reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Kaja, bosko Tymek wygląda w tym wiadrze, Miki przy każdej kąpieli w wanience płacze, też chyba sprawie sobie takie wiaderko, tym bardziej że wtedy można samemu kąpać.

Wrócę do tematu witaminy K. Była u mnie położna i kazała codziennie podawać doustnie tą witaminę więc ją kupiłam ale sama nie wiem czy podawać czy nie??? Jak uważacie. Też miałyście takie zalecenie?
Kazała mi również smarować główkę oliwką i wyczesywać i też jakoś do tej oliwiki nie jestem przekonana . Niby na na tą ciemieniuchę :sorry2: Czy wy również stosujecie?

Ja też mam zalecenie podawać wit. K od 8 doby, ale szczerze mówiąc mały więcej wypluwa niż połyka i główkę też smaruję oliwką i łuszczącą się skórę przy kostkach nóżek.

Może linki Sel się przydają, labamba moze kupisz . W sumie w tym wiaderki nie ma nic niezwyklego oprocz kształtu, faktycznie doniczka nawet by sie nadala, wiaderko mniej bo nie rozszerza sie w gorze.
Tyle, ze tummy tub jest przezroczyste i widac malucha, jest tez odpowiednio wyprofilowane i ma dobre podloze by stabilnie stało.

Była dzis u mnie położna, niezwykle miła wizyta. Powiedziala, że wit K jest zalecana (znow potworzyla o 3 tyg zycia) ale nie konieczna. Przypomniala to o czym tez czytalam na necie. Zastanówcie sie czy której maluch nie płacze wlasnie przez nia. Wywołuje kolki i pisze o tym wiele rodziców.

Dziewczyny, jakich pieluch używacie, ja używam biedronkowych Dada i są super, używałam też pampersów i nie widzę różnicy a cenowo różnica ogromna.

Może linki Sel się przydają, labamba moze kupisz . W sumie w tym wiaderki nie ma nic niezwyklego oprocz kształtu, faktycznie doniczka nawet by sie nadala, wiaderko mniej bo nie rozszerza sie w gorze.
Tyle, ze tummy tub jest przezroczyste i widac malucha, jest tez odpowiednio wyprofilowane i ma dobre podloze by stabilnie stało.

Była dzis u mnie położna, niezwykle miła wizyta. Powiedziala, że wit K jest zalecana (znow potworzyla o 3 tyg zycia) ale nie konieczna. Przypomniala to o czym tez czytalam na necie. Zastanówcie sie czy której maluch nie płacze wlasnie przez nia. Wywołuje kolki i pisze o tym wiele rodziców.
Póki co mam donicę, poważnie zamierzam pierwszą kąpiel w niej przeprowadzić:happy2: Jak to mój M zobaczy to będzie lincz na matce:-D
Mam taką dużą, kształt identyczny jak tummy tub, na dno położę denko więc będzie płaściutko i tetrę.
Znalazłam sklep w Dublinie gdzie mogłabym to kupić z dostawą 40e ale na razie spróbuję z donicą:blink:

świetnie labamba- ja liczę na szybką fotkę tu :tak:trzymam kciuki by M nie zemdlał :-D na widok doniczki - bo mały będzie zachwycony na pewno.

Dziewczyny, jakich pieluch używacie, ja używam biedronkowych Dada i są super, używałam też pampersów i nie widzę różnicy a cenowo różnica ogromna.

My na razie mamy taki zapas Pampersów, że jeszcze z miesiąc zanim się zużyją;-)I szczerze mówiąc, po przeliczeniu na jedną pieluszkę wyszło mi, że nie są jakos bardzo droższe niż sensowny zamiennik - za Jumbo Pack 94 czy 92 (już nie pamiętam dokładnie ile tam jest) mój M zapłacił ostatnio 40zł. w markecie, więc zrobił nam zapas. Teraz sobie zerknęłam na allegro i wychodzi mi mniej więcej, że jedna pieluszka Pampers to mniej niż 0,50gr, więc jakoś nie widzę szalonych różnic cenowych;-)A że jesteśmy zadowoleni z Pampersów, to na razie trzymamy się tego co pewne:-)

Co do wit. K to rozmawiałam ostatnio z lekarzem pediatrą i powiedziała babeczka, że u nas stosuje się to profilaktycznie, a nie dlatego, że każde dziecko nie może się obyć bez wit. K - pytała mnie czy poród był cięzki i czy malutka miała żółtaczkę i czy jakieś niepokojące rzeczy występują - a skoro jest zdrowa i szczęśliwa i nic a nic jej nie dolega, to mam nie podawać wcale...

Kaja: Tymuś słodki - ależ szczęśliwy z tej kapieli w wiaderku:))) Normalnie sama sę zastanawiam nad tym wiaderkiem, ale czy jest sens, jak w wanience mi nie płacze i lubi się kąpać?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja używam bella happy, bo pampersy obciskały nóżki i odparzały, są mniej sztuczne i dziecko ma szerzej nóżki, bo mają wkład z ligniny. Jestem zadowolona polecił mi je znajomy lekarz pediatra 42 sztuki 22 złote.;-)

Do góry