reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Ja już pisałam my ziajka, na zwykłe spacery SPF 6, a tak to 30 nad morze albo cuś....
Nie wystawiam bezpośrednio na słońce mamy parasolkę, ale też tragedii nie robię jak nóżka wychodzi poza parasol :)

A co możecie polecić na komary dla tak małych dzieci- oczywiście poza unikaniem takich miejsc i moskitierą, chodzi mi o jakiś środek na skórę?

ostatnio miałam niezłą zagwozdkę bo preparatów dla dzieci poniżej roku podobno nie ma (nie chce mi się wierzyć ale ok) i kupiłam off family care junior

Johnson & Johnson OFF! Family Care Junior Gel, żel - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl

Mała nie miała po tym żadnej wysypki czy cuś więc może to

reklama
ooo :eek: nie pobiły mnie :-D

ale dzieki dziołchy za info o preparatach na kłomary bo mnie denerwują straszliwie ...

nie bijcie !
ja nie stosuje filtrów zadnych nic a nic
Boo raczej w cieniu a jesli w slonku to nic a nic mu nie wyłazi na ciałku - znaczy sie nie mamy zadnych poparzn - karnacje ma po mnie wiec pierwszy kontakt ze słoncem i byl rózowiutki a teraz brzoskwinka
ja tez sie nie filtruje za bardzo ...
a wzielo mi sie to stad ze moja mama tez mnie nie filtrowala a jedynie zwyklym kremikiem smarowala

z reszta my wychodzimy na spacery raczej po południu i w tedy nawet celowo wystawiam mu pytki na słonko a za dnia siedzimy w cieniu wielkiej lipy pod domkiem ...

nie bijcie ino - jak bym sie wybierała na wakacje (morze np ) to bym pewno posmarowała czyms tam ... :-)

będziemy razem się kurowały po pobiciu bo my też nic nie używamy bo nie mogę do apteki dojść, a Mała i tak nie jest bezpośrednio na słońcu.
co do komarów to się nie wypowiadam bo ja nie chcę kląć.

ja dziewczynki tez nic nie używam na słońce, mały jest zazwyczaj w wózku pod budą więc przed słoneczkiem chroniony, wiadomo, że zawsze coś tam do niego doleci ale myślę że nie zaszkodzi. A poza tym to zazwyczaj wychodzimy jak nie ma strasznie mocnego słońca :)

My na komary mamy mamusiowe łapki - machają naokoło wózka i żadne nie śmie nawet do dzidzi podlecieć;)

dla dorosłych to muggę moge polecić - nie tykają na 100% - sprawdzone w ekstremalnych warunkach!

Kurcze, mam wrażenie, że mała mało sika :-( nie chce pić, dzisiaj wypiła może 80-90ml soku :-( i mamy zielone kupki,, kupek dzisiaj z 5, troszku marudna jest, ale może to ta pogoda. Boję się, że coś ni tak jest.

Kurcze, mam wrażenie, że mała mało sika :-( nie chce pić, dzisiaj wypiła może 80-90ml soku :-( i mamy zielone kupki,, kupek dzisiaj z 5, troszku marudna jest, ale może to ta pogoda. Boję się, że coś ni tak jest.

Może za słodki sok, może nie ma ochoty. A apatyczna jest? Jeśli chcesz sprawdzić czy jest odwodniona to ciemiączko jest najlepszym sposobem - kiedy dziecko jest odwodnione ciemiączko "zapada się" - nie jest takie jak zwykle tylko wklęsłe.

Co do kup to i moja ma od jakiegoś tygodnia i nie wiem o co chodzi - odstawiłam słoiczki, od wczoraj daje probiotyki ale nie wiem co się dzieje.

reklama
Do góry