reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Matko nawet nie wiedziałam, że jest tyle rodzajów... :szok::-D No to też się chętnie dowiem czym się różnią :tak:
Choroba, tu tez jest tyle rodzajow pampersow, ze nie wiadomo, czym sie roznia - procz cena. Ja tych sleep and play z synkiem nie uzywalam, tylko te active. A tu sa jeszcze jakies inne.:confused2:

reklama
my mamy od początku pampersy 1, kupiłam teraz 2 ale jeszcze nam do nich daleko, taka chudzinka mi się trafiła:tak:póki co jesteśmy zadowoleni:tak:
chusteczki mielismy juz bambino, nivea, pampers, i na żadne uczulenia nie ma:-Dkupiłam w rossmanie w promocji kilka paczek bambino, wychodziły po 5zl:sorry:
mam pampers active ale 4, dostaliśmy, no ale jeszcze czasu minie zanim kurczaczek do nich dorośnie:sorry:

my mamy od początku pampersy 1, kupiłam teraz 2 ale jeszcze nam do nich daleko, taka chudzinka mi się trafiła:tak:póki co jesteśmy zadowoleni:tak:
chusteczki mielismy juz bambino, nivea, pampers, i na żadne uczulenia nie ma:-Dkupiłam w rossmanie w promocji kilka paczek bambino, wychodziły po 5zl:sorry:
mam pampers active ale 4, dostaliśmy, no ale jeszcze czasu minie zanim kurczaczek do nich dorośnie:sorry:
To mi sie chyba slonica trafila, bo jestesmy juz w 3. Moze nie do konca do nich dorosla, bo zdarza sie, ze zawartosc laduje na plecach (brzuchu, nogach... - ostanio takie kupy wali:rofl2::rofl2::rofl2:). Juz doczytalam o tych pieluchach baby dry i dowiedzialam sie, ze w Polsce ich dostac nie mozna, a bardzo je polecaja, a do tego sa tansze niz newborn. Dzis malzon bedzie robil zakupy, to bedzie musial przytaszczyc dwa opakowania. Dotychczas uzywalismy huggiesow, ale mala ma po nich czerwone nozki i mnie to wkurza, pewnie jej niewygodnie. Zobaczymy, co pampersy na to.

Co do chusteczek bambino - wedlug mnie najlepsze chusteczki. Tutaj takich nie ma, wiec jestemy zmuszeni uzywac pampers i huggies, ale schodzi ich malo, bo normalnie korzystamy z wacikow i wody - jak po chusteczkach przemywam wacikami i widze, ile syfu na tylku zostalo, to w ogole mam ochote chusteczki wywalic.:eek:

Dziewczynki, o co chodzi z ta suszarka, bo gdzies mi to umknelo? czy to na kolke dziala?

tak-na kolkę. podobno ciepło dobrze robi na brzuszek ale u nas wyustarczył sam dzwięk suszarki i juz małej przechodziło:tak: sprawzdził sie też okap:tak::tak::tak:

mam pytanko-małej po skazie została bardzo sucha skóa na twarzy-czym mogę jej posmarowc zeby troszkę nawilżyc?

tak-na kolkę. podobno ciepło dobrze robi na brzuszek ale u nas wyustarczył sam dzwięk suszarki i juz małej przechodziło:tak: sprawzdził sie też okap:tak::tak::tak:

mam pytanko-małej po skazie została bardzo sucha skóa na twarzy-czym mogę jej posmarowc zeby troszkę nawilżyc?
Kup jakiś krem hipoalergiczny, oliwki nie polecam:no: Dobra jest firma svr i mają serię dla skóry atopowej:tak:

Jezu ile się trzeba naprzesuwać abyb coś przeczytać, po co się takie luki robia? :wściekła/y:

My na pierwszy rzut kupiliśmy chusteczki Linea Bimbi - wszystko było super oprócz ceny, 30zł za paczuszkę 60szt, uznałam za przesadę na dłuższa metę. Przeleciałam potem wszystkie aby znaleźć jakieś właściwe. Matko najgorsze wpieniające było to, że z każdych z nich prawie ciekło - tak nasączone, że pupa mokra aż. Bardzo się wkurzałam , włącznie z ponoć najelpszymi pampers mnie denerwowały. Stanęło na nivea - najsuchsze i delikatne. Krostek nie mieliśmy nigdy tylko ta "mokrość" mnie dobijała.
Jak moj post będzie miał pół metra to się wścieknę :wściekła/y::-D

reklama
A ja bardzo lubię jak chusteczki są mokre. na początku używaliśmy Happy ale często zdarzały się suche, potem mąż mi kupił Soft&Cream z Nivea (zależało mi na pudełku) i też były fajne. A teraz jedziemy na chusteczkach pampersa bo była promocji i też są git. Bambino dopiero będziemy testować a potem te z Biedronki kupić chce bo są tanie.

Do góry