reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych Pociech

Nam położna polecała przemywać pępek na zmianę spirytusem i Octeniseptem!
Kończę już 100 ml spirytusu, a pępuszek dalej siedzi. Ze starszymi dziewczynami zużyłam po 300-400 ml spirytu, bo odpadł po 6 i 7 tygodniach!

mi polozna powiedziala ze jak do 6tyg nie odpadnie to juz chirurg musi to wziac w swoje rece... na szczescie malutkiej odpadl 7go dnia z tym ze jeszcze sie nie wciagnal... tak po malu sie zawija do srodka ale cos munie spieszno. nie wiem czy to dobrze!!!

reklama
Moje dzieci też szybko traciły kikut, Stasiek w 11 dniu, Franek w 16 dniu.
Ale znam też dzieci co straciły w 2 czy 3 tygodniu.
Arabella, twoje dziewczyny to rekordzistki jeśli chodzi o przywiązanie do tej zbędnej części ciała :-D
Moja teściowa kikut po Franku zatrzymała i mam go. Dla mnie to trochę nieestetyczne, chętnie bym wyrzuciła. Czy któraś z Was trzyma takie rzeczy na pamiątkę?

Hi hi ja mam i po Hani i po Tomku;-)
Ale schowany w zamkniętym woreczku:-)
W sumie może to nie jest ważna pamiątka ale jakoś mi tego szkoda wyrzucić!

Kikut Alusia T wyrzucił, bo zauważył, że mu odpadł w nocy jak spałam i wylądował w śmietniku...nie miałam nic do gadania akurat wtedy:-D

Chyba dam Alusiowi herbatkę z kopru na kolki, bo nie wytrzymuję!
Tak długo płacze, aż sobie nie luści bąka albo kupy nie zrobi, a potrafi tak godzinami! zwariować można!
Ma już miesiąc, więc chyba można nie? Zresztą pediatra powiedziała, że można mu dawać już dawno...zobaczę dziś jak herbatka zadziała...
Ile się daje takiemu brzdącowi? żebym nie przesadziła...

U nas sprawa się rozwiązała :-) Kikut zginął ! Teściowa włożyła do pudełeczka razem z termometrem, a że Stasio gorączkuje, mąż używając termometr gdzieś kikut zagubił :-D

reklama
Moje dzieci też szybko traciły kikut, Stasiek w 11 dniu, Franek w 16 dniu.
Ale znam też dzieci co straciły w 2 czy 3 tygodniu.
Arabella, twoje dziewczyny to rekordzistki jeśli chodzi o przywiązanie do tej zbędnej części ciała :-D
Moja teściowa kikut po Franku zatrzymała i mam go. Dla mnie to trochę nieestetyczne, chętnie bym wyrzuciła. Czy któraś z Was trzyma takie rzeczy na pamiątkę?

Mój tata trzyma jeszcze te kikuty po mnie i moich siostrach ;) i zęby mleczne też;)- to się dopiero nazywa hobby :-D

Do góry