reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

reklama
ja przelalam tylko wrzatkiem, podobno i tak wystarczy

takie dopiero co kupione? Ja wolałabym nie ryzykować - przecież to czysta chemia jest na nich :baffled: gdzieś tam w fabryce nie wiadomo kto tego dotykał...itp
dziś sobie wysterylizowałam wszystkie sprzęty i schowałam do plastikowego pudełeczka bez dostępu powietrza ;-)

Ja tam ryzykuję z fioletem ;-), będę widzieć, gdzie już byłam, no i planuję tą skomplikowaną operację fioletowania połączyć z wietrzeniem pupy= pupa nago dopóki fiolet nie zaschnie, a potem ubranko.

przelalam wrzatkiem i wg mnie wystarczy, nie chce popadac w paranoje, nie sa to sprzety made in ryneczek/china a co artykul to pisza inaczej i mozna zglupiec

Ja dzisiaj wszystko wygotowałam tak jak pisała Efa- laktatory, butelki. Ja musiałam to zrobić bo laktatorów nie mam swoich, ale były one używane przez moją znajomą tak więc nie mogę sobie pozwolić na nieprzeprowadzenie tej czynności. Potem jeszcze jak przyjdzie mi do używania butelek, smoczków do nich to przeleję je jeszcze raz wrzątkiem i będzie gotowe do użycia.

Wszystkie tak przygotowujecie buteleczki, smoczki, laktatory. Mnie to się nie chce nic od kilku dni, a poza tym stwierdziłam, że jak będzie potrzeba to i tak dopiero po przyjściu na świat Leny i mój M to zrobi ;)

jesli moge sie wtracic to nie przesadzajcie z tym wyparzaniem. moja mama mnie tak zalatwila, ze wszystko mialam niemalze sterylne i przy kazdym kontakcie z zarazkami mialam biegunke- dwa razy skonczylo sie szpitalem. ja przy moim synku wyparzalam wszystko co bylo nowe- zagotowywalam wode, wylaczalam ja i wrzucalam nowy smoczek czy butelke. wyjmowalam jak sobie przypomnialam. pozniej wystarczalo tylko mycie (wyjatkiem byl laktator, ktory wyparzalam co kilka "urzyc"). piotrus nigdy nie mial problemow z brzuszkiem.

reklama
Właśnie jestem na etapie pakowania torby do szpitala- tak na wszelki wypadek ;) I nasunęło mi się takie może głupie pytanie: jak powinno ubierać się Dzidzię? Szczerze powiem, że ogłupiałam - w Polsce jest tendencja do kilku warstw, tutaj w UK, jak patrzę na dzieci to już sama nie wiem... Latają na wpół gołe i nic im nie jest. Można zobaczyć też na ulicy porozbierane noworodki. Nawet zalecana tu temperatura do spania to 16-20C, co mnie przeraża, bo ja zmarzluch jestem :baffled: Ale wracając do tematu: np. na noc wystarczy sam pajac + śpiworek? czy coś jeszcze? A w dzień w co? Dodam, że śpioszków jako takich nie znalazłam tu... Mam za to dużo, pajacyków, body z krótkim i długim rękawkiem, spodenek...tylko nie wiem jak to połączyć, żeby nie przesadzić...:baffled:

Do góry