reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Chciałam tylko wrócić do pieluch. Bodajże Tysiolek pisała, że te tańsze są twarde. I uświadomiłam sobie, że dla nas to bardzo dobrze! Po lekarka kazała pieluchować, a tak ta twardsza pielucha trzyma nóżki szeroko :-) I nie muszę cudować z tetrą. Mówię, że mam ślepotę poporodową, że na to nie wpadłam.

No a ja mam dwa problemy:
1 to małe czerone krostki na karku i plecach (miejsca gdzie się poci). Podejzewam ze to potówki ale wczoraj dotał nowosc jablko z jagodami wiec moze to od tego? Co mylicie?

2 No top mamy co jakis czas zieloná kupe:sorry2: Moja mama mówi ze jak ju dziecko je inne rzeczy to nie nale az tak wagi do koloru kup przywiazywac tylko wazne zeby robil, a ja jednak sie stresuje. Jak u wa z tym. Nadmienie tylko ze gdybym miala sie zastanowic po czym te zielone to po jabłku a jesli to co wtedy? Nie dawac jabłka?:sorry2:

Chciałam tylko wrócić do pieluch. Bodajże Tysiolek pisała, że te tańsze są twarde. I uświadomiłam sobie, że dla nas to bardzo dobrze! Po lekarka kazała pieluchować, a tak ta twardsza pielucha trzyma nóżki szeroko :-) I nie muszę cudować z tetrą. Mówię, że mam ślepotę poporodową, że na to nie wpadłam.

Tylko by to twarde nie obcierało i nie uwierało malucha.

Jola to raczej potówki. Alergia raczej pojawia się na buźce.

Jola24 nie stresuj się niepotrzebnie:) Kupki są różnokolorowe a chrostki to na bank potóweczki:)
Jam dziś zakupila pieluchy w Biedronos ( jakieś Fiku Fifi czy coś za 24,90zł /64szt i nawet nieźle wyglądają jak sie sprawdzą to napiszę :) Bo cena wyjątkowa niska:)

Jola24 nie stresuj się niepotrzebnie:) Kupki są różnokolorowe a chrostki to na bank potóweczki:)
Jam dziś zakupila pieluchy w Biedronos ( jakieś Fiku Fifi czy coś za 24,90zł /64szt i nawet nieźle wyglądają jak sie sprawdzą to napiszę :) Bo cena wyjątkowa niska:)

ja je mam i nazywają się fachowo Fitti:-) ale Dada są lepsze.

reklama
Dzziuchy poradźcie jak wy robicie na spacerach? bo moja dziś ubrana króciutko i nogami macha - mam jej smarnąć ciałko filtrem? i jakim 30? czy wyżej/niżej? bo na razie osłaniam ją tetrą, bo sie boję słonka, ale jak mi się uda wyjść między 10-11 a nie o 12-13 to bym chciała jej troche promyczków wpuścic na troszeczkę...

Do góry