reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja naszych maluszków

u nas happy przeciekały ale to pewnie dlatego, że są większe niż rozmiar podany na opakowaniu;) Teraz mamy huggies na dzień ok ale nocy nie wytrzymują :/

reklama
U nas Huggisy się nie sprawdziły - baardzo często było mokre ubranko, a poza tym wydają mi się one jakieś takie... papierowe :eek: Wg mnie najlepsze są te nowe Pampers Premium Care. Teraz mamy Sleep&Play i w sumie są też w porządku. Innych na razie nie próbowaliśmy. Magi, ja też jestem ciekawa opinii tych pampków z Rossmana!

ja teraz też kupiłam huggisy bo nam się samochód popsuł i najbliżej do biedronki miałam a tam takie wielkie pudło tych pieluch było i wzięłam ale porażka:-(dokładnie tak jak marbuś mówi takie jakieś papierowe i sztywne i u nas też przeciekają!! co do pampersów z rossmana to prawdopodobnie są rewelacyjne ale sama ich nie używałam, moim zdaniem jednak orginalne pampersy są najlepsze:tak:!!!! aaa marbuś a te sleep&play'e mają rozciągliwe boczki??? bo kupiliśmy 5 dla blanki bo mniejszych nie było i one nie mają:szok: :no:

Ja na początku używałam happy ale trafiłam na promocję pampersa i teraz jadę na pampersach ponieważ są bardziej rozciągliwe i nie uciskają maluszka tym bardziej że Kacper ma przepuklinę pachwinową i często mu wyskakuję taka wielka gula..

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?

katoryba, ja prałam wsio w zelu sensitiv i do tej pory piore i nim małemu nie jest i nie było. Mysle ze to chyba zalezy od maluszka jak bedzie reagował...a ten proszek/zel ma pozytywną opinie Centrum Zdrowia Dziecka. No i jest dla wrazliwej skóry dziecka itp. Moze połozna nie zna tego zelu/proszku i poleca tylko te co zna i sprawdzone przez nią samą.

katoryba, przygotowując wyprawke też prałam wszystko w loveli:-), jednak wszystkie proszki z dopiskiem "sensitive" równiez nadają się dla maluchów.Z tego co wiem to i jelp i lovela też potrafią uczulić takiego bobaska.
od ukończenia 1 miesiąca "miksuję" lovele ze zwykłym arielem i jest ok, ale Twój maluszek może nie tolerować tych proszków. wszystko wyjdzie "w praniu ":-D:-)

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?

Ja prałam wszystko w Loveli bo to typowy dla dzieciaczka, na persil bym sie nie porwała

Kotyrba, ja bym nie prała ponownie... jak uczuli (oby nie) to wypierzesz :tak::tak::tak:sensitiv persil ma pozytywna opinie CZD...jak mi sie wreszcie lovela skończy to tez na niego przechodze :-) złosliwa nie chce sie konczyc :-D

reklama
Do góry