reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

anetrix - ja nie wiem z czego składa się oliwka Bambino i nie używam podobnych kosmetyków. Kupiłam zestaw naturalnych, organizcznych kosmetyków Linea Bimbi i oliwka u nich ma wyłącznie, delikatne, naturalne oleje - które wchłaniają się w skórę nie zatykając porow
Myślę, że masło jest idealne jak juz taki problem powstał, kilka dni wymasujesz, wyczeszesz i będzie ok :tak:

reklama
w koncu po 3 tygodniach i 1 dniu odpadl nam kikut....myslalam ze to juz nigdy sie nie stanie.
co do dziwnych wypryskow i luszczacej sie skory moja mala ma miedzy brwiami w brwiach i po boku glowki miejsca z takim jakby lupiezem i obawiam sie ze ma po mnie lojotokowe zapalenie skory, dodatkowo podejrzewamy z moim mezem nietolerancje laktozy, zmienilismy mleczko na sojowe ale niestety mala dostala strasznego zaparcia i 2 dni nie mogla zrobic kupki, skonczylo sie na czopkach. Wrocilismy do starego mleczka i czekamy co sie wydazy. Na 12 lutego mamy wizyte i poprosze zeby zrobili badanie na nietolerancje i zeby nam przepisali Nutramigen mleczko bo mala ma straszne gazy od urodzenia praktycznie kazda polozna sie dziwila jak wtakim malym cialku moze sie tyle powietrza miescic.Kiepsko tez maluda przybiera na wadze ale polozna powiedziala zeby jeszcze poczekac bo ja sama jestem drobna bardzo imoze dzidzia tez taka jest, No nic zobaczymy.

Asiowo- u nas też jest jeszcze kikut. Ponoć to może potrwać do 6 tygodni. Ja smaruję spirytusem i jestem dobrej myśli.

my tez kikuta mamy ale po wczorajszej kąpieli i po osuszaniu spirytem jakoś zaczał sie rozdzielać i tak jakby "babrać"
ja nie moge na to patrzeć - D się zajmuje pielęgnacją ... mnie mdli ten widok :baffled:

jutro mamu wizyte pediatry :-)

A ja znowu nie robię nic z pępkiem i podejrzewam, że już na dniach odpadnie, bo już strasznie wysuszony jest i widzę, że tak jakby już się odkleja od brzuszka ;-)

my tez nic nie robilismy zadnego przemywania molestowania spirytusem czy fioletem, kapalismy normalnie tylko osuszalismy dokladnie po kapieli i odpadl i jest cacy :)

reklama
Witam Was kobietki.;-)
U Nas kikutek odpadł po 7 dniach.:-)
Co do łuszczenia na brwiach to mój synek też ma coś takiego:baffled:
A wizytę mamy w przychodni dopiero za 2,5 tyg.
Adaś ma już 3,5 tyg i przybrał już na wadze 1010g jest karmiony cycuchem powiedzcie mi czy to ok??

Do góry