reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

kacha_wawa dzięki ;-)
Widzę, że temat tu nie pasuje ale jakoś tak widzisz zeszła dyskusja; może warto pomysleć o otwarciu nowego i tam przerzucic? Jakiś temat dotyczący Zdrowia czy rozwoju? Jak uważasz tak zrób ;-)

reklama
kacha_wawa dzięki ;-)
Widzę, że temat tu nie pasuje ale jakoś tak widzisz zeszła dyskusja; może warto pomysleć o otwarciu nowego i tam przerzucic? Jakiś temat dotyczący Zdrowia czy rozwoju? Jak uważasz tak zrób ;-)
Może "zdrowie i pielęgnacja maluszka" Bo potem pewnie mnóstwo będzie tematów jak pielęgnować pępek, co na katarek.. itp..

Ja byłam u okulisty i stwierdził, że siatkówka nie jest w dobrym stanie, w związku z tym zaleca cc, ale co powie na to prowadząca ciążę to nie wiem. Wiem jedno pierwszy poród przyczynił się do pogłębienia wady, nie chcę być ślepa:-(. Daj znać jak się czegoś dowiesz:-)

ja bym poszła jeszcze raz do okulisty przed porodem i jesli nadal byłoby wskazanie do cc to powinien dać takie skierowanie na cc i ginekolog tutaj nic nie ma akurat do gadania. I te skierowanie trzeba mieć ze sobą do porodu. Oczywiście na cesarkę zwykle trzeba się pojechać i umówić.

Ja ostatnio usłyszałam opinię, że jak można rodzić przez cc to tak rodzic, bo to jest łatwiejsze i wygodniejsze dla malucha. Rodzi się mniej zmęczony itp.. Opinię usłyszałam z ust od mojej koleżanki która też jest w ciąży.

Też jestem za powstaniem pierwszego wątku o zdrowiu maluszka, oby tylko nie stał się miejscem krucjaty przeciwko szczepieniom, ale żeby wszystkie tematy w nim poruszać;-):tak::tak::tak:
ale pozwalasz tam wspomnieć o nich :confused::-D
Nikki już na poważnie, ja żadnej kurcjaty nie prowadzę a tematy na wątku będzie podejmować kilkadziesiąt uczestniczek tego podforum a nie tylko ja i Ty, więc bez obawy :-) Pogodzimy wszystko mam nadzieję ;-)

dziewczyny tak sie zastanawiałam co myślicie o szerokim/podwójnym czy jak to się tam mówi pieluszkowaniu dzieci ?

w sumie za wcześnie na takie pytania ale mnie to ciekawi bo z córą sie męczyłam kilka dni i dałam za wygraną choć położna kazała mi to robić ale niezbyt jej ufałam bo mówiła że gluten mam wprowadzać po roku a rybę po 2 roku życia :eek: gdzie przecież już dawno są inne schematy żywienia

ale po przeczytaniu kilkunastu artykułów w internecie stwierdziłam że nie będę tego robić i nie robiłam i mała miała bioderka ok :sorry:

jeden pan jakiś tam od bioderek napisał że to tak jakby zagipsować nogę żeby się nie złamała ..... u nas się przyjęło tak to pieluszkowanie że zapobiegawczo się to robi a nie we wszystkich przypadkach jest taka potrzeba

?????????

dziewczyny tak sie zastanawiałam co myślicie o szerokim/podwójnym czy jak to się tam mówi pieluszkowaniu dzieci ?

w sumie za wcześnie na takie pytania ale mnie to ciekawi bo z córą sie męczyłam kilka dni i dałam za wygraną choć położna kazała mi to robić ale niezbyt jej ufałam bo mówiła że gluten mam wprowadzać po roku a rybę po 2 roku życia :eek: gdzie przecież już dawno są inne schematy żywienia

ale po przeczytaniu kilkunastu artykułów w internecie stwierdziłam że nie będę tego robić i nie robiłam i mała miała bioderka ok :sorry:

jeden pan jakiś tam od bioderek napisał że to tak jakby zagipsować nogę żeby się nie złamała ..... u nas się przyjęło tak to pieluszkowanie że zapobiegawczo się to robi a nie we wszystkich przypadkach jest taka potrzeba

?????????
Gosiu, co do szerokiego pieluszkowania, to powinno się je stosować tylko wtedy, gdy lekarz zaleci, gdyż stwierdzi dysplazję. U zdrowego dziecka może tylko zaszkodzić i zakłócić prawidłowy rozwój.

?????????
hmmmm nie mam zielonego pojęcia o co chodzi :confused2: Jak byś mogła wyjaśnić głębiej byłabym wdzięczna :sorry:

reklama
Gosiu uważam tak samo jak Nikki, bez sensu jest podwójnie pieluszkować dziecko tak na zaś :tak: Oliś nie był podwójnie pieluszkowany i bioderka ma w porządku, a w ogóle jak fajnie nimi kręci w tańcu ;-):-D

Do góry