reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pielęgnacja naszych maluszków

u nas happy przeciekały ale to pewnie dlatego, że są większe niż rozmiar podany na opakowaniu;) Teraz mamy huggies na dzień ok ale nocy nie wytrzymują :/

reklama
U nas Huggisy się nie sprawdziły - baardzo często było mokre ubranko, a poza tym wydają mi się one jakieś takie... papierowe :eek: Wg mnie najlepsze są te nowe Pampers Premium Care. Teraz mamy Sleep&Play i w sumie są też w porządku. Innych na razie nie próbowaliśmy. Magi, ja też jestem ciekawa opinii tych pampków z Rossmana!

ja teraz też kupiłam huggisy bo nam się samochód popsuł i najbliżej do biedronki miałam a tam takie wielkie pudło tych pieluch było i wzięłam ale porażka:-(dokładnie tak jak marbuś mówi takie jakieś papierowe i sztywne i u nas też przeciekają!! co do pampersów z rossmana to prawdopodobnie są rewelacyjne ale sama ich nie używałam, moim zdaniem jednak orginalne pampersy są najlepsze:tak:!!!! aaa marbuś a te sleep&play'e mają rozciągliwe boczki??? bo kupiliśmy 5 dla blanki bo mniejszych nie było i one nie mają:szok: :no:

Ja na początku używałam happy ale trafiłam na promocję pampersa i teraz jadę na pampersach ponieważ są bardziej rozciągliwe i nie uciskają maluszka tym bardziej że Kacper ma przepuklinę pachwinową i często mu wyskakuję taka wielka gula..

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?

katoryba, ja prałam wsio w zelu sensitiv i do tej pory piore i nim małemu nie jest i nie było. Mysle ze to chyba zalezy od maluszka jak bedzie reagował...a ten proszek/zel ma pozytywną opinie Centrum Zdrowia Dziecka. No i jest dla wrazliwej skóry dziecka itp. Moze połozna nie zna tego zelu/proszku i poleca tylko te co zna i sprawdzone przez nią samą.

katoryba, przygotowując wyprawke też prałam wszystko w loveli:-), jednak wszystkie proszki z dopiskiem "sensitive" równiez nadają się dla maluchów.Z tego co wiem to i jelp i lovela też potrafią uczulić takiego bobaska.
od ukończenia 1 miesiąca "miksuję" lovele ze zwykłym arielem i jest ok, ale Twój maluszek może nie tolerować tych proszków. wszystko wyjdzie "w praniu ":-D:-)

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?

Ja prałam wszystko w Loveli bo to typowy dla dzieciaczka, na persil bym sie nie porwała

Kotyrba, ja bym nie prała ponownie... jak uczuli (oby nie) to wypierzesz :tak::tak::tak:sensitiv persil ma pozytywna opinie CZD...jak mi sie wreszcie lovela skończy to tez na niego przechodze :-) złosliwa nie chce sie konczyc :-D

reklama
Do góry