reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych Pociech

Dziewczyny czy któraś już próbowała pieluchy Dada z Biedronki? Ja dzisiaj zakupiłam i będziemy testować, czy małej nie uczulają ani nie odparzają. Cena jest zachęcająca- coś 28 zł za paczkę mega- 74 szt. Wprawdzie najmniejszy rozmiar to 3-6 kg, ale mała waży już 3400 g więc chyba można je zacząć używać :confused:. Fakt że są trochę większe od najmniejszych Pampersów 2-5 kg, ale nie dużo większe. Chciałam też spróbować z Lidla ale najmniejszy rozmiar u mnie był od 4 kg. Czy u was są te pieluchy w mniejszym rozmiarze :confused::confused::confused:

Ja uzywalam z Patrykiem i nic sie nie dzialo,teraz z Filipkiem tez uzywamy !:tak: Tylko ze my wlasnie dzisiaj zaczelismy juz paczke od 4 do 9 kg ,bo te miejsze cisly Fifolka w "kaszany" - uda :)I dzieki bogu ze zalozylam wieksze bo wczoraj nie bylo kupy u nas ale za to jak sie dzisiaj zerznol tak by z tych miejszych bokami powylatywalo i by rajty obtalapal ahhahahah a tak wsio sie zmiescilo !

Ostatnia edycja:
reklama
Mam nadzieję że Tomek też je dobrze przyjmie....na razie kończymy jeszcze mega pakę pampersów 2 a potem spróbujemy Dady:tak:

A tek wogóle to nie wiem czy chłopcy aż tak się różnią od dziewczynek...czy ja nie umię zakładać pampersów ale prawie co noc Tomek przesika mi ubranie z boku:wściekła/y:
A wczoraj pobił rekord i miał całe plecki mokre...body..koszulka ...śpioszki i rożek:szok::szok::szok:
I nie wybudz tu dziecka o 3 w nocy jak go musisz całkowicie przebrać!!!
A już tak strasznie uważam jak zakładam pampka...:no:

Moja teściowa się ostatnio zapomniała i ułożyła siusiaka do góry. Franek był obsikany aż po pachy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Trzeba pamiętać żeby zawsze układać w dół, nie na boki.

Dziewczyny czy któraś już próbowała pieluchy Dada z Biedronki? Ja dzisiaj zakupiłam i będziemy testować, czy małej nie uczulają ani nie odparzają. Cena jest zachęcająca- coś 28 zł za paczkę mega- 74 szt. Wprawdzie najmniejszy rozmiar to 3-6 kg, ale mała waży już 3400 g więc chyba można je zacząć używać :confused:. Fakt że są trochę większe od najmniejszych Pampersów 2-5 kg, ale nie dużo większe. Chciałam też spróbować z Lidla ale najmniejszy rozmiar u mnie był od 4 kg. Czy u was są te pieluchy w mniejszym rozmiarze :confused::confused::confused:

też próbuję dadę i na razie nie widzę, żeby uczulało coś Danielka.
tylko te pieluchy - dwójki - jakieś strasznie sztywne mi się wydają :baffled: trójki już takie nie są.
natomiast w życiu nigdy więcej huggies! strasznie przemakają.

Mam nadzieję że Tomek też je dobrze przyjmie....na razie kończymy jeszcze mega pakę pampersów 2 a potem spróbujemy Dady:tak:

A tek wogóle to nie wiem czy chłopcy aż tak się różnią od dziewczynek...czy ja nie umię zakładać pampersów ale prawie co noc Tomek przesika mi ubranie z boku:wściekła/y:
A wczoraj pobił rekord i miał całe plecki mokre...body..koszulka ...śpioszki i rożek:szok::szok::szok:

Ja tez tak mialam juz kilka razy !!!!:-D:-D Gdzies mu spierdzieli bokiem i obszcza plecy brzuch albo boki po pachy !
Odpukac juz dawno nam sie nie zdarzylo ! Pilnuj pisiorka :-) niech mu nie ucieka po bakach jak zakladasz pampka !

tylko te pieluchy - dwójki - jakieś strasznie sztywne mi się wydają :baffled: trójki już takie nie są.

MOich dzieci Dady nie uczulaly ale Patryka np huggies po 2 pieluchach juz byl w pryszczach !:baffled: nie lubie tych pieluszek !

Nam tez sie zdarzylo to kilka razy:tak:i tez sie dziwilam czemu:baffled:

Ja osobiście nie polecam:-( z Antosiem przetestowałam różne pieluchy i te biedronkowe i z lidla i niesttey ak dla mnie to one bardzo szybko przemakały, poza tym odparzała sie po nich pupcia. A o huugisach nie wspomnę. Jak dla mnie to króluje pampers. A najlepszym patetntem sa pieluchomajtki pampersa:tak: jak dziecko zaczyna raczkowac czy chodzić sprawdzaja sie w 100%:-)
Moja teściowa się ostatnio zapomniała i ułożyła siusiaka do góry. Franek był obsikany aż po pachy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Trzeba pamiętać żeby zawsze układać w dół, nie na boki.

A to prawda:-D:-D

Ja osobiście nie polecam:-( z Antosiem przetestowałam różne pieluchy i te biedronkowe i z lidla i niesttey ak dla mnie to one bardzo szybko przemakały, poza tym odparzała sie po nich pupcia. A o huugisach nie wspomnę. Jak dla mnie to króluje pampers. A najlepszym patetntem sa pieluchomajtki pampersa:tak: jak dziecko zaczyna raczkowac czy chodzić sprawdzaja sie w 100%:-)

A to prawda:-D:-D

Ja też tylko pampersa używam - chociaż w szpitalu króluje u nas rodzima Bella (nie taka zła nawet:tak:), tp i tak wolę pampersa!

dzięki za uspokojenie mnie:-)
Już myślałam że to ja jestem taki osioł że nie umię zakładać pampków!:-D

A dady jak dla mnie są super...wiadomo że nie są tak dobre jak pampersy ale za to oszczędność duża...zawsze to mniej pieniędzy pójdzie z dymem:-)
A Huggisy:wściekła/y: Miałam kupione jedynki jak nie było pampersów...nigdy więcej!!!

reklama

No to racja- też mi się sztywne wydają te Dada. Ale jak na razie mała miała już 3 razy je na sobie i nie uczuliły, ani nie przemokły, także chyba się sprawdzą.

Huggies Newborn też używałam. Jak dla mnie były ok- bez różnicy w stosunku do Pampersów Newborn. Też nie przeciekały ani nic./

Do góry