reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dobrze, ze tu jestescie... :-)
któraś z was wspomniała o pielszuce ciepłej na brzuszku w czasie kapieli i ... rewelacja!!! 1 kapiel bez płaczu:-D Dzieki!

reklama
dziewuszki, przypomniała mi się fajna rzecz (kiedyś mocno się tematem zainteresowałam a potem zupełnie wyleciało mi to z głowy)
otóż pewna pani opracowała "język niemowląt" - rozszyfrowała, jakie dźwięki wydawane przez nasze maleństwa oznaczają jakie potrzeby (głód, mokro, gazy itd)
tu link do stronki głównej: Dunstan Baby Language

To polecam jezyk niemowlat Tracy Hogg.
Z ta ksiazka doszlam do porozumienia ze swoja starszcorka kiedy mialaok 3 miesiace. Wczesniej obie doprowadzalysmy sie do szalu.

To polecam jezyk niemowlat Tracy Hogg.
Z ta ksiazka doszlam do porozumienia ze swoja starszcorka kiedy mialaok 3 miesiace. Wczesniej obie doprowadzalysmy sie do szalu.
ja właśnie ją czytam :tak: ale ona pisze o rozpoznawaniu płaczu, a Dunstan proponuje reakcje jeszcze przed tym jak dzidzia się rozpłacze ;-)

Dziewczyny co macie przeciwko odparzeniom?
BO ja w zasadzie mam tylko sudocrem. Ale jego stosuje się na istniejące odparzenia, a co zapobiegawczo?
W ogóle stosować coś zapobiegawczo?

Możesz stosować wszystko co lekko natłuszcza np. bepathen, linomag - bardzo dobre specyfiki - w sumie tego jest mnóstwo.

Na reklamie Sudocremu czytałam że można go stosować również zapobiegawczo nie tylko leczniczo. Ja go stosuje cały czas, tylko cienko smaruje.

Dziewczyny co macie przeciwko odparzeniom?
BO ja w zasadzie mam tylko sudocrem. Ale jego stosuje się na istniejące odparzenia, a co zapobiegawczo?
W ogóle stosować coś zapobiegawczo?
Zapytaj swojego pediatre o robiony krem szpitalny. Ja go urzywam od dawna jest rewelacyjny, zadna kupna masc nie daje takiego efektu.
Nie mam przepisu, ale jak bede mila to podm. W aptece kosztuje 10 zl.
Dodatkowo warto miec w domku make ziemniczana, lepsza od zasypek.

reklama
ja używam na zmianę zasypki, sudocremu, bepanthenu i mąki ziemniaczanej;-):tak:
Yola a małemu się odparzył tyłek? Bo jakoś nei wierzę, że ty to wszystko zapobiegawczo???:szok:
Matko wyjdę na wyrodną matkę, bo ja tylko po kupce pupcie kremuje i to Linea Bimbi, a wycieram wodą przegotowaną, chusteczkami tylko w środku nocy i pupcia piękna!

Wronek - co do sudocremu zapobiegawczo to uważajcie z tym, bo skóra się przyzwyczaja do środków, a powinna sobie sama radzić - u nas na szkole rodzenia ostrzegali przed smarowaniem sudocremem na zapas...

Do góry