reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych Pociech

reklama
Muszę się Wam pochwalić, że mój jak narazie nie ma żadnych wysypek, znikneła mi już ta sucha skóra u niego z porodu :) cały czas oliwimy, oliwimy :) jest ładnie różowy :) i nie mam narazie skórnych zmartwień :)

Oliwka jest u nas błogosławieństwem!
Zadne kremy nie pomagały, a oliwka owszem! Zniknęły suche miejsca na skórze i łuszcząca się skóra...:-)bajka!
Na początku używałam Hippa (miałam próbki), ale teraz smaruję jonhsonem i też dobrze jest;-) a dużo dzieciaczków, które znam, mają wysypkę po jonhsonie...

Ja uzywam oliwki nivea, jak wszystko inne z kosmetyków :) mają one dla mnie super przyjemny ale nie drazniacy zapach i super natłuszczają :)

ja tez chcialam uzywac nivea ale nie ma w uk kosmetykow dla dzici:-(przynajmniej nie znalazlam a wiem ze sa dobre a jonshons nie chce nawet probowac bo uczulaja, sama mam po nich problem wiec nie chce testowac na dzidzi. uzywam do smarowania oliwy z oliwek dla dzieci z apteki i narazie nie narzekam, skorka dalej sie luszczy ale staram sie tez w czasie dnia smarowac te suche miejsca kremem bambino, a pupka sudokremem i tez jest dobrze.

ja tez chcialam uzywac nivea ale nie ma w uk kosmetykow dla dzici:-(przynajmniej nie znalazlam a wiem ze sa dobre a jonshons nie chce nawet probowac bo uczulaja, sama mam po nich problem wiec nie chce testowac na dzidzi. uzywam do smarowania oliwy z oliwek dla dzieci z apteki i narazie nie narzekam, skorka dalej sie luszczy ale staram sie tez w czasie dnia smarowac te suche miejsca kremem bambino, a pupka sudokremem i tez jest dobrze.

mi polozna mowila ze na to luszczenie skory to parafina najlepsza ... i kapiele w Oilatum

A skad ja mam wziasc parafine w tej anglii??!!nie wiem czy tu maja cos takiego, a co do poloznych to mi w szpitalu mowily jak wychodzilam zeby niczym nie smarowc przez pierwsze pare tygodni i kapac co 4 dni...Kevinka wykapali mi dopiero jak i sobote urodzilam o 20.30 to w poniedzialek rano...:wściekła/y:i to po moich prosbach i nagonkach dopiero:wściekła/y:

A skad ja mam wziasc parafine w tej anglii??!!nie wiem czy tu maja cos takiego, a co do poloznych to mi w szpitalu mowily jak wychodzilam zeby niczym nie smarowc przez pierwsze pare tygodni i kapac co 4 dni...Kevinka wykapali mi dopiero jak i sobote urodzilam o 20.30 to w poniedzialek rano...:wściekła/y:i to po moich prosbach i nagonkach dopiero:wściekła/y:

wiem jak tam jest...mają wszystko gdzieś i w ogóle podchodzą do ciąży i dzieci zupełnie inaczej! Ale jakoś i tam dzieci wyrastają...

Od A do Z - pielęgnujemy niemowlę - Lidia Ruszkowska - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców

Nam neonatolog polecił kąpać małego w nadmanganianie potasu :tak: zamiast płynów i olejków w wodzie ...:tak: to się nazywa: kalium hypermanganicum galena, rozpuszcza się tak by kolor wody był bladoróżowy, trzeba rozcieńczac bo skóra przy większym stęzeniu może ulec podraznieniu :tak: ale działania ma super, łagodzace, odkażajace i ściagajace :)

reklama
Do góry