reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Babki, czy któraś z was walczyla z czymś takim? Zaczęło się niewinnie od noska, potem rozlało na policzki i uszy. Teraz idzie w górę po czole... :baffled: Już tak z 10 dni :( 31go stycznia położna powiedziała, żeby się nie przejmować samo zniknie bo to hormonalne zapewne. Minęło 5 dni a to zamiast znikać bardziej się rozlewa. Jak do niedzieli nie zniknie to śmigamy do pediatry. :-(

reklama
Witam Was kobietki.;-)
U Nas kikutek odpadł po 7 dniach.:-)
Co do łuszczenia na brwiach to mój synek też ma coś takiego:baffled:
A wizytę mamy w przychodni dopiero za 2,5 tyg.
Adaś ma już 3,5 tyg i przybrał już na wadze 1010g jest karmiony cycuchem powiedzcie mi czy to ok??

Paulinaa- mój Maksiu w ciągu 2 tygodni przybrał 500g i pediatra mówiła, że jest dobrze dlatego myślę, że Adaś bardzo ładnie przybiera na wadze.

Pauulina według mnie bardzo ładnie przybiera na wadze - moja Mała tez już koło 2 kg przybrała :) więc tylko się ciesz że Ci maleństwo ślicznie rośnie :) :tak:

Pumpkin no potówki to nie sa na pewno - nie wystepuja w takiej ilości ! ja bymna Twoim miejscu czym prędzej do pediatry poszła bo to może być alergia ! odstaw szybciutko produkty mleczne !!!

Babki, czy któraś z was walczyla z czymś takim? Zaczęło się niewinnie od noska, potem rozlało na policzki i uszy. Teraz idzie w górę po czole... :baffled: Już tak z 10 dni :( 31go stycznia położna powiedziała, żeby się nie przejmować samo zniknie bo to hormonalne zapewne. Minęło 5 dni a to zamiast znikać bardziej się rozlewa. Jak do niedzieli nie zniknie to śmigamy do pediatry. :-(

skaza, alergia bo potówki to na pewno nie sa :no:
śmigaj do pediatry czym predzej !!!

Pumpkin ja raz miałam coś takiego dosłownie na całym ciele:tak: ale nie jako niemowlę:-( Było to zwykłe uczulenie na jakiś środek chemiczny i zeszło tak szybko jak wyszło:tak: ale jakiś tam lek brałam. Ja bym szybciutko do lekarza szła:tak:

Diagnoza już widać padła wyżej :tak:
Pumpkin przeanalizuj co jesz dokłądnie, odstaw najbardziej alergizujące produkty, jak mała się poza tym zachowuje ?Jest spokojna czy pobudzona, jakie robi kupki? Tu wiele rzeczy jest ważnych no i ... konieczny jednak rozsądny lekarz.

Mojej przyjaciółki córeczka miała cos takiego ,to lekarz powiedział ,ze to hormony z ciązy wychodza przez skóre:tak:ale dla pewnosci moze pokaz to lekarzowi

Teraz u nas weekend więc do lekarza dopiero w niedzielę. Miałam wcześniej iść ale położna powiedziała żeby się nie przejmować bo samo zniknie.. I bądz tu mądry. Odstawiam produkty mleczne.
Mała kupcia normalnie i zachowuje się normalnie. Ładnie śpi i czuwa, wisi przy cycu standardowo ile wlezie... Buźkę przemywam jej tylko przegotowaną wodą.
Martwię się bardzo:-(

reklama
Jest tylko na buzi, czy na całym ciele?
Jeśli tylko buzia to wygląda na trądzik niemowlęcy, ale nasze diagnozy i tak tu na nic. Tak czy inaczej lekarz!!:sorry2:
P.S nie martw się prędzej czy później zniknie.;-)

Do góry