reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

A masz jakiś krem z filtrem? Bo ja chciałam kupić, to mi w aptece powiedzieli, że dopiero od 3 roku życia, a póki co smarować grubo kremem dla dzieci.

reklama
Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

A masz jakiś krem z filtrem? Bo ja chciałam kupić, to mi w aptece powiedzieli, że dopiero od 3 roku życia, a póki co smarować grubo kremem dla dzieci.

Ja smaruje mleczkiem Nivea Sun Baby od 3-ego miesiąca
Edit a no i faktor 50+ bo tylko taki wyoki byl od 3-ego m-ca:)

Ostatnia edycja:

Jest sporo kremów z filtrem- nivea np.Ochrona przeciwsłoneczna - NIVEA

i mam linka którego dawała kaja

MLECZKO PRZECIWSŁONECZNE DLA DZIECI i NIEMOWLĄT SPF 20 - Lavera - naturalne kosmetyki wegańskie bez konserwantów, pielęgnacja twarzy dzieci, zapalenie skóry, alergie, wrażliwa i sucha skóra

Nie wiem czy w dobrym watku , najwyzej przezucicie

Jak ubieracie wasze pociechy na dwór jak jest powyzej 20stopni????

No moja równiez ma takie krostki czerwone, najbardziej na pleckach, czasem na buzce jej wyskoczą . A te na pleckach to ma juz dosc długo i lekarz powiedział ze to od proszku no ale to by wtedy nie miała ich na całym ciałku????

Malwina u mnie dziś 23 stopnie ale wiaterek mam - mala wyszła w bluzeczce z krótkim rękawem (pod tym cieniutkie body na ramiączka) i spodenki do kolan, a na główce chusteczka - choć jak w wózek nie wieje to jej zdejmuje-tylko jak ją wyciągnęłam żeby sobie popiła to chustke miała na główce. Miała skarpetki,ale potem zdjęłam żeby sobie machała nóżkami:) jak spi to kocykiem nożki przykrywam

Najważniejsze, żeby filtr był mineralny a nie chemiczny. No i zeby nie zawierało niedozwolonych substancji (Kaja liste wklejała - link). Ja jeszcze nie kupiłam ;-)

Tez sie zastanawiam, jak go ubierac - wydaje mi sie, że go przegrzewam...

Szukam tez czapeczki ze szmatki, która nie będzie go grzała, a osłoni od słońca.

U nas było 20 stopni i Bartek miał body z długim rękawem, cienkie spodenki i skarpetki. Na główce cieniutką czapeczkę.
Jak zasną, to przykryłam go lekkim kocykiem.
Co do kremów z filtrem, to my mamy NIVEA - Krem ochronny na słońce, faktor 30. Ma filtry mineralne i może być stosowany u niemowląt.

reklama
Dziewczyny ale mi Olka wysypało...... masakra, plecy, brzuch, główka( na twarzy prawie nic), chyba raczej to reakcja na jagody bo przeciez on nie miał nigdy potówek i tak nagle by tyle wylazło? Fakt ze sie posi cholerni teraz, szczególnie przy jedzeniu główka no i jak spi to czasem plecki ma mokre, nie wiem co z tym robic:no::no:

Do góry