reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pielęgnacja naszych maluszków

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?
Tez polecam Persil Sensitive.

reklama
Ja też prałam w persilu ale to zależy od dziecka.
prałam w jelpie a teraz piorę w szarym mydle i daje cocolino albo lenor i ubranka bynajmniej ładnie pachną. Na szczęście mój maluszek na nic negatywnie nie reaguje a próbowałam już w różnych rzeczach prać i płukać byleby pachniało dzidziusiem.

ja piorę tylko w płatkach mydlanych na wysokiej temp a potem tez prasuję z racji tych wiecznych problemów skórnych :/

witam,
małpko sleep nie mają rozciągliwych boczków 3 wyglądają tak Zdjęcie0198.jpgale ja jestem zadowolona Wiktor ma je zakładane na noc bo w normalnych active czasem przecieka a w sleep nam się nie zdarzyło chyba właśnie przez boczki wydają mi się szersze i można mocniej troszkę ściągnąć i chyba większe są niż zwykłe 3bo ma wyżej na plecach po założeniu:)

dziewczynki czy któraś używała do pielęgnacji maluszka z hippa rzeczy??

Ostatnia edycja:
Małpko, tak jak Ksiulka napisała, te Sleep nie mają rozciąganych boczków, i dla mnie to jedyny ich minus, bo przez to mam wrażenie, że są jakby za małe :/ A ten sam rozmiar z Premium Care pasuje jak ulał... Ale poza tym są w porządku, ładnie wchłaniają, jak to Pampers...
A co do prania - ja używam od początku Loveli - kupiliśmy w Tesco po promocji tyle, że starczy chyba na rok...

ja do prania od samego początku używam loveli i jestem bardzo zadowolona, kiedyś w promocji w biedronce kupiliśmy 3 i jeszcze nam się nie skończyła :) a najbardziej to podoba mi się to że jest taka delikatna, dobrze się wypłukuje i praktycznie nie pachnie

reklama
witam,
małpko sleep nie mają rozciągliwych boczków 3 wyglądają tak Zobacz załącznik 309893ale ja jestem zadowolona Wiktor ma je zakładane na noc bo w normalnych active czasem przecieka a w sleep nam się nie zdarzyło chyba właśnie przez boczki wydają mi się szersze i można mocniej troszkę ściągnąć i chyba większe są niż zwykłe 3bo ma wyżej na plecach po założeniu:)

dziewczynki czy któraś używała do pielęgnacji maluszka z hippa rzeczy??

Ja mam kremik na odparzenia z hippa i krem do pielęgnacji twarzy i ciała i bardzo sobie chwalę. Mała nie ma żadnych odparzeń, a buźkę po tym kremie ma super, a był moment, że aż jej skóra złaziła z twarzy i np oilatum soft nie pomogło, a hipp w ciągu 2 dni zregenerował świetnie. Także ja polecam tę firmę.

Co do proszków, ja prałam w dzidziusiu, teraz mam JELPa i po obu nic się nie dzieje :) Z Lovely miałam płun do prania i on tak ślicznie cukierkowo pachnie ;)

Do góry