reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Tak, tak czechow - ja ten temat juz przerobiłam i nawet nawybierałam w głowie juz - a konkretnie krem MLECZKO PRZECIWSŁONECZNE DLA DZIECI i NIEMOWLĄT SPF 20 - Lavera - naturalne kosmetyki wegańskie bez konserwantów, pielęgnacja twarzy dzieci, zapalenie skóry, alergie, wrażliwa i sucha skóra tylko myślę o tym, że niby wszystko oki , bo to dość dobre firmy, filtry takie jak trzeba - mineralne a i tak uczula ;-(

Ziaja

"nie zawiera filtrów chemicznych"

Ja specjalnie szukałam dla atopowców by zmniejszyć maksymalnie ilość chemii w kremie.

reklama
My chyba nie chcemy aż 50tki - max 20-30, bo tak jak pisałam.... Stasia coś słońce nie łapie ;-) syn młynarza normalnie

My chyba nie chcemy aż 50tki - max 20-30, bo tak jak pisałam.... Stasia coś słońce nie łapie ;-) syn młynarza normalnie

Moja też jest bialutka - ma to po mnie poza tym niskie żelazo i takie tam - ale kupiłam 50 bo --- niższe faktory mają na opakowaniu napisane że dla starszych dzieci i spieszyło mi się poza tym filtr nie działa cały czas więc po kilku godzinach maleje / znika. Ja smaruje tego swojego białasa i lekko jest już zbrązowiona.

Może warto tą ziajkę wypróbować - inne rzeczy ziajki miałam i były okej więc może i krem jest wart polecenia?

Jolcia ja moją smarowałam wczesniej Nivea na każda pogode jak mis ię przypomniało i kurde belek mała ciemniejsza ode mnie jest - co nie dziwne, bo ja biała jak córka mlynarza, ale dzidzia ślicznie przybrązowiona - nie dość, ze cala jaka tata wygląda to jeszcze jego karnację dostała - on tez ledwo go slońce muśnie a juz brązowy, więc kupiłam 50, co by w końcu murzynki z niej nie robić i doopa też źle. Po prostu jak trafi z tymi kremami - nie przewidzisz wszystkiego:(

co do kremów to kupiłam kiedyś penaten filtr 50, ale nie jestem z niego zadowolona. Na buzie go nie stosuje, bo mały dostał po nim jakis brzydkich rumieńców. I nie wiem, czy to od słońca, czy alergia na krem. Ale za to smaruje nim rączki i nózki, bo przeciez trzeba zuzyc 300 ml kremu :) I na ciele, jak dotąd może byc. Nie pisze jaki on ma filtry.
Natomiast do buźki kupiłam nivea, faktor 30.

nie bijcie !
ja nie stosuje filtrów zadnych nic a nic
Boo raczej w cieniu a jesli w slonku to nic a nic mu nie wyłazi na ciałku - znaczy sie nie mamy zadnych poparzn - karnacje ma po mnie wiec pierwszy kontakt ze słoncem i byl rózowiutki a teraz brzoskwinka
ja tez sie nie filtruje za bardzo ...
a wzielo mi sie to stad ze moja mama tez mnie nie filtrowala a jedynie zwyklym kremikiem smarowala

z reszta my wychodzimy na spacery raczej po południu i w tedy nawet celowo wystawiam mu pytki na słonko a za dnia siedzimy w cieniu wielkiej lipy pod domkiem ...

nie bijcie ino - jak bym sie wybierała na wakacje (morze np ) to bym pewno posmarowała czyms tam ... :-)

Ja już pisałam my ziajka, na zwykłe spacery SPF 6, a tak to 30 nad morze albo cuś....
Nie wystawiam bezpośrednio na słońce mamy parasolkę, ale też tragedii nie robię jak nóżka wychodzi poza parasol :)

A co możecie polecić na komary dla tak małych dzieci- oczywiście poza unikaniem takich miejsc i moskitierą, chodzi mi o jakiś środek na skórę?

reklama
Do góry