reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych Pociech

Mnie też nie kręci zostawianie pępków itp. rzeczy :baffled:. My jeszcze kikutek mamy ale lekarz dziś stwierdził, że lada dzień odpadnie, bo już się na włosku trzyma. ;-)

Dziewczyny a od kiedy wasze maluszki zaczęły mieć te kolki? Bo mnie troszkę lekarz dziś postraszył, że jak mała będzie tyle jeść, to może mieć te kolki :baffled:. A przytyła już 600 gram za 1 tydzień :szok:. Lekarz mówi, że więcej niż książkowo i zdziwił się, że mała tylko na piersi :szok:. Pytałam ewentualnie co na kolki- powiedział, że jak najczęściej układać ją na brzuszku- wtedy dziecko usiłuje pełzać i gazy się wydalają lepiej. Poza tym można Espumisan.

Moj od 10 dnia zycia juz 7 dni go mecza te kolki bo zaparcia to raczej nie sa bo ponoc przy zaparciach stolec jest twardy i zadki a u nas jest stolec tylko malutko ale czesto .... tez mam w domu espumisan.... dzis zmienilismy mieszanke z nan AR na bebilon z tendencja do kolek i zaparc zobaczymy ... co to bedzie...

reklama
Moj od 10 dnia zycia juz 7 dni go mecza te kolki bo zaparcia to raczej nie sa bo ponoc przy zaparciach stolec jest twardy i zadki a u nas jest stolec tylko malutko ale czesto .... tez mam w domu espumisan.... dzis zmienilismy mieszanke z nan AR na bebilon z tendencja do kolek i zaparc zobaczymy ... co to bedzie...

1. a espumisan nie jest powyżej 1 miesiąca?
2. Nie znalazłam bebilonu początkowego z tendencją do kolek, dopiero 2 :baffled:

a moze syropek laktuloza wiem ze niektore mamy to podaja dziecia na zaparcia tylko nie wiem od jakiego wieku mozna podawac popytaj pediatry
i jeszcze na brzuszkowe sprawy debretin tylko to jest na recepte
u nas zaczeły sie kolki od dwoch dni okolo godziny 17 mała zaczyna sie prezyc i poplakiwac daje jej espumisan ale to za wiele nie pomaga tylko lepiej po tym pryka
juro bede miec sab simplex przywieziony z czech
zobaczymy czy to cos pomoze:sorry2:
bidulka dzis ja zaatakowałam suszarka i powiem wam pomaga ale na chwile

Ostatnia edycja:
1. a espumisan nie jest powyżej 1 miesiąca?
2. Nie znalazłam bebilonu początkowego z tendencją do kolek, dopiero 2 :baffled:

jest ale lekarka powiedziala ze nie zaszkodzi dac dalam ale nie wiele razy ze 4 bo czekam az skonczy wlasnie ten miesiac.... a do do bebilonu to ja mam 1 i wiecie co jest o wiele wieksza poprawa!!!! poki co zobaczymy co dalej ...

a moze syropek laktuloza wiem ze niektore mamy to podaja dziecia na zaparcia tylko nie wiem od jakiego wieku mozna podawac popytaj pediatry
i jeszcze na brzuszkowe sprawy debretin tylko to jest na recepte
u nas zaczeły sie kolki od dwoch dni okolo godziny 17 mała zaczyna sie prezyc i poplakiwac daje jej espumisan ale to za wiele nie pomaga tylko lepiej po tym pryka
juro bede miec sab simplex przywieziony z czech
zobaczymy czy to cos pomoze:sorry2:
bidulka dzis ja zaatakowałam suszarka i powiem wam pomaga ale na chwile

Bede probowac wszystkiego .... po kolei moze w koncu cos pomoze.... jak pomoze sab simplex daj znac!!!

Dziewczyny czy któraś już próbowała pieluchy Dada z Biedronki? Ja dzisiaj zakupiłam i będziemy testować, czy małej nie uczulają ani nie odparzają. Cena jest zachęcająca- coś 28 zł za paczkę mega- 74 szt. Wprawdzie najmniejszy rozmiar to 3-6 kg, ale mała waży już 3400 g więc chyba można je zacząć używać :confused:. Fakt że są trochę większe od najmniejszych Pampersów 2-5 kg, ale nie dużo większe. Chciałam też spróbować z Lidla ale najmniejszy rozmiar u mnie był od 4 kg. Czy u was są te pieluchy w mniejszym rozmiarze :confused::confused::confused:

reklama
Ja dawalam espumisan od 2 tyg. Po kropelce dziennie i już;-)
Oczywiście z zalecenia pediatry dawałam!

Do góry