reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych Pociech

Bo ciemieniucha bedzie miekka az sie nie zaniedba wtedy rabia sie normalnie suche strupy !I zarazta wiekszy obszar skory ! Trzeba wyczeswywac za wczasu !Ciemieniucha przewaznie zaczyna sie wlansie od ciemiaczka ! Ale wcale nie musi !I na brwiach tez sie czesto bardzo zdarza :tak: Moj ma wlansie tez :)

Dokładnie, u nas tez na brwiach jest:-(

reklama
czy któraś z was używa chusteczek nawilżanych HUGGIES? Ja używałam tylko Nivea, ale raz teściowa przyniosła te huggies i mały dostał podrażnienia, ranki na posladkach jakby odparzenie. Zmieniłam natychmiast na Nivea znowu i wszystko wróciło po kilku dniach do normy. Spotkałyście się z czymś takim?

My używaliśmy Huggies i byłam bardzo zadowolona a dodatkowo, miały bardzo fajny i delikatny zapach. Potem miałam firmy Clinic- też ok, chociaż mniej nawilżone od Huggiesów, a teraz mamy z Lidla i też są bardzo fajne i delikatne. No i kosztują tylko 5 zł- 80 szt.

Widzę że lidlowe husteczki robią furorę:-D My też używamy- w zasadzie od początku. Szkoda tylko że nie ma pudełka do nich bo mnie denerwuję ze zawsze wychodzi mi z tej paczki więcej niż jedna
U nas nad brwiami też cos tam sie pojawiło- posmarowałam wczoraj po kapieli alantanem plus i dziś już jest ładne czoło

Hmm, ja tej "ciemieniuchy" (ciągle nie mam pewności czy to to) ani nie wyczesuję, bo nie mogę znaleźć szczoteczki :-D ani nie smaruję często. Np. dziś i wczoraj nie widzę na brwiach tych strupków. Być może jeszcze się pojawią, albo to była jednak maź. Stasiek nie miał dlatego trudno mi to zdiagnozować. Jedziemy teraz na pobyt w szpitalu, a za tydzień mamy szczepienie więc się podpytam fachowców :-)

Mojemu małemu zaczyna się łuszczyć skórka :tak: na głowie ... bałam się, że to ta ciemieniucha się rozwija, ale mojemu małemu wszedzie się łuszczy tam gdzie obciera ubranko pomimo natłuszczania, pytałam połoznej powiedziała, ze takiemu malcowi ma prawo się skóra łuszczyć tu i tam :tak: ale na wszel/qupe - smaruję oliwka, dzisiaj po kapieli nie ma już sladu po schodzacej skórce :)

ja przez pierwszy miesiac mała posmarowałam tylko raz oliwka
bo ja wysypal to była oliwka nivei i tyle co ja w szpiatalu po kapieli smarowali
a łuszczyła sie strasznie na zgieciach ze jak ubranka zdejmowalam to sie sypało
kapałam i nadal kapie w oliatumie a do smarownia całego ciałka i buzi mamy robiona masc z witaminami i parafina
wczoraj znow ja pod broda wysypalo jednak ta skaza sie nam rozwija:baffled:

Muszę polecić na ciemieniuchę krem emolium, generalnie stosuję go na twarzyczkę, ale postanowiłam posmarować główkę i sprawdziło się , wszystko zeszło po 3 dniach , kremowałam rano i wieczorem, pomiędzy wyczesywałam i główka już od kilku dni jest idealna:-):-):-):-)

reklama
A ja muszę zdyskwalifikować pieluszki z Biedronki. Od jakiegoś czasu mały miał siuśki na plecach. Początkowo myślałam, że za rzadko zmieniam mu pieluszki, ale zauważyłam pewną zależność (bo stosuję naprzemiennie Dada i Pampers), że zdrarza się o tylko przy Dada, a przed chwilą znowu przebierałam małego (choć raptem godzinkę temu to robiłam) bo był zasikany po szyję, a pielucha była praktycznie sucha. Dodam, że pilnowałam bardzo żeby siusiak był w dół, co eliminuje możliwość mojej pomyłki. Tak więc niestety koncern Biedronki nie zarobi ode mnie na pieluszkach.

Do góry