reklama
NeSSi
Moderatorka
co do pieluch, przy pierwszym używałam pampersów i teraz też pampersów- jak dla mnie są najlepsze.
Ja też zdania nie zmienię, są droższe ale naprawdę wysokiej jakości wykonane kleksy wchłaniają się w dolną warstwę no i jest mega mięciutki
luuuzna
Mama Alanka
Muszę się Wam pochwalić, że mój jak narazie nie ma żadnych wysypek, znikneła mi już ta sucha skóra u niego z porodu cały czas oliwimy, oliwimy jest ładnie różowy i nie mam narazie skórnych zmartwień
Oliwka jest u nas błogosławieństwem!
Zadne kremy nie pomagały, a oliwka owszem! Zniknęły suche miejsca na skórze i łuszcząca się skóra...:-)bajka!
Na początku używałam Hippa (miałam próbki), ale teraz smaruję jonhsonem i też dobrze jest;-) a dużo dzieciaczków, które znam, mają wysypkę po jonhsonie...
M
madziaaa
Gość
ja tez chcialam uzywac nivea ale nie ma w uk kosmetykow dla dzici:-(przynajmniej nie znalazlam a wiem ze sa dobre a jonshons nie chce nawet probowac bo uczulaja, sama mam po nich problem wiec nie chce testowac na dzidzi. uzywam do smarowania oliwy z oliwek dla dzieci z apteki i narazie nie narzekam, skorka dalej sie luszczy ale staram sie tez w czasie dnia smarowac te suche miejsca kremem bambino, a pupka sudokremem i tez jest dobrze.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ja tez chcialam uzywac nivea ale nie ma w uk kosmetykow dla dzici:-(przynajmniej nie znalazlam a wiem ze sa dobre a jonshons nie chce nawet probowac bo uczulaja, sama mam po nich problem wiec nie chce testowac na dzidzi. uzywam do smarowania oliwy z oliwek dla dzieci z apteki i narazie nie narzekam, skorka dalej sie luszczy ale staram sie tez w czasie dnia smarowac te suche miejsca kremem bambino, a pupka sudokremem i tez jest dobrze.
mi polozna mowila ze na to luszczenie skory to parafina najlepsza ... i kapiele w Oilatum
M
madziaaa
Gość
A skad ja mam wziasc parafine w tej anglii??!!nie wiem czy tu maja cos takiego, a co do poloznych to mi w szpitalu mowily jak wychodzilam zeby niczym nie smarowc przez pierwsze pare tygodni i kapac co 4 dni...Kevinka wykapali mi dopiero jak i sobote urodzilam o 20.30 to w poniedzialek rano...i to po moich prosbach i nagonkach dopiero
luuuzna
Mama Alanka
A skad ja mam wziasc parafine w tej anglii??!!nie wiem czy tu maja cos takiego, a co do poloznych to mi w szpitalu mowily jak wychodzilam zeby niczym nie smarowc przez pierwsze pare tygodni i kapac co 4 dni...Kevinka wykapali mi dopiero jak i sobote urodzilam o 20.30 to w poniedzialek rano...i to po moich prosbach i nagonkach dopiero
wiem jak tam jest...mają wszystko gdzieś i w ogóle podchodzą do ciąży i dzieci zupełnie inaczej! Ale jakoś i tam dzieci wyrastają...
NeSSi
Moderatorka
Od A do Z - pielęgnujemy niemowlę - Lidia Ruszkowska - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców
Nam neonatolog polecił kąpać małego w nadmanganianie potasu zamiast płynów i olejków w wodzie ... to się nazywa: kalium hypermanganicum galena, rozpuszcza się tak by kolor wody był bladoróżowy, trzeba rozcieńczac bo skóra przy większym stęzeniu może ulec podraznieniu ale działania ma super, łagodzace, odkażajace i ściagajace
Nam neonatolog polecił kąpać małego w nadmanganianie potasu zamiast płynów i olejków w wodzie ... to się nazywa: kalium hypermanganicum galena, rozpuszcza się tak by kolor wody był bladoróżowy, trzeba rozcieńczac bo skóra przy większym stęzeniu może ulec podraznieniu ale działania ma super, łagodzace, odkażajace i ściagajace
reklama
NeSSi
Moderatorka
A raz na dwa dni używamy tego-> Balneum Hermal, płyn, 500 ml - Apteka internetowa dbam o zdrowie wtedy nie trzeba naoliwiać małego, ma super śliską skórę dzięki temu wybladły nam prosaki
Podziel się: