reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Mój syn zrobił dziś trochę kupki w kolorze grafitowym z białymi kropkami:eek::eek: Wczoraj zjadł krem z marchwi i ryżu z cielęciną z Hippa (pół słoiczka), mięsko już wcześniej jadł, poza tym nic nowego. AAaa jeszcze tylko to, że od wczoraj od 20:00 przez całą noc nic nie jadł dopiero dziś przed 10:00 zjadł 80ml mleka ale dwójeczki, kupkę zrobił przed podaniem mleka:eek::eek:

Co do smoka. Ja mam kilka rodzajów w domu i żaden małemu nie pasił od początku więc smoczki pozostają na półce głęboko schowane, czasem possie kciuk lub pieluszkę i tyle. Jeden "problem" mniej;-):-D

Ostatnia edycja:
Mam pyt. czy kupki po zupie z brokuła mogą być zielone czy to objaw alergii? :-(
Niby brokuł zielony, ale nie wiem jak to z tymi kupkami....?
Jak zwykle ratujcie?

Agbar widzę że Alex już na klawiaturze pisze i chce C pomóc i próbował coś w jego języku powiedzieć :D Zaraz C przeczytam ciekawe co powie.....?

Kaja - i one maja filtr mineralny? bo tu nie pisać...

Nadia my mamy Ziajkę z filtrem mineralnym :D
Pasi nie wiem, chyba nie, bo np. avent ma takie smoki 0-6 i one mają tak duży ten dyndel w środku jak te od 6 miesięcy... 0-3 rzeczywiście są mniejsze.... ale
te powyżej 6 np. w avencie już tej obwódki nie mają symetrycznej i ta obwódka jest większa, ta platikowa... C nie mógł tych większych bo dół wżynał się w bródkę.... musisz sama chyba ocenić...

Ja zakupiłam nuki geniusy od 6 mies i nie wydaja sie drastycznie większe - za kilka dni zaczniemy te nowe.

ja kupiłam a aventu te 6+ i moja Mała nie chce go :-( chwile pomymla i wypluwa a swojego smoczka ma juz tak zmaltretowanego ze az zal patrzec hihi :D

My mamy z Canpola, bo inne niet.
Najpierw miałyśmy Tomme Tippee 0-3, te były ok, ale potem już niet, Avent też niet, spasowały z Canpola. Ale mnie się wydaje, że różnica jest duża, dlatego się bałam.

Uploaded with ImageShack.us

my uzywamy dokladnie tych samych co Pasi ale nadal na 0-6 bo wieksze bylyby poprostu za wielkie.Inne nie wchodza w gre jedynie w ksztalcie kulki pasuja.

reklama
Pasi no faktycznie spora róznica :-)
aventu sa bardzie płaskie ale te 6+ tez juz większa ta kulke mają ale moze kiedys mała sie przekona :-)

Do góry