reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

mamusie chłopców a wy coś robicie z siusiakami u dzieci?

zapytam się dziś położnej co robić i w sumie nie wiem co powie ale ona ma dziwne pomysły :baffled:
Ja również nie ściągam. Szymurce nie schodziło i od 3miesiąca smarowałam mu maścią "elocom", pediatra mi zapisał i zeszła:tak: A paznokcie obciełam jak tylko przyszłam do domu

reklama
dziewczyny a czy pupy waszych maluszków są idealnie różowe, czy lekko zaczerwienione? Bo ja w sumie nie wiem jaka powinna być taka ładna pupa ;) a Tymuś ma ją lekko czerwoną...
używamy pampersów 1 i pupcię przecieramy na zmianę chusteczkami Nivea i zwykłą wodą, smarujemy sudocremem.

Ivi, wazne chyba zeby krost nie bylo. Zauwazysz na pewno, jak cos sie zacznie dziac. I jeszcze mam taka rade - uzywaj czegos na zmiane z sudocremem. Ja polecam bepathen i czekam na linomag.

Ivi, z tego, co widzę na ulotce, to to samo - a nie wiedziałam. Mówię, że BB rozwija.:-D Miałam też problem z zaczerwienionym tyłkiem i stosowałam tylko sudocrem. Tyle, że sudocrem może być za ostry na taką delikatną skórę. I zaczęłam stosować też bepathen. Jest super. A sudocrem tylko raz - dwa razy dziennie. I jak pisałam, czekam na linomag. Pumpkin jest zachwycona. Czytałam sporo pozytywnych opinii na jego temat. A tani jak barszcz.

Karoli, śmiało obcinaj. To lepsze niż niedrapki, bo pozbawiasz dziecko możliwości poznawania świata dotykiem. Ja obcięłam małej paznokcie jeszcze tego samego dnia, kiedy wróciłyśmy do domu. I obcinam normalnie. Nic się nie łamie.

reklama
Do góry