reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Ja tak wieczorem daję wodę, żeby buźkę oczyścić z mleczka. Będę musiała tak robić, jak nie będzie chciała pić normalnie.

reklama
Po Ziajce mała też ma uczulenie, z tą różnicą, że po przyjściu do domu w ciągu godzinki te krostki schodzą, a nie trzymają się cały dzień.
Ja jestem prawie pewna, że to Słońce. W tym tygodniu chyba pójdziemy na szczepienia, to zapytam o co kaman.

A ja się pochlastam - znów mamy śluz, właściwie to wg mnie chyba przerwy nie było za dużo z tym śluzem, ale M twierdził że wymyślam bo on nic nie widzi i na dodatek mamy dziś szpinakowo mocno ciemne kupy.... Śluz był w tej kupie rano co lekko zielona a nie szpinakowa....
Czy kolor szpinakowy zawsze jest zły??
Przypuszczam, że jeśli tak, to jagody i co to oznacza, że uczulony?
Zła jestem bo C nic nie może jeść, ciągle tylko dynia, pyra, marchew, null owoców.......

jutro idziemy na szczepienie, podpytam, ale i tak jestem mega załamana.......

klara- ja myślę, ze kolor kupy zależy od tego co zjadł. My mamy ciemnozielone kupy np. po brokułach.

Ale gdzieś wyczytałam (nie wiem, czy nie czasami na BB ?), ze takie kupy to pierwsza reakcja na nowy produkt. I gdy się dziecko przyzwyczai do nowego produktu to mija. Ale spytaj jeszcze lekaeza, jak jutro będziesz.

C się obudził, ale bawi się w łóżeczku, to może coś jeszcze skrobnę...
Andzia, dzięki za dobre słowo...
Ja jednak naprawdę mam mega doła...bo jednak obstawiam, że nie będzie mógł tego jeść...
Po marchewce, dyni, ziemniaku nie było śluzu, po kaszkach, chrupach kukurydzianych też nie, nigdy wcześniej..... no i taki kolorek też nie.... owszem zielone ale bledsze, choć mnie się one wtedy szpinakowe widziały, ale dziś jestem pewna że nie były a teraz są... My mamy albo jako reakcję wysypki, albo ból brzuszka, albo biegunki, albo te kupska zielone, teraz śluz......
sił mi jakoś brakuje na to wszystko,
Tak bym chciała by mógł jeść wszystko, a tu prawie nic.....

A jeszcze cebulę od kiedy dziecku dajemy? Bo w tych słoiczkach co już pisałam od 5 m. ż. jest w składzie obok królika i ziemniaka - nie wiem czy czasem C brzuszek po niej nie bolał.... Muszę jeszcze raz mu podać i się upewnić, ale wkurza mnie to eksperymentowanie na nim...
Gotować nie bardzo mam mu z czego, bo do ekologicznych warzyw dostępu raczej niet, a te słoiczkowe produkcje jak widać C nie ma w czym wybierać....

A koper kiedy- np. taki młody, do zupki, niepryskany?

A jak gotujecie np. groszkową, to groszek skąd- z mrożonki? czy też macie wejścia na jakieś eko?
i czy wszystkie jak gotujecie macie ekologiczne warzywa? Bo ja się łamię że nie mam gdzie kupić, przepytałam całą okolicę....
To co od mamy dostałam, ta marchew, na dwa obiadki mi starczyła takie 200gramowe, ale dodałam jeszcze ziemniak pewnie nie eko i kalafior też wątpię by eko...- mam wyrzuty ale nie mam skąd tych eko.....

widzę że chyba nie w tym wątku zadałam pytanka to skopiuję do odpowiedniego....

Ostatnia edycja:
Mój po szpitalu pije z kielicha ;-)tam mieli takie specjalne do lekarstw wiec w domku tez tak dajemy :tak:

jutro chyba się skuszę i mały dostanie marchewkę :tak:

Klara ja nie bedę gotować na eko co możemy to bierzemy ze wsi co idzie to mam sama posiane w doniczkach

groszek jest teraz świeży lub mrożony kup ja często co ze wsi dostanę to mrożę

Ostatnia edycja:
dziewczynki nie wiem czy mówiłyście o tym już ale się spytam czy używacie już szczoteczek silikonowych do ząbków? takich na palec?

reklama
Do góry