tak,tak wiem o tym. teraz nam lekarz dla Anielki odradzał, a kiedy Rozalka była malutka to polecał :-).Ale oilatum to właśnie parafina ok 64%
reklama
Mexi
Fanka BB :)
A ja muszę powiedzieć, że Bianka chyba jednak źle reaguje na te pieluchy Dada, bo pojawiły się drobne kropeczki- jakby wysypka. W sumie mało tego było, ale myślę, że to chyba od tych pieluch . No cóż trzeba będzie poczekać aż przytyje na ponad 4 kg i wypróbować Lidlowskie .
Chérie
Mama Danielka
Jak sie spisuje puder na szyi?
bardzo dobrze, skóra nie jest podrażniona przez ocieranie. w ogóle Danielek ma skórę tak gładziutką i delikatną jak aksamit.
czy któraś z was używa chusteczek nawilżanych HUGGIES? Ja używałam tylko Nivea, ale raz teściowa przyniosła te huggies i mały dostał podrażnienia, ranki na posladkach jakby odparzenie. Zmieniłam natychmiast na Nivea znowu i wszystko wróciło po kilku dniach do normy. Spotkałyście się z czymś takim?
Tak samo miał antek, tylko ze na chusteczki pampersa mial uczulenie.czy któraś z was używa chusteczek nawilżanych HUGGIES? Ja używałam tylko Nivea, ale raz teściowa przyniosła te huggies i mały dostał podrażnienia, ranki na posladkach jakby odparzenie. Zmieniłam natychmiast na Nivea znowu i wszystko wróciło po kilku dniach do normy. Spotkałyście się z czymś takim?
Dzisiaj położna mnie uświadomiła, że dzieci które ciężko przeszły żółtaczką, a Piotruś wyjątkowo cięzko bo bilurbine miał 21:-( mogą miec później przez jakiś czas problem ze skórą, ze u takich dzieci często jest AZS. Ale żeby sie tym nie przejmować bo samo po jakimś czasie mija.
I faktycznie Piotrusiowi łuszczy się skóra, pomimo natłuszczania sie łuszczy, nie ma tragedii. Bede go obserwować.
Mama Stacha
&Franka&Janka
Cherie a jaki masz ten puder? Jakiej firmy?bardzo dobrze, skóra nie jest podrażniona przez ocieranie. w ogóle Danielek ma skórę tak gładziutką i delikatną jak aksamit.
Mojemu Frankowi też się skóra łuszczy mimo natłuszczania, w okolicach brwi ma takie jakby strupki, być może to jeszcze maź płodowa, nie jestem pewna też czy nie zaczyna mu się ciemieniuszka na główce. Czy u któregoś z dzieciaczków się pojawiła, czym się objawia?
Cherie a jaki masz ten puder? Jakiej firmy?
Mojemu Frankowi też się skóra łuszczy mimo natłuszczania, w okolicach brwi ma takie jakby strupki, być może to jeszcze maź płodowa, nie jestem pewna też czy nie zaczyna mu się ciemieniuszka na główce. Czy u któregoś z dzieciaczków się pojawiła, czym się objawia?
NO mi sie wydaje ze to raczej ciemieniucha ! MOj Fifolek tez ma malutka na glowce no i czolo i brwi !!! Ale walczymy z tym i idzie nam calkiem gladko ! OLiwka i po 30 minut szczotkowanie miekka szczoteczka!
ciemieniuszka to jakby tlusty lupiez czy cos takiego kurde niewiem jak to okreslic ! Jednak jest dosc widoczna jakby na skorce rosla nowa ktora sie zaczyna luszczyc ,nalezy pamietac aby nie scierac jej na sucho bez oliwki lub kremiku !I nalezy wlaczyc z nia odrazu aby nie zapuscic tego bo poznije moga zostawac ranki po starciu !
Mama Stacha
&Franka&Janka
Franko na główce jeszcze nie ma, czasami mi się tylko wydaje jakby miał łupież Ale na brwiach ma ewidentnie skorupkę, tylko jakby miękką. Mnie ciemieniucha zawsze się kojarzyła z ciemiączkiem, ale brwi to dla mnie zaskoczenie
Tak samo miał antek, tylko ze na chusteczki pampersa mial uczulenie.
Dzisiaj położna mnie uświadomiła, że dzieci które ciężko przeszły żółtaczką, a Piotruś wyjątkowo cięzko bo bilurbine miał 21:-( mogą miec później przez jakiś czas problem ze skórą, ze u takich dzieci często jest AZS. Ale żeby sie tym nie przejmować bo samo po jakimś czasie mija.
I faktycznie Piotrusiowi łuszczy się skóra, pomimo natłuszczania sie łuszczy, nie ma tragedii. Bede go obserwować.
No my też jesteśmy "pożółtaczkowi", Wojtek miał 2 dni naświetlań i skóra do dzisiaj mu złazi (najgorzej nie wiedzieć czemu - w miejscu gdzie powinny być brwi). Małemu schodziła też skóra na pleckach a na klacie miał krostki. Lekarz kazał mi go myć tylko w wodzie, bez płynów i mydła, a po kąpieli smarować oliwką (na pupę sudocrem i mąka ziemniaczana). Pomogło, tylko te huggiesy do dupy są
reklama
Franko na główce jeszcze nie ma, czasami mi się tylko wydaje jakby miał łupież Ale na brwiach ma ewidentnie skorupkę, tylko jakby miękką. Mnie ciemieniucha zawsze się kojarzyła z ciemiączkiem, ale brwi to dla mnie zaskoczenie
Bo ciemieniucha bedzie miekka az sie nie zaniedba wtedy rabia sie normalnie suche strupy !I zarazta wiekszy obszar skory ! Trzeba wyczeswywac za wczasu !Ciemieniucha przewaznie zaczyna sie wlansie od ciemiaczka ! Ale wcale nie musi !I na brwiach tez sie czesto bardzo zdarza Moj ma wlansie tez
Podziel się: