reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych Pociech

A ja muszę zdyskwalifikować pieluszki z Biedronki. Od jakiegoś czasu mały miał siuśki na plecach. Początkowo myślałam, że za rzadko zmieniam mu pieluszki, ale zauważyłam pewną zależność (bo stosuję naprzemiennie Dada i Pampers), że zdrarza się o tylko przy Dada, a przed chwilą znowu przebierałam małego (choć raptem godzinkę temu to robiłam) bo był zasikany po szyję, a pielucha była praktycznie sucha. Dodam, że pilnowałam bardzo żeby siusiak był w dół, co eliminuje możliwość mojej pomyłki. Tak więc niestety koncern Biedronki nie zarobi ode mnie na pieluszkach.

potwierdzam. nawet zasikany pampers jest suchy a niestety biedronkowe dady przemakają...

reklama
to jak te Wasze dzieci sikają? :-D
my tez uzywamy dady i póki co chwale sobie.. ;)
bo to ze mala narobiła na spiochy jak otworzylam pampersa to inna bajka

Ja tez nie mam problemu z Dada ,zmieniac pieluche i tak zawsze zmieniam czesto czy to jest dada czy pampers czy inne badziewie ! Ale ogolnie sobie chwale i nie mam problemu z nimi a tym bardziej skora malego je akceptuje :tak:

Kurcze Mamo Stacha może coś w tym jest:szok::no:

BARDZO nie chciałabym wracać do pampersów z tej prostej przyczyny że wykończę się finansowo zanim Hania opanuje nocnik ale dzień w dzień mały rano ma przesikane śpioszki na tym boku na którym śpi:szok: Plecki też się zdażają:no:
A już bardzo uważam na siusiaczka....nie wiem ....w dzień nie narzekam ale nigdy nie śpi tak długo na boczku:sorry2:

to jak te Wasze dzieci sikają? :-D
my tez uzywamy dady i póki co chwale sobie.. ;)
bo to ze mala narobiła na spiochy jak otworzylam pampersa to inna bajka

A dla mnie te pieluszki to porażka:-(Nie sprawdzają się, no chyba że często się je zmienia, a wtedy to i tak na jedno i to samo wychodzi, co kupić droższą pieluchę.
Róznicę zauważyłam od razu, prawie przy każdym zmienianiu Piotrusiowi pieluszka przepuszczała i mokre ubranko miał. Dla mnie pampersy sa ok.

Ja pampersa równiez sobie chwalę :tak: raz tylko mi przeleciało ale z mojej winy bo luźno rzepy zapiełam :tak: a tak to złego słowa nie powiem ..... dzisiaj testujemy rozmiar 4 kg :))

Ja pampersa równiez sobie chwalę :tak: raz tylko mi przeleciało ale z mojej winy bo luźno rzepy zapiełam :tak: a tak to złego słowa nie powiem ..... dzisiaj testujemy rozmiar 4 kg :))

4??? nie za prędko??;-) za duża pielucha tez nie spełni swojego zadania.

My też tylko pampersy używamy,wytrzymują bez problemowo całą noc- to na razie , potem pewnie będę kupować pieluchy tesco , sprawdziłam i są dobre , ale to jak Maja troszkę podrośnie

reklama
my tez tylko pampers, dupcia Anielki polubiła te premium care, ale jak Rozalka byla wieksza z braku pampersow w sklepie a naglej potrzeby kupilam happy z belli i były calkiem ok. nie przemakaly i nie odparzaly i na sama juz wlasciwie koncowke pieluchowania uzywalysmy wlasnie happy.portfel tez byl happy:-).
Anielka jeszcze malusia ale pozniej tez poprobujemy innych, bo te premium care to troche drogi interes.
u nas tragedia na skorze Rose byla po huggiesach.

Do góry