Kaja_10
Fanka BB :)
to tak zrobie kolejne kupie 3-6 kgwywaliłam opakowanie ale zaraz popatrzę w necie;-) tak niebieskie 1, ale kolejne mini sa 3do6kg może spróbujmy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to tak zrobie kolejne kupie 3-6 kgwywaliłam opakowanie ale zaraz popatrzę w necie;-) tak niebieskie 1, ale kolejne mini sa 3do6kg może spróbujmy
mamusie chłopców a wy coś robicie z siusiakami u dzieci?
zapytam się dziś położnej co robić i w sumie nie wiem co powie ale ona ma dziwne pomysły![]()
nic nie robimy a cos trzeba?![]()
powinno byc dobrze spioszki to przetrzymają spokojnie bo i ja z Dominisiem tak musiałam robić co robiłam takie "kółka"żabkowe nóżkami i pieluchy tetrowej pakowałam między nóżkami ale nie długo i było ok:-)Byłyśmy wczoraj na USG bioderek i niestety okazało się że lewe nie jest do końca prawidłowe. Pani dr zaleciła szerokie pieluchowanie i do kontroli za 6 tyg. mam pytanie czy któras z was stowowała to pieluchowanie?? czy jak na pampersa założę dwie tetrowe i na to pajacyka to wystarczy, czy on je przytrzyma na swoim miejscu??
GOSIA nie rób nic ani troche ja Dominisiowi nic od początku nie robiłam i super wszystkomamusie chłopców a wy coś robicie z siusiakami u dzieci?
zapytam się dziś położnej co robić i w sumie nie wiem co powie ale ona ma dziwne pomysły![]()
nie martw się na zapas synek co dopiero się urodził a już "majsterkować"w siusiaku spokojnie ;-)no ja po wizycie położnej
oczywiście młodego mi wpakowała w pieluszki że mam "bioderkować" i co do siusiaka to mam nie ruszać a kontrolować u pediatry przy okazji np szczepień i powiedziała że jak będzie taki siusiak jak jest to iść do chirurga do 7-8 miesiąca i że ma mu naciąć![]()
![]()
no ja po wizycie położnej
oczywiście młodego mi wpakowała w pieluszki że mam "bioderkować" i co do siusiaka to mam nie ruszać a kontrolować u pediatry przy okazji np szczepień i powiedziała że jak będzie taki siusiak jak jest to iść do chirurga do 7-8 miesiąca i że ma mu naciąć![]()
![]()
raczej państwowo ale jak masz dobrego specjaliste prywatnie to tez chetnie skorzystam.
i jeszcze jendo pytanko- jak u was ze szczepieniami?myslalyscie juz o tym? ja jestem chyba bardziej sklonna kupic szczepionki skojarzone tyle ze jak poznalam ceny wszystkich to mi rece opadly...
Dawnymi czasy kiedy to lekarze wykazywali się wiekszymi umiejętnościami niż maszyny dziecko miało sprawdzane bioderka bez USG a na nie kierowane były tylko takie, które ewentualnie coś niepokoiło lekarza.
Teraz moda na USG wszystkiego. Myślę jednak, że to zalecenie jest takie odgórne - że sprawdzić nie zaszodzi a nie, że taśmowo wszystkie na to lecą.
Ciekawa jestem jak to jest w innych krajach![]()
Dziewczyny co macie przeciwko odparzeniom?
BO ja w zasadzie mam tylko sudocrem. Ale jego stosuje się na istniejące odparzenia, a co zapobiegawczo?
W ogóle stosować coś zapobiegawczo?
mamusie chłopców a wy coś robicie z siusiakami u dzieci?
no nie wiem więc pytam
w szpitalu pediatra mi kazała ściągać napletek i myć w czasie kąpielia ja się boję nawet go tam dotknąć wiec chyba oszalała
ja myślałam ze nic się nie robi
i jak na razie nic nie robię
będę się pytać połoznej zobaczymy co powie![]()
A w innych krajach, jesli o mnie chodzi to Wlochy jest tak:-)
maly w dniu wyjscia ze szpitala mial robione usg i badane stawki. Koniec kropka.
Ja mam tylko wode. Pupe czyscze tylko czysta woda. Ew. jak jest jakies zaczerwienie lekarz kazal powietrzyc przez jakies 5 min.
Kazali nic nie robic. Takze zostawiam jak jest.
Tak samo nie kazali obcinac pazurkow, ale moj ma dlugie i nie wiem co zrobic. Czy Wy juz obcinaci?