reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
A u nas tylko Avent, inne Nuk i fizjologiczne C wypluwał dalej niż widział albo się złościł....
Co dziecko to smok :-D:-D:-D

no to mamy pierwsze uczulonko:-(
wczoraj były malutkie kropeczki czerwone na czółku, a dzisiaj już z tych kropeczek zrobiły się plamki czerwone i są na czółku, szyjce i troszkę na pleckach:wściekła/y: z nowych rzeczy był koperek, kapusta biała, olej z oliwek kurcze nic jej nie było dotychczas i się rozpędziłam z nowymi produktami i tak ma 3 nowe i teraz kij wie które to:wściekła/y:
pozostało mi czekanie i obserwacja no nie?
czy macie jakieś pomysły smarować czymś? czy po prostu zostawić?

Nadineczka mojej małej jk wyszły jakies krostki to smarowałam emolium i dwa dni i czysto było :-)
nam wyszły krostki po pierwszym miesie, odłozyłam na dwa dni, i teraz daje znowu i już ni ema uczulenia wiec pewnie nowe pokarmy moga czasem dac objaw na skórze ale chyba nie zawsze to uczulenie tylko reakcja organizmu na nowość - mieso o wiele ciężej sie trawi i pewnie dlatego jakiś efekt uboczny wyskoczyłą :-)
Nadineczka poczekaj samo zejdzie, nie mozemy zakładac ze nasze dzieci na co drugą rzecz sa uczulone :-)
u mnie nikt kompletnie nie ma zadnej alergi ani rodzina M wiec nie boje sie dawac nowych rzeczy i poki co nic nie wyskoczyło :-)

zastanawiam sie tylko czy nie przejsc juz na mleko 2 (bebiko 2)
dałam wczoraj na noc butelke 2 i o wiele lepiej spała - nie obudziła sie już o 22 tylko dopiero o 3 ..hmm moze moja mała potrzebuje już czegoś wiecej? może nie powinnam sie trzymać tak twardo ze po 6 miesiacu dopiero - wkońcu to dwa tyg jej do 6 miechów zostało :-) co uważacie o tym?

Dziewczyny mam pytanie sondażowe. Plis o info, czy przy zakupie butelek zwracacie uwagę, czy butelki zawierają bisfenol, czy są BPA free? Bo te BPA 0% są bardzo drogie.

Nadineczka - u nas też sprawdza się Emolium, wszystko ładnie schodzi

Tysiolek - ja też zastanawiam się nad Bebilonem 2, ale czytałam, że trzeba przechodzić stopniowo tzn. jednego dnia jedna miarka, a pozostałe 1, drugiego dwie miarki 2, a pozostałe 1 itd...., aż zostanie tylko 2

Ostatnia edycja:
Nadineczka ja mojemu smarowałam teram kremem oilatum i zeszło a wcześniej zwykłym bambino i tez zeszło teraz mój jeszcze ciut ma ale nie tak jak miał

ja odstawiłam wszystko i zacznę za 3 dni na nowo ale mój to dopiero startuje choć i tak myślę ze to ja coś zjadałam nie tak ale wolę teraz to sprawdzić niż jak będzie jeść już całe obiadki

ty lepiej odstaw to co dałaś nowe i spróbuj za jakiś czas z każdą rzeczą osobo a to nie czasem wysypka u was po tzw trzydniówce ? bo z tego co wiem to przy trzydniówce jest gorączka a potem nagle wysypka

Tysiolek może pomału wprowadzaj to mleczko jak wszystko było ok ja bym też przeszła na 2

Marii_anna ja zawracam na to uwagę, obszernie jest na wiki, ale w wersji angielskiej, a tu po polsku coś o tym...zwłaszcza jak podgrzewasz dziecku papu w takiej butelce masz tu -Bisfenol A
A na dole tego wpisu odnośniki do angielskich stron o bisfenolu....

Ostatnia edycja:
Ja narazie wiele tych produktów nie kupowałam - dwie butelki, kubek niekapek, smoczek - ale zwracałam na to uwagę, wolę zapłacić więcej ale nie igrać z niczym co może źle wpływać.
nadineczka - trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego; moze jest tak jak pisze Gosia ale zrob tak odstaw te 3 produkty i wprowadź powoli od nowa.

reklama
Do góry