reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja naszych maluszków

Cześć mamuśki,
Ja mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was prała rzeczy swoich maluchów w proszku Persil Sensitive (od urodzenia). Ja rodzę na dniach i w tym właśnie proszku wszystko prałam za radą siostry-mamuśki a ostatnio położna środowiskowa wypowiedziała się, że można prać tylko w Jelpie, Loveli, itp. bo one są typowo dla noworodków i radzi żebym wyprała wszystko jeszcze raz w którymś z nich. Ja sobie nie wyobrażam jeszcze raz prać i prasować wszystkich ciuszków, prześcieradeł, pieluch, itd. Co Wy na to?
Tez polecam Persil Sensitive.

reklama
Ja też prałam w persilu ale to zależy od dziecka.
prałam w jelpie a teraz piorę w szarym mydle i daje cocolino albo lenor i ubranka bynajmniej ładnie pachną. Na szczęście mój maluszek na nic negatywnie nie reaguje a próbowałam już w różnych rzeczach prać i płukać byleby pachniało dzidziusiem.

ja piorę tylko w płatkach mydlanych na wysokiej temp a potem tez prasuję z racji tych wiecznych problemów skórnych :/

witam,
małpko sleep nie mają rozciągliwych boczków 3 wyglądają tak Zdjęcie0198.jpgale ja jestem zadowolona Wiktor ma je zakładane na noc bo w normalnych active czasem przecieka a w sleep nam się nie zdarzyło chyba właśnie przez boczki wydają mi się szersze i można mocniej troszkę ściągnąć i chyba większe są niż zwykłe 3bo ma wyżej na plecach po założeniu:)

dziewczynki czy któraś używała do pielęgnacji maluszka z hippa rzeczy??

Ostatnia edycja:
Małpko, tak jak Ksiulka napisała, te Sleep nie mają rozciąganych boczków, i dla mnie to jedyny ich minus, bo przez to mam wrażenie, że są jakby za małe :/ A ten sam rozmiar z Premium Care pasuje jak ulał... Ale poza tym są w porządku, ładnie wchłaniają, jak to Pampers...
A co do prania - ja używam od początku Loveli - kupiliśmy w Tesco po promocji tyle, że starczy chyba na rok...

ja do prania od samego początku używam loveli i jestem bardzo zadowolona, kiedyś w promocji w biedronce kupiliśmy 3 i jeszcze nam się nie skończyła :) a najbardziej to podoba mi się to że jest taka delikatna, dobrze się wypłukuje i praktycznie nie pachnie

reklama
witam,
małpko sleep nie mają rozciągliwych boczków 3 wyglądają tak Zobacz załącznik 309893ale ja jestem zadowolona Wiktor ma je zakładane na noc bo w normalnych active czasem przecieka a w sleep nam się nie zdarzyło chyba właśnie przez boczki wydają mi się szersze i można mocniej troszkę ściągnąć i chyba większe są niż zwykłe 3bo ma wyżej na plecach po założeniu:)

dziewczynki czy któraś używała do pielęgnacji maluszka z hippa rzeczy??

Ja mam kremik na odparzenia z hippa i krem do pielęgnacji twarzy i ciała i bardzo sobie chwalę. Mała nie ma żadnych odparzeń, a buźkę po tym kremie ma super, a był moment, że aż jej skóra złaziła z twarzy i np oilatum soft nie pomogło, a hipp w ciągu 2 dni zregenerował świetnie. Także ja polecam tę firmę.

Co do proszków, ja prałam w dzidziusiu, teraz mam JELPa i po obu nic się nie dzieje :) Z Lovely miałam płun do prania i on tak ślicznie cukierkowo pachnie ;)

Do góry