reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Ja jeszcze nigdy niczym ciałka nie posmarowałam ;-), no moze ze 3 razy przetarłam wacikiem z mąką ziemniaczaną ;-) - ale do kąpieli leje Linomag. Pyszczek smaruję Emolium.

reklama
Bećka84 moja lekarka powiedziała dziś, że to typowa wysypka pokarmowa, można fenistil ale jak będą dziecku te krostki przeszkadzać a mój się nie drapie i nie jest marudny z tego powodu, wogóle chyba nie wie o ich istnieniu , więc chyba go nie swedzą? Powiedziała, ze takie uczulenia długo się trzymaja 2 tygodnie albo i lepiej ale jesli nie będzie się nasilać to nic nie robić tylko obserwować, bo nie ma sensu dziecka eutrować lekami na takie gupoty ale trzeba wiedzieć co jest przyczyną tego uczulenia. U nas to była kaszma mleczno-ryżowa bo zrobiam ja na mleku i za dużo tego mleka w mleku było:no: więc jak mówisz , ze po Fenistilu Krzysiowi przechodzi a potem wraca to może cały czas ma kontakt z tym co go uczuliło? A jaki Fenistil dawałaś maśc czy ten w kroplach?
ale ogólnie to nic groźnego bo mi go szczepiła i nie widziała przeciwsklazań:-)

co do smarowania po kompieli to my nic nie używamy, też słyszałam że te wszystkie olejki zatykaja pory i skóra nie oddycha

Nie swędzi goi tak jak piszesz nie zwraca na to uwagi, a fenistil w kropelkach, jutro na szczepienie idziemy to się zapytam, ale ten nasz pediatra.....zobaczymy co on na to. Dzięki

Jeśli o smarowanie chodzi to ja czasami oliwkę na pupkę i między fałdki:) po kąpieli.

[B pisze:
bećka84[/B];5535587]Nie swędzi goi tak jak piszesz nie zwraca na to uwagi, a fenistil w kropelkach, jutro na szczepienie idziemy to się zapytam, ale ten nasz pediatra.....zobaczymy co on na to. Dzięki

to daj znać co Twój lekarz powie, sprawdimy czy ta sama teoria...

to daj znać co Twój lekarz powie, sprawdimy czy ta sama teoria...

Pytałam położnej i powiedziła, że takie krostki moga być od przebiałczenia czyli tak jak pisałaś, lub coś z pokarmu i też obserwować , i ogólnie że u takich maluchów zmiany skórne dość długo się utrzymują, tak więc miałaś rację.

Bećka84 u nas juz praktycznie znikneły, tylko kilka na piersiach zostało, mam nadzieje że jutro juz całkiem bedzie super bo buzia dziś juz gładziutka i to bez lekarstw:-D czyli wychodzi mi że równe 3 tygodnie je miał:baffled::confused:

a teraz możecie mnie bić ile wlezie, ale kurde no siedzę szukam i znaleźć nie mogę dajcie mi linka na jakiś fajny kremik na słońce taki zdrowy:zawstydzona/y:
ja wiem, że temat już był, ale ja nie mogę znaleźć.

Mam pytanie o smoczki. Kupiłam małej te od 6 miesiąca, bo wydaje mi się, że te "do" ma za małe, bo coraz bardziej i głębiej jej się na buźce odbijają. Nie zafunduję jej jakichś problemów, jak dostanie te smoczki miesiąc wcześniej? My smoczek tylko do spania, a tak to cały czas bez.

A dzisiaj rozmawiałam z sąsiadką, mają synka 7-8-miesięcznego i oni noszą jeszcze pieluchy 3 :szok: i sama oczy robiła na naszą, że duża. Ale ten ich mały ma anemię, to może też dlatego malusi.

reklama
Nadia my mamy Ziajkę z filtrem mineralnym :D
Pasi nie wiem, chyba nie, bo np. avent ma takie smoki 0-6 i one mają tak duży ten dyndel w środku jak te od 6 miesięcy... 0-3 rzeczywiście są mniejsze.... ale
te powyżej 6 np. w avencie już tej obwódki nie mają symetrycznej i ta obwódka jest większa, ta platikowa... C nie mógł tych większych bo dół wżynał się w bródkę.... musisz sama chyba ocenić...

Do góry