reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pielęgnacja naszych maluszków

reklama
a mi kiedyś jedna położna powiedziała, że płatki też mogą uczulać i trzeba być wyczulonym na to, że się trudno wypłukują i płukać dwukrotnie!!
ja piorę w loveli wszystko dla całej rodziny bo stary też wrażliwiec i nie mamy problemów ze skórą(przedtem kupowaliśmy jelpa(b.dobry!!) ale zmieniliśmy ze względu na cenę)

ksiulka,marbus.....no właśnie w sleepach mnie te boczki denerwują!!!!a takie śliczne są , mają świetne kolorowe zwierzątka na rzepach!

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
małpko no ja wiem że wsio może uczulać ale z polecenia lekarza w płatkach tylko ;) W sumie czytałam że i Lovela może uczulac. Zresztą chyba jak nie spojrzeć to wsio uczulać może, bo każdy ma inną skórę :)
lilu ja rozpuszczam płatki najpierw w ciepłej wodzie i dopiero wlewam jak pralka pobiera wodę bo wtedy mam pewność że nigdzie się żaden nie przyklei do ciuszków tylko będzie rozpuszczony :) No i płatki to 4,50 kosztuje opakowanie ja tych płatków 3-4 łyżki na pralkę prania daję i bardzo dobrze dopiera :)

dziewczyny wczoraj kupiłam w lidlu pieluchy tojours z wielką ciekawością otwierałam paczkę. Najbardziej ciekawiła mnie ich elastyczność w pasie - w tańszych pieluchach (Bella, Babydream) to był najsłabszy punkt. A tu suprise - boczki są super elastyczne! Zrobione na podobieństwo Pampersów, tej ich słynnej "gąsieniczki.Falbanki wewnętrzne są też fajne, niczego im nie brakuje, nie odciskają się ani nic nie przecieka. Nadruk z przodu bardzo ładny. Cała pielucha zaś jest biała, bez ozdóbek. Absorpcja bez zastrzeżeń. Dość miękkie (na pewno miękciejsze od Huggiesów SuperFlex). Są zrobione z "oddychającej" włókniny. Rzepy działają i nie rozpinają się ;) I za 56 szt roz 3 zapłaciłam tylko 27zl no poprostu rewelacja mozna w 100 % postawić je na półce z pampersem są bardzo chłonne!

dziewczyny wczoraj kupiłam w lidlu pieluchy tojours z wielką ciekawością otwierałam paczkę. Najbardziej ciekawiła mnie ich elastyczność w pasie - w tańszych pieluchach (Bella, Babydream) to był najsłabszy punkt. A tu suprise - boczki są super elastyczne! Zrobione na podobieństwo Pampersów, tej ich słynnej "gąsieniczki.Falbanki wewnętrzne są też fajne, niczego im nie brakuje, nie odciskają się ani nic nie przecieka. Nadruk z przodu bardzo ładny. Cała pielucha zaś jest biała, bez ozdóbek. Absorpcja bez zastrzeżeń. Dość miękkie (na pewno miękciejsze od Huggiesów SuperFlex). Są zrobione z "oddychającej" włókniny. Rzepy działają i nie rozpinają się ;) I za 56 szt roz 3 zapłaciłam tylko 27zl no poprostu rewelacja mozna w 100 % postawić je na półce z pampersem są bardzo chłonne!

Też ich używam i śmiało mogę polecić są bardzo fajne, testowałam tez tescowe ale jak dla mnie są zbyt sztywne , nie podpasowały nam.

reklama
Dzięki Dziewczyny za info o pampkach z Lidla, lubie ten sklep i wiele produktów stamtąd, ale nie znałam pieluch.Jak skoncze moje wielkie zapasy dada i pampers 2 to kupie te z Lidla.
I nie wiedzialam, ze jest Bialy Jelen w plynie, koniecznie zakupie :-)
Dzieki! :-D

Do góry