :-p

Ponadto stosujemy do pupy krem alantan plus lub linomag. Też według zaleceń. Żadne tam sudocremy czy inne ciężkie kremy. Z pupką też problemów nie mamy, choć czasem się zdarzy, że nie tak szybko go przebiorę. Używamy pampersów.

No i jeszcze nivea na każdą pogodę.

My używalismy Pampersy i Huggisy Dada dię nie sprawdziłą .Ostatnio kupiłam pieluchy w Lidlu o nazwie Toujours niemieckiej firmy 54 szt za 26zł i mogę sczerze polecić, super nie przesikuje i są bardzo wysokie wiec nic z nich nie wyleci, nie odparzaja.
Co do spania to znalazłam niezawodny sposób , kładę małej chusteczkę na oczkach i po kilku minutkach odpływa.

Czytam o tych pieluchach i co? widzicie nasze dzieciaczki mimo, iż wszystkie styczniowe, to mają różne dooopki:-D. Każde jest inne. Mnie się nie sprawdziły pampersy, mam zamiar przetestować Dady, bo moje ulubione bella są trudne do upolowania. :wściekła/y:Teraz otworzyli na osiedlu nowy sklep medyczny i babka nam sprowadza, do tego jest promocja,ale pewnie niedługo się skończy:no:Kończę ostatnią paczkę chusteczek Cleanic, nie sa bardzo mokre i nic się nie działo, teraz pójdą Johnsony bo dostaliśmy, a potem nie wiem, ale kusi mnie coś nowego:szok:

Nam sie sprawdziły i pampersy a teraz mamy hugis newborn 2 i sa super 90 szt za 42 zł,a chusteczki dada lawendowe tez super:tak:pieluchy dada jak dla mnie beznadziejne ,mam jeszcze pół paczki i co jakis czas jedna załoze zeby je zuzyc:tak:

A my dotychczas na huggiesach jechaliśmy, ale często przepuszczały, co mnie wpieniało. Wczoraj kupiłam pampersy i widzę, że są o niebo lepsze. Mięciutkie, nie przepuszczają, choć młoda kupsko walnęła ogromne, a do tego są cienkie.

Dzięki Kubiaczka...
mojemu chyba ciemieniucha się robi, kupię parafinkę przy okazji jeszcze.....
widzę że w emolium w składzie w 65% też parafina....
ale widzę też że u nas lepiej się sprawdzał olejek do kąpieli niż emulsja....

Jak ktoś lubi lekko mokre chusteczki i tanie - polecam z rossmana babydream - kosztują coś koło 4-5 zł. Ja wolę mokre i po testach (żadne nie uczulają) najbardziej lubię bambino.

Do kąpieli Oilatum soft i zwykłe oilatum - są oki, ale zamierzam właśnie jeszcze coś do smarowania ciałka/dodatkowe nawilżenia kupic. Lekarz stwierdził u małego skórę atopową.

Preparaty typu Sudokrem, alantan, linomag stoją prawie nietknięte - do pupci uzywam mąki ziemniaczanej - i jest super - pupcia piękna i biała.

Lubimy Pampersy, choć teraz kupiłam Huggisy r.3 bo są w dobrej cenie w Biedronce - 39,99, ale chyba wolę pamperaki. Mam jeszcze happy, ale jakos nie mam do nich przekonania. z pamperaków w rozmiarze 1 i 2 lubilismy te premium care - bo są takie mięciutki i przyjemne w dotyku.

a w realu rzeczywiście pamperaki w promocji http://www.real.pl/promocje.php

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nie wiem gdzie wrzucić więc piszę tu.
Czy wy ubieracie swoje cudeńka w czapeczki? Ja staram się ją 24/ dobę trzymać w czapeczce, co najwyżej dostosowuję grubość do warunków cieplnych i aktywności. Czasem oczywiście się zsunie w nocy jak śpi ale nawet wtedy jej poprawiam , WY TEŻ?

Ja uwielbiam huggiesy ale pampersiaki tez sa ok, lepsze premium niz zwykle (po nich chyba ma krosteczki ale nnie jestem pewna bo uzywam na zmiane) Huggiesy jakie widzialam w pl byly z kubusiem puchatkiem, tutaj sa inne - szersze (co mnie cieszy dla bioderek) z zabka i delfinkiem (rozm 2 )

Do góry