reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

któraś używa kremu bambino z tlenkiem cynku?
ja używam ale nie za często praktycznie mało tyle co na spacerek wyjdziemy bo to jest krem na dwór:tak:
dziewczyny mam pytanie-czy zaciskanie przez malucha piąstek w trakcie jedzenia jest normalne.wlasnie wyczytalam w gazetce "Mama i ja" ze takie zaciskanie piąstek, połączone z kłopotami ze snem i odchyleniem główki w jedną stronę (to miałyśmy ale jzu nam sie wyrównało) nalży skonsultować z neurologiem.wiecie cos na ten temat?

i jak uw as ze spaniem aluchow w ciagu dnia.bo u nas kiepsko znowu...tylko jedna dzremka 1,5h i kilka po 10-15min
synek czasami zaciska ale jak pije to bardziej za bluzke cycka chwyci:tak:
Dziewczyny... mam problem:zawstydzona/y:
Agatka ciagnie sie okropnie za włosy, wyrywa je i niemiłosnierny płacz czesto pozniej:-(
Co ja mam z tym zrobic, przeciez jej włosów obcinac nie bede:eek:albo w czapce jej nie bede trzymac, ona jej nie znosi
ojej mi ostatnio Alanek za włoski chwyta ale to bardziej tak że grzebie sobie w nich:tak:nie wiem co poradzić:sorry:

AGBAR tak to jest skaza mój synek tak samo miał i później jak sie to podleczyło to wtedy w zgięciach na pupce pojawia sie spowrotem taka sucha skórka takie niekiedy plami i wtedy ja smarowałam kremem elidel tak jak LABAMBA pomaga bardzo:tak:a teraz jak czasem coś się pojawi to kremem Nivea S.O.S. bo teraz to jest takie chwilowe że jak posmarujesz to znika i powiem ze mojemu synkowi to swędziało a te kąpiele i kremy pomagały w tym ze właśnie się nie denerwował tym bo był niespokojny bo i swedziało mu to a zmiany skórne znikały stopniowo ale w miare szybko jak zmieniłam mleczko na Bebilon Pepti i kremowałam kapałam go w tych emolientach to znikało:tak:miałam też takie zrobione na recepte kremy witaminowe samorobne przez nich i fajnie natłuszczało skóre i pomagało także miałam na silniejsze zmiany specjalny krem i do ciałą i do twarzy tak więc co ja się nakupowałąm to głowa może zaboleć ale ze skutkiem:tak:i ważne aby ani grama nabiału w jedzonku nie było :tak:i innych uczulających bo jak dziecko ma alergie to juz truskawki ogórki orzechy czekolada itd uczulają tak więc trzeba bardzo uważać:tak:ale idzie sie tego paskudztwa pozbyć i dziecko moze fajnie z tym żyć i po cvzasie znika:tak:z tym że AZS znika ale powraca ale jak szybko się wysmaruje to jest ok np Dominiś nie ma śladu po tym a jak coś tam znajdzie sie na rączce czy ciałku plamka to smaruje i znika:-)acha i jeszcze jedna rzecz AZS dziecko ma policzki takie hmm purpurowe takie połyskujące hmm nie wiem jak to napisać wygladają jakby były posmarowane jakimś kremem nawilżającym ale nie mocno:tak:

reklama
dziewuszki pytanko na nasz ulubiony temat - kupki :)
Mój Tymuś kupka nadal jak noworodek - duużo i bardzo często (co zmieniam pieluchę to kleks lub prawdziwa powódź). Wiecie może czy to normalne przy karmieniu piersią? Bo gdzieś czytałam że ilość i konsystencja powinna się zmienić... a u nas nadal tak samo :) Mam wrażenie że ilość kupek wygrywa nawet z ilością siusiania...

dziewuszki pytanko na nasz ulubiony temat - kupki :)
Mój Tymuś kupka nadal jak noworodek - duużo i bardzo często (co zmieniam pieluchę to kleks lub prawdziwa powódź). Wiecie może czy to normalne przy karmieniu piersią? Bo gdzieś czytałam że ilość i konsystencja powinna się zmienić... a u nas nadal tak samo :) Mam wrażenie że ilość kupek wygrywa nawet z ilością siusiania...
u nas to samo ....a co do ilości to wyczytałam że na piersi kupek może być do 10 dziennie

u nas z kupami różnie - czasem są 3-4 - a czasem raz na dwa dni ! i wsumie nic się nie dzieje .
raz chyba tylko mała miała problemy z brzuszkiem to czopka dałam i heja - kooooopa wielka poszła i odrazu uśmiech na buźce wystapił :-)

A mój się zbuntował i robi kupkę raz na tydzień.Zrobił wczoraj i przedostatnią tydzień wcześniej.Nie pokazuje żeby bolał go brzuszek za to od 4-5-go dnia bąki puszcza śmierdzące jak stary.I ogólnie cały czas przerywa ciszę bączkami

reklama
Do góry