Efa
Fanka BB :)
juaska, wrzuć do gotującej się wody w garnku na 5 minut i gotowe.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mała_mi88 dokładnie, 5 minut wystarczy. Ja nie przykrywałam pokrywką. Zobacz, czy w instrukcji laktatora nie jest napisane, że jakiegoś elementu nie można wyparzać. Jeśli nie - wyparzaj tak wszystko. Acha - woda niech przez cały ten czas wrze, nie wyłączaj jej przed wrzuceniem rzeczy do wyparzania.Od dawna zabieram się za wyparzanie laktatorów dwóch jakich posiadam i mam pytanie- pewnie banalne ale ja już głupieje:-). Po prostu wlewam wodę do garnka i gotuję aż zacznie wrzeć i wrzucam tam poszczególne części laktatora, butelki itp i przykrywam pokrywką i zostawiam to na 5 minut czy dłużej? Potem oczywiście wyjmuje i suszę.